When and why should you renovate your radiator?

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

When and why should you renovate your radiator?

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

Viemäriputkiston ja käyttövesiputkien tavoin eivät patteritkaan kestä ikuisesti ja niiden remontointi jossain kohtaa väistämättä edessä. Kerromme tässä artikkelissa milloin remontti kannattaa tehdä ja mitä pitää ottaa huomioon.

Ikä ja materiaali vaikuttavat eniten

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että pattereiden ja lämpöverkon kunto kannattaa vähintään tarkistuttaa, kun niille on kertynyt ikää yli 20 vuotta. Materiaalilla on myös väliä: jos patterit ovat rautaa tai kuparia, niiden kuntoa on pidettävä silmällä tarkemmin. Tämä johtuu siitä, että kupari- ja rautaputket ovat erityisen alttiita korroosiolle. Pattereita ja lämpöverkon putkistoa syövyttävä korroosio voi pahimmillaan aiheuttaa vesivahingon. 

Lämpöverkon huono kunto ei aina näy ulospäin

Pattereihin liitetyn lämpöverkon putket voivat olla talon rakenteiden sisällä, jolloin niiden kuntoa ei pääse helposti arvioimaan. Tällöin ei välttämättä tulla ollenkaan ajatelleeksi, että putket voivat olla huonossa kunnossa. Putkiston näkyvät osat voivat myös näyttää ihan hyviltä, mutta tässä piileekin suuri väärinkäsityksen vaara, sillä korroosio voi syövyttää putkia erittäin epätasaisesti. Meille on tullut tapauksia, joissa putki on ollut vahva yhdestä kohtaa, mutta mennyt rikki pelkästä kosketuksesta vain muutaman senttimetrin päässä.

Mistä voi huomata patteriremontin olevan ajankohtainen?

Toisinaan patteriremontin ajankohtaisuuden voi huomata arjessa. Mikäli lämpöverkkoon joudutaan lisäämään usein vettä, saattaa tämä kieliä ongelmasta. Lämpöverkko on suljettu systeemi; jatkuva veden lisäily tarkoittaa, että sitä valuu jostain pois. Pahimmillaan vesi saattaa valua rakenteiden sisälle niin, ettei asukas sitä huomaa. Tämäntyyppiset valumat voivat aiheuttaa vesivahingon lisäksi homeriskin.

Vanhojen kupari- ja rautaputkien kunto kannattaa tarkistaa

Tarjoamme omakotitaloihin ammattilaisen suorittamia lämpöverkon ja pattereiden kuntokartoituksia. Mikäli remontti osoittautuu ajankohtaiseksi, laskemme samalla tarjouksen remontille. Kartoitus on maksuton, eikä velvoita mihinkään.

Varaa kuntokartoitus

Articles published by Hausoturva

Taloturva publishes useful information on housing, living and especially on single-family housing.

Taloturva is the number one provider of plumbing repairs for detached houses in Finland, and we can have your house repaired in 3 days, and you don’t have to move out.

We also carry out free drainage surveys in private houses, because we want to prevent water damage in Finland. Do you know the condition of the plumbing in your house?

Subscribe to our free tips magazine

In the tipsheet you will find information on plumbing repairs, single-family housing and related costs.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Leave a request for a quote in 25 seconds

Is your private house in need of a plumbing repair or maintenance? Ask us for a quote, you won’t be disappointed!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.