Sewer renovation

Replacement of sewer pipes in a detached house by socketing!

Ten years ago, sewers were replaced by opening up the structures. At that time, the injection in the plumbing of a detached house was still an unknown and expensive project. With the growth of camera technology and the industry, diving is usually the only sensible way to replace sewer pipes from a cost and practical point of view.

Injection means installing a felt sock made of a plastic mix inside an old sewer pipe, which is then cured to form a strong and durable plastic pipe. The old pipe is left in place and acts as a mould for the new self-supporting pipe.

Insurance companies tend to treat plunging as if the pipes had been replaced by hand.

Jump straight to the topic

What is the right time to do a sewer renovation?

The drains are there to collect and transport water from the house. This was the so-called “better-off” housing in the 1950s. When the drains in the house are blocked, so the meaning of these is better understood, so let’s talk about basic comfort. Sewer pipes are less frequently inspected and only in recent years has sewer imaging made it possible to check their condition. The first step is to take a picture of the sewer pipes and then assess the possibility of diving or sewage disposal.

The old sewer pipes in a detached house come to the end of their useful life at 30-40 years old. Sure, pipes can last longer, but the risk of water damage increases significantly the older the drain gets.

The first plastic pipes came on the market in the early 70s and these were not able to withstand the temperature fluctuations of hot water. The problems with plastic pipes are joint and material problems are visible up to -85.

It is difficult to assess the condition of the drainage system with your own eyes, as the pipes are mostly hidden inside the structures. The most reliable and easiest way to find out the condition of your drains is to order a free drain survey from us.

viemariremontti
viemariremontti mobiili

Examples of problems with sewer pipes

Tree roots in the yard get into the sewer pipe
Sewer smell in the house
Sewer pulsation or traction problems
Drainage pipe leaking into the intermediate insulation

Frequently asked questions about our sewer renovations

Viemärisukitus hinta?

Omakotitalon viemärisukituksen hinnat vaihtelee 5000–25 000€ välillä

Viemärisukitus ensimmäinen laatukriteeri on, että työ tehdään kerralla kunnolla sertifikaattien mukaisesti. Työ on maanalaista työtä ja tämä voidaan tehdä vain yhden kerran. Jos työ tehdään huonosti, niin tätä ei voi korjata ja vanhat viemärit olisivat saattaneet toimia paremmin. Taloturva oli ensimmäinen sukitus alan yritys, joka teki omakotitalojen viemäreitä. Meillä jos jollakin on tieto mitä viemäriremontti maksaa.

Viemärinsukitus hintaan vaikuttaa

 1. Viemäripisteet (WC istuin, Altaat ja lattiakaivot). 
 2. Metrimäärä sukitukselle
 3. Kaivontyyppi ulkona, Betonikaivo (iso), tarkastusputki vai omakaivo järjestelmä
 4. Tuuletusviemäri tyyppi ja määrä
 5. Onko talossa tarkastusluukkua
 6. Talon m2 ja kerrosluku
 7. Putkimateriaali, Valurauta, betoni, muovi. Talossa saattaa olla myös useampia materiaaleja.

Huomioita:

-Kuivakaivoja ei saneerata

-Autotallin lattiakaivot hyvä sukittaa

-Jotkut saattavat esittää, että jätetään osa sukittamatta. Tähän ei kannata lähteä mukaan ilman perusteita!

-Tuuletusviemäreiden määrä ilmenee katto läpivienneistä, nämä voi olla myös yläpohjassa.

-Tuuletusviemärit kannattaa aina sukittaa! Valmistajan takuu voi muuten raueta. Tuuletusviemäriin tulee vettä ja tämä valuva vesi saattaa mennä viemärisukan ja vanhan putken väliin. Tämä tarkoittaa, että on riskinä, että hyvin muuten mennyt sukitus menee pilalle tuuletusviemärin sukittamatta jättämisen takia.

-Sukitetaanko viemäri kaivolle vai tontin rajalle. Tämä kannatta selvittää asiantuntijan avulla.

-Tuuletusviemäri saatettu hoitaa myös imuventtiilinä sisällä, joten katolle ei mene putkea

Me laskemme jokaiselle kohteelle tarpeiden mukaan tarjouksen ja monesti ulkoapäin samannäköisiä kiinteistöissä voi olla erinäköiset hinnat. 

Tarviiko muoviviemäreitä sukittaa?

Muoviviemärit kannataa ensin kuvata ja tämän perusteella arvioida viemärinsukitusta,

Mistä tiedän onko meidän kodin muoviviemärit järkevä sukittaa?

 • 1970-1980-luvun omakotitaloissa muovi viemäriputket sijaitsevat usein väli eristeessä eikä hiekassa.Putken vuotaessa tämä valuu rakenteisiin. Kosteutta voi kertyä väli-eristeeseen aiheuttaen hajuja huoneistoon
 • Muoviviemäri putkien käyttöikä riippuu asennuksesta, käytöstä ja olosuhteista, mutta pääsääntöisesti noin 35 vuotta.Vakuutusyhtiöt eivät usein myönnä vakuutusturvaa yli 40 vuotta vanhoille viemäriputkille.
 • Viemäriliitoksia on 130 m2 talossa on noin 50  kpl ja tiivisteitä 100 kpl, joka moninkertaistaa mahdolliset ongelmat.
 1. Valmistuksen Historia:
 • PVC-muoviviemäri putkien valmistus alkoi 1965  ja ensimmäiset ongelmat alkoivat näkyä nopeasti kuuma veden yleistyessä, jonka pääosassa oli yleistyvä tiskikone. PVC- muovi ei kestä kylmän viemärikaasujen ja laskettavan veden lämpötilaeroja. 
 • HT-putket (High Temperature)  tulivat markkinoille vuonna 1976 vastauksena kuumuuden kestävyyteen liittyviin haasteisiin. 
 • Vanhoja varastoja myytiin vielä vuosien ajan. Vanhat ja uudet muoviputket saattoivat sekoittua asennuksissa aina 80 luvulle saakka.
 • Muoviviemärit lasittuvat ja haurastuvat, kun viemäreissä käytettävät pehmentimet haihtuvat putkesta. Putki saattaa mennä helposti rikki mekaanisesta iskusta tai tärinästä.
 1. Asennusvirheet
 • 1970-luvun alussa muoviviemäri putkien asennuksesta tuli helppoa ja näitä asensi pääosin kirvesmiehet. 

Tämä tarkoitti että ei ollut tarvittavaa koulutusta asentaa putkia.

Havaitut ongelmat:

 • Tiivisterenkaan liittämien muhviin, niin että tiiviste irtosi pois. Yleisin syy oli, että liukaste ainetta ei aina käytetty.
 • Liitoksia ei asennettu pohjaan. Lämpötilavaihtelu tai puutteellinen kannakointi lisäävät riskiä
 • Putken kannakointi ja kaadot ovat pielessä huonojen pohjatöiden takia. Tämä voi aiheuttaa muodonmuutosta putkelle tai veden kertymään pohjalle.
 • Talon ulkopuoliset putket olivat vaarassa maaperän muutoksille tai maanpaineelle.
 • Liukaste aineina käytetty mineraaliöljy heikentää tiivisteitä niin että tiivisteestä ei välttämättä ole mitään jäljellä
 • Tiiviste jätettiin pois ja korvattiin liimalla. Liima ei ole enään pitävä tiiviste
 1. Lattiakaivot:
 • 1970-luvun alussa muoviset lattiakaivot alkoivat yleistyä, ja niissä käytettiin pääosin kyseistä PVC-muovia 1980-luvulle asti. 
Mitä viemärinkuvaus tarkoittaa?

Ilmainen viemärinkuvaus

Joku tätä kysyi ja kommentoi “ei ole ilmaisia lounaita olekaan”. No tilanne on se, että olemme erikoistuneet omakotitalojen viemäri sukitukseen ja harva uusii viemäreitä selvittämällä eka niiden kuntoa. Olemme toimineet 10 vuotta alalla ja ajattelemme pitkäjänteisesti asiaa. Vaikka kodin omistaja tässä vaiheessa ei ole mitään sukitusta tekemässä niin todennäköisesti seuraavan 5 vuoden sisään asia tulee ajankohtaiseksi. Viemärikuvaus on käyntikortti meidän yrityksestämme.

Aikataulutamme kuvaukset tehokkaasti kalentereihimme. Kuvaus tuottaa aina lisäarvoa asiakkaallemme, sillä näin asiakas saa yhdessä ammattilaisen kanssa käsityksen putkiston kunnosta.

Miksi kuvauttaa viemäri?

Kuvauta viemärit ennen ongelmia kuin jälkeen. Perinteisesti pyydetään paikalla, kun ongelmat ovat jo käsillä. Joskus ollaan siinä tilanteessa että viemäri sukitusta ei voida enää tehdä tai  on syntynyt vesivahinko kotiin. Ei sinne viemäriin viikko siivousten yhteydessä tarvitse katsoa, mutta jos käyttöikä on tullut päätyyn niin kannattaa muutaman vuoden välein tarkistaa tilanne. Kodin viemäri altistuu monenlaisille syövyttäville aineille päivittäin. Vuosien saatossa viemäriputkisto alkaa materiaalin mukaan rapistua, reikiintyä, halkeilla ja lasittua. Näin vanha viemäriputkisto voi aiheuttaa vakavan vesivahinkoriskin. Tämän lisäksi putkistossa kulkevat kaasut voivat synnyttää reikiä putken yläosaan, jolloin putkesta vuotaa kaasuja hengitysilmaan ja aiheuttaa näin terveysriskin. Viemärit ovat tärkeä asia kodin arjessa ja vaikka ne ovat piilossa 

Viemärikuvaus sisältää

 • Viemärin kuvauksen erikoiskameralla
 • Asiantuntijan arvion putkiremontin ja huollon tarpeesta
 • Tulosten läpikäynnin asiantuntijan kanssa
 • Tarvittaessa tarjouksen viemäriremontista tai -huollosta
Mitä materiaalia viemärisukituksessa käytetään?

Viemärinsukitus saattaa vaikuttaa monimutkaiselta prosessilta ensi silmäyksellä, mutta periaatteessa sukitus asennus on selkeää. On kuitenkin tärkeää, että viemärisukituksen suorittaa ammattitaitoinen henkilö, jolla on erikoisosaamista, jotta työ voidaan tehdä laadukkaasti.

Käytetyt materiaalit viemärinsukituksessa:

Huopasukka painekalvolla: Sukituksen ydinmateriaali on huopasukka, jossa on sisäpuolella painekalvo. Tämä huopa on kyllästetty muovilla, joka jää vanhan putken päälle. Kun huopasukka kovettuu, se muodostaa uuden muoviputken. Painekalvopuoli jää putken sisäpinnaksi, jota pitkin aineet liikkuvat viemärissä.

Kovete:             

 Kovete on aine, joka kovettaa muovi epoxin huopasukkaan. Se varmistaa, nämä yhdessä muodostaa vahvan ja kestävän pinnoitteen.

Epoksi:                 

 Epoksi on suomennettuna muovia, joka kyllästetään mankelilla huopasukkaan.

 

Käytetyt sukitus materiaalit on suunniteltu tavoittelemaan 30–50 vuoden käyttöikää. Nämä materiaalit ovat EuroFins-hyväksyttyjä, ja asennuksessa noudatetaan tarkasti valmistajan antamia ohjeita. Säännölliset pistotarkastukset tehdään sekä materiaaleille että asennusmenetelmille varmistaaksemme niiden laadun.

Vastuullinen asennustapa:

Taloturva pitää aina kiinni vastuullisesta sukitus asennustavasta. Vaikka sukitusalalla saatetaan joskus käyttää materiaaleja sekaisin fiiliksen mukaan hintasyistä, Taloturva noudattaa aina tutkittuja ja turvallisia kemikaaliseoksia. Emme tingi laadusta, ja teemme säännöllisiä tarkastuksia varmistaaksemme, että kaikki sukitukset tehdään vastuullisesti ja turvallisesti.

Viemärien sukitus tarjoaa kestävän ratkaisun, ja käytetyt materiaalit ja asennusmenetelmät ovat keskeisessä roolissa varmistettaessa, että sukitus kestää vuosikymmeniä.

Mistä voin olla varma, että sukitus onnistuu?

Aloitettiin 2012 tekemään omakotitalon putkiremontteja ja tähän aikaan remontteja tehtiin monella tavalla. Haluttiin tehdä asialle muutos ja koottiin ammattilaisista koostuva joukko kehittämään omakotitalon putkiremonttia. Syntyi tapa tehdä työtä “putkiremontti 3 päivässä” -Ilman evakkoa ja rakenteita rikkomatta. Tällä tiellä edelleen ollaan ja joka päivä kehitetään toimintatapaa tehokkaammaksi ja paremmaksi.

Siis mikään onnistunut viemärisukitus ei perustu asentajan virtuoosiin tai tuuriin, vaan pitkälle kehitettyyn asennustapaan, sekä testaukseen. Taloturva keskittyy vain omakotitalon putkiremontteihin edelleen. 

Miksi taloturvan viemärinsukitus onnistuu?

Yrittäjähenkinen yritys

Olemme halunneet ylläpitää hyvää työyhteisöä ja maksaa viemärisukittajille asianmukaista palkkaa. Viemärisukittajat tekevät työtä yrittäjä henkisesti ja jokainen tekee kuin itselleen. Kun Viemärinsukittaja haluaa olla töissä yrityksessä myös jatkossa, tämä näkyy vastuuna ja ammattietiikassa. Yrittäjä henkinen sukitus työyhteisö kehittää asennustapaa ja osaa suhtautua myös kriittisesti oman tekemiseen ja käsitellä sattuneet sukitus reklamaatiot. Parasta kuitenkin tässä on, että Viemärisukittaja palvelee jokaisen asiakkaan alusta loppuun, sekä vastaa siitä että tarjotaan viemärisukitus kokemuksesta parempi kuin odotusarvot olivat alkuperin.

Viemärisukittajan ammattitaito

Meillä on käynyt hyvä tuuri, olemme saaneet aikoinaan alan parhaat viemärisukittajat töihin Taloturvalle, ja nämä ovat pysyneet meillä töissä. Olemme pystyneet yhdessä keskittyä sukitus prosessin kehittämiseen pitkäjänteisesti. Taloturvan asentaja on käynyt yrityksen ja tavarantoimittajan järjestämillä koulutuksissa, sekä perehdytyttä kunnolla töihin. Viemärisukittaja tekee samaa toistoa joka viikko, joten kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on hiottu. Suurin osa viemärisukittajista on ensimmäisenä ulkopuolisen järjestämän koulu kurssin “viemärisaneerajan peruskoulutus”. Koulutettu asentaja on ammattiylpeä ja huolehtii myös ympäristöstä.

Taloturvan käytänteet viemärisukituksessa

Yrityksessä on aktiviinen sukitus kenttäjohto, joka osallistuu asennuksiin ja valvoo työnlaatua. Sukitus työnjohto käy kattomassa valmistuneita kohteita ja arvioimassa mahdollisia kehitys asioita, mitä Viemärisukittajalle voi antaa. Asiakkaat kehuvat työnjohdolle viemärisukittajaa, mutta työnjohtajan tehtävänä on arvoida asennusta oman ammattitaidon näkökulmasta. Taloturva järjestää säännöllisesti Viemärisukitus asennuskoulutuksia, jossa painotetaan kirjallista asennustapaamme. Sisäistetty asennustapa näkyy siinä, että laatu on jokaisessa valmistuneessa kohteessa tasainen.

Takuut ja sertifikaatit viemäriputkistolle

Sanotaan näin, että paras takuu on, kun työ tehdään kerralla kunnolla, varsinkin kun tehtävä työ on maanalaista työtä, joka pitää saada kerralla paikalleen. Takuut ja sertifikaatit on lisäystä remonttiin. 

Taloturva myöntää viemärinsukituksille asennustyöntakuun 10 vuotta. Tämä siis tarkoittaa, että uskomme omaan tekemiseen, että 10 vuoteen ei ole tarvetta reklamoida virheellisestä asennuksesta.

Käytämme putkivalmistaman antamia ohjeita viemärisukitus materiaaleille. Toimialalla saatetaan sekoittaa fiiliksen mukaan raaka-aineita ja näiden kemiallista käyttäytymistä ei ole kukaan tarkemmin tutkinut. Kun putken valmistajan mukaisia tarvikkeita käytetään asianmukaisesti, niin valmistajat antavat näille vähintään 35 vuotta käyttöikää. Noudatamme myös yleisiä asennustapa ohjeistuksia, joka tähtää 50 vuoden käyttöikään.

Ilmainen viemärikuvaus

Kartoitamme aina jokaisen viemärin ennakkoon veloituksetta. Tämä tarkoitta, että tulemme kotia ja kuvaamme viemärit sekä teemme tästä kuntoarvion. Tässä yhteydessä kohde voidaan aina tarkemmin mitoittaa ja saadaan viemärisukitukselle oikea hinta. Tämä vaatii yritykseltä oikeaa asiakaspalvelu asennetta, koska helpoin tapa olisi lähettää tarjous sähköpostiin. Tämä näkyy siinä, että todellisuus ja hinta menevät asennusvaiheessa ristiin. Me Taloturvalla hoidamme homma aina niin, että ei tule jälkipuheita.

Sewer renovation in a detached house is over in 3-5 days

Work phases of sewer renovation

Our experienced installers can complete your sewer renovation in 3-5 working days. The work includes the installation of new pipes by dipping. At the end of the job, we clean up the mess. The supervisor carries out quality assurance and draws up a report.

viemariremontti vaihe 1
1. Design and protection
viemariremontti vaihe 2
2. Sewer hardening and washing
viemariremontti vaihe 3
3. Description and measurement of the sewer
viemariremontti vaihe 4
4. Dipping the pipeline
viemariremontin vaihe 4
5. Replacement of floor drains
viemariremontti vaihe 6
6. Quality assurance by filming the drain

Photos of our sewer and pipe repairs

Subscribe to our free tips magazine

In the tipsheet you will find information on plumbing repairs, single-family housing and related costs.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Leave a request for a quote in 25 seconds

Is your private house in need of a plumbing repair or maintenance? Ask us for a quote, you won’t be disappointed!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.