Milloin ja miksi patteriremontti kannattaa tehdä?

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Milloin ja miksi patteriremontti kannattaa tehdä?

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Viemäriputkiston ja käyttövesiputkien tavoin eivät patteritkaan kestä ikuisesti ja niiden remontointi jossain kohtaa väistämättä edessä. Kerromme tässä artikkelissa milloin remontti kannattaa tehdä ja mitä pitää ottaa huomioon.

Ikä ja materiaali vaikuttavat eniten

Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että pattereiden ja lämpöverkon kunto kannattaa vähintään tarkistuttaa, kun niille on kertynyt ikää yli 20 vuotta. Materiaalilla on myös väliä: jos patterit ovat rautaa tai kuparia, niiden kuntoa on pidettävä silmällä tarkemmin. Tämä johtuu siitä, että kupari- ja rautaputket ovat erityisen alttiita korroosiolle. Pattereita ja lämpöverkon putkistoa syövyttävä korroosio voi pahimmillaan aiheuttaa vesivahingon. 

Lämpöverkon huono kunto ei aina näy ulospäin

Pattereihin liitetyn lämpöverkon putket voivat olla talon rakenteiden sisällä, jolloin niiden kuntoa ei pääse helposti arvioimaan. Tällöin ei välttämättä tulla ollenkaan ajatelleeksi, että putket voivat olla huonossa kunnossa. Putkiston näkyvät osat voivat myös näyttää ihan hyviltä, mutta tässä piileekin suuri väärinkäsityksen vaara, sillä korroosio voi syövyttää putkia erittäin epätasaisesti. Meille on tullut tapauksia, joissa putki on ollut vahva yhdestä kohtaa, mutta mennyt rikki pelkästä kosketuksesta vain muutaman senttimetrin päässä.

Mistä voi huomata patteriremontin olevan ajankohtainen?

Toisinaan patteriremontin ajankohtaisuuden voi huomata arjessa. Mikäli lämpöverkkoon joudutaan lisäämään usein vettä, saattaa tämä kieliä ongelmasta. Lämpöverkko on suljettu systeemi; jatkuva veden lisäily tarkoittaa, että sitä valuu jostain pois. Pahimmillaan vesi saattaa valua rakenteiden sisälle niin, ettei asukas sitä huomaa. Tämäntyyppiset valumat voivat aiheuttaa vesivahingon lisäksi homeriskin.

Vanhojen kupari- ja rautaputkien kunto kannattaa tarkistaa

Tarjoamme omakotitaloihin ammattilaisen suorittamia lämpöverkon ja pattereiden kuntokartoituksia. Mikäli remontti osoittautuu ajankohtaiseksi, laskemme samalla tarjouksen remontille. Kartoitus on maksuton, eikä velvoita mihinkään.

Varaa kuntokartoitus

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit