Viemärin sukitus omakotitaloissa

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Viemärin sukitus omakotitaloissa

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.
viemärin sukittaminen

Kerromme sinulle tässä artikkelissa mitä tarkoittaa viemärin sukitus omakotitalossa, miten sukitus eroaa pinnoituksesta ja kuinka paljon viemärin sukitus yleensä maksaa. Annamme myös vinkkejä, joiden avulla voit hoitaa omakotitalosi viemärikuvauksen jopa täysin maksutta. Omakotitalon viemärin tilanteen kartoitus ja viemäriremontti aloitetaan nykyään lähes aina viemärikuvauksella. Viemärikuvaus auttaa arvioimaan milloin viemäriremontti on ehdottomasti tarpeen ja milloin voidaan odottaa vielä hetki remontin kanssa. Viemärikuvaus on siis tärkeä osa omakotitalon viemärin sukitusta.

Mitä viemärin sukitus tarkoittaa?

Lyhyesti sanottuna sukittaminen on saneerausmenetelmä, jossa viemäriputket uudistetaan sujuttamalla vanhan putken sisään epoksimuovinen sukka. Kun epoksi kuivuu, sukka kovettuu ja muuttuu kestäväksi saumattomaksi viemäriputkeksi. Putkiston haarat tehdään haaraliitoksilla haaravahvikkeita käyttäen. Viemärin sukitus tehdään tavallisesti yli 30 vuotta vanhoihin valurautaputkiin.

Viemärin sukituksen hyödyt

Sukituksen suurin hyöty on perinteistä putkiremonttia edullisempi hinta. Talon rakenteita ei tarvitse purkaa eikä putkia kaivaa esille maan alta, mikä säästää työn kustannuksia, materiaaleja, siivouskuluja ja ympäristöä.

Perinteinen putkiremontti tarkoittaa vanhojen putkien korvaamista uusilla. Lopputuloksena talo saa uutuuttaan hohtavan putkiston, mutta urakka on melkoinen ja työn kustannukset suuret. Viemärin sukittaminen sen sijaan kestää alle viikon, eikä kotoa tarvitse muuttaa evakkoon. Tämä vähentää viemäriremontin aiheuttamaa stressiä ja tekee remontista talon asukkaille erityisen helpon vaihtoehdon.

Vanhojen putkien huono kunto ei ole este viemärin sukitukselle. Edes reiät vanhassa putkessa eivät haittaa, koska uusi putki kantaa itse itsensä. Sukitetut putket kestävät seuraavat 50 vuotta, mikä vastaa perinteisellä tavalla uusittujen putkien käyttöikää.

Sukitus on eri asia kuin pinnoitus

Joskus ihmiset sekoittavat sukituksen ja pinnoituksen keskenään. Ne ovat kuitenkin kaksi eri asiaa. Pinnoituksessa putken sisään ruiskutetaan pinnoite, joka suojaa putkea kulumiselta ja paikkaa pienet hiushalkeamat. Jos putkisto on huonossa kunnossa tai siinä on reikiä, pinnoitus on riskialtis vaihtoehto tai sitä ei voida tehdä ollenkaan. Pinnoituksen käyttöikä on noin 10–20 vuotta, jonka jälkeen putkisto on vaihdettava uuteen. Sukitus on pinnoituksen tapaan helppo toteuttaa, mutta tarjoaa huomattavasti kestävämmän lopputuloksen, koska vanhan putken sisään tehdään uusi putki. Kuten edellä mainittiin, sukitetun putken käyttöikä on noin 50 vuotta.

Viemärisukituksen hinta

Viemärin sukitus hinta kiinnostaa varmasti omakotitalon viemärin sukitus -projektiin ryhtyvää remontoijaa. Yleisesti voidaan sanoa, että viemärisukituksen hintaan vaikuttavat putkiston koko, haarojen lukumäärä, putkien kunto sekä uusittavien laitteiden ja kalusteiden lukumäärä.

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta on yleensä noin 15 000 € – 30 000 €.

Artikkelissa Putkiremontin hinta kerromme, kuinka paljon käyttövesiputkiremontti maksoi 150 neliön kohteessa. Artikkeliin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos haluaa saada tietoa putkiremontin hintaan vaikuttavista asioista.

Kotitalousvähennys ja sukitus

Viemärisukituksesta saa kotitalousvähennystä verottajan ohjeistuksen mukaisesti, enintään 2250€ / henkilö, pariskunta siis parhaimmillaan 4500€ hyvityksen. Kerromme kotitalousvähennys oppaassamme tarkasti kotitalousvähennyksestä ja annamme vinkkejä miten saada suurimmat säästöt.

Maksuton viemärikuvaus omakotitaloihin

Viemäriremontin suunnittelu kannattaa aloittaa vanhan putkiston kuvaamisella, joka tehdään aina talon omistajan läsnä ollessa. Tietyt asiat vaikuttavat aina putkistojen käyttöikään ja kulumiseen. Viemärikuvaus antaa talon omistajalle lisäarvoa, sillä sen avulla saadaan selville putkiston reaaliaikainen kunto. Onko putkisto vielä täysin ehjä ja kestää seuraavat 10 vuotta vai vaatiiko se jo jotain toimenpiteitä. Mahdolliset tukkeumat ja halkeamat paljastuvat kuvauksen aikana. Kuvauksen jälkeen viemäriremontin suunnittelu on entistä helpompaa. Älä siis epäröi tilata kartoituskäyntiä, jos omakotitalosi viemärin kunto askarruttaa, varsinkaan silloin jos putkistossa on jo oireita. Kokemuksemme perusteella noin puolet kuvatuista kohteista vaatii ripeää kunnostusta. Valitettavan moni viemäri on vaarassa rikkoutua, minkä vuoksi oman kodin viemärin kuvaus kannattaa hoitaa ajoissa.

Taloturva kuvaa omakotitalon viemäriputkiston maksutta lähes kaikkiin alle 1985 luvun omakotitaloihin. Voit siis pyytää viemärin kuvauksen matalalla kynnyksellä, sillä viemärin kuvaus ei sido sinua mihinkään. Kuvauksen jälkeen saat halutessasi Taloturvalta tarjouksen viemärin sukituksesta.

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

viemärin sukittaminen
Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.