Etenkin vanhoissa taloissa on tärkeää pitää huolta kodin viemäreistä, jotta vältyttäisiin ikäviltä vesivahingoilta. Sukitus on tehokas keino saneerata vanhat viemäriputket ja voit luottaa siihen, että Taloturva hoitaa kotisi sukituksen rautaisella ammattitaidolla. Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti mitä sukitus on, millaisissa tilanteissa sukitus kannattaa tehdä ja miksi sinun kannattaa valita juuri Taloturva hoitamaan kotisi viemäreiden sukitus.

Mitä sukitus on?

Sukituksella saneerataan kodin vanhat viemärit. Viemäriremontti on ajankohtainen viimeistään siinä vaiheessa, kun kodin putkisto saavuttaa noin 30-40 vuoden iän. Monesti viemäriputkien käyttöikä on jopa huomattavasti tätä lyhyempi ja sukittaminen voi olla tarpeen jo tätä aiemmin. Joka tapauksessa viemäriremontin tarve tulee vastaan jossakin vaiheessa ikääntyvän kodin elinkaarta ja tällöin sukitus on oivallinen vaihtoehto hoitaa kodin viemärit kuntoon. Ellet ole varma oman kotisi viemäreiden kunnosta, voit tilata kotiisi viemärikuvauksen, jonka avulla tilanne on mahdollista tarkastaa.

Kun viemärin sukitus on todettu kodissasi tarpeelliseksi, hoitaa Taloturva työn alusta loppuun ammattitaidolla. Ihan ensiksi puhdistetaan vanhat viemäriputket, minkä jälkeen niihin asennetaan epoksoitu sukka. Sukan asentamisessa käytetään apuna paineilmaa. Kun sukka kovettuu vanhan viemäriputken sisällä, se muodostaa samalla uuden, itsekantavan ja tasalaatuisen putken, jota voidaan huoletta käyttää seuraavien 30-40 vuoden ajan. Sukitus on siis hyvin pitkäikäinen ratkaisu, minkä lisäksi se on myös edullinen keino kodin vanhojen putkien saneeraamiseen. Jos budjetti on pieni, on putkiremontti mahdollista jakaa pienempiin osiin, jolloin myös remontin kustannukset on mahdollista jakaa tavallista joustavammin. Sukitusta voidaan käyttää hyvin monenlaisista materiaaleista valmistettujen putkien saneeraamiseen, sillä se soveltuu niin betoni-, ruukku-, muovi- kuin valurautaputkien saneeraamiseen.

Viemäristön sukitus on huomattavasti helpompaa kuin koko talon viemäriverkoston uusiminen ja työ saadaan tehtyä yleensä noin 3-7 päivässä. Sukitus ei vaadi rakenteiden purkamista eikä uusien tekemistä, kuten perinteinen putkiremontti, mikä selittää urakan nopeutta. Kyseessä on siis melko nopea operaatio, joka on kaiken lisäksi hyvin asukasystävällinen tapa saneerata kodin viemärit. Kun viemäreiden saneeraamisessa käytetään sukitusta, voi kodissa asua koko saneerausajan eli asunnosta ei tarvitse lähteä evakkoon putkiremontin ajaksi. Rakennuksen koko, talon viemäriverkoston laajuus, putkistossa käytetty materiaali sekä vesipisteiden lukumäärä vaikuttavat viemärin sukituksen kestoon.

Putkiremontti kannattaa yleensä tehdä myös iäkkääseen asuntoon, joka on menossa myyntiin. Tämä johtuu siitä, että ammattimaisesti tehty putkiremontti auttaa nostamaan kiinteistön hintaa. Samalla kiinteistön myyntiaika lyhenee yleensä merkittävästi myyntitilanteessa. Suomalainen omakotitaloasuja nimittäin osaa arvostaa kotia, jossa kaikki toimii ja vedenkäyttö on sujuvaa. Tästä syystä juuri tehty putkiremontti tuo ostajalle mielenrauhaa, sillä on tietysti huomattavasti helpompaa muuttaa kotiin, jossa kaikki toimii kuin kotiin, jossa putkiremontti on luultavasti pian edessä. Kun putket on uusittu, tulee talosta mielikuva kiinteistönä, jota on muutenkin huollettu ja hoidettu asianmukaisesti. Samalla kun juuri tehty putkiremontti tuo mielenrauhaa ostajalle, tuo se mielenrauhaa myös myyjälle, sillä ammattimaisesti tehdyn putkiremontin myötä myyjän ei tarvitse miettiä omaa vastuutaan kodin viemäristöön liittyen talokauppojen jälkeen.

Miksi kannattaa valita Taloturva hoitamaan kotisi sukitus?

Taloturva kannattaa valita monestakin syystä ja esimerkiksi Juhani Tamminen on käyttänyt sen palveluita ja kokenut Taloturvan luotettavaksi ja ammattimaiseksi yhteistyökumppaniksi. Taloturva on omakotitaloasujan apuna ja tukena jo remonttitarpeen toteamisvaiheessa, sillä se tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden maksuttomaan viemärikuvaukseen, jonka avulla nähdään putkiston kunto sisältä käsin. Viemäristön kuvaaminen ajoissa auttaa välttymään ikäviltä vesivahingon aiheuttamilta yllätyksiltä, joten viemärikuvaus kannattaa tilata saman tien, jos oman kodin viemäristön kunto epäilyttää. Kodin viemäristö joutuu koetukselle joka päivä esimerkiksi altistuessaan erilaisille syövyttäville aineille. Vuosien kuluessa putkisto alkaa reikiintyä, rapistua, lasittua tai halkeilla, mikä voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä, ellei asiaan puututa ajoissa. Viemärikuvaus saattaakin osoittaa talon viemäriputkiston olevan yllättävän huonossa kunnossa, jolloin päätös remonttiin ryhtymisestä on helppo tehdä.

Kun valitset Taloturvan hoitamaan kotisi viemäriremontin, hoituu homma sujuvasti alusta loppuun saakka. Asiakkaalle kerrotaan tarkasti remontin jokaisen vaiheen kulusta ja toimeksiannoista pyritään luomaan mahdollisimman selkeitä. Asiakkaalle kerrotaan siis mahdollisimman tarkasti mitä työvaiheissa tehdään ja kauanko työssä kestää. Myös remontin hinta määritellään mahdollisimman tarkasti jo ennen työn aloittamista. Näin asiakas pystyy valmistautumaan putkiremonttiin mahdollisimman hyvin ja budjetoimaan remontin mahdollisimman tarkasti etukäteen.

Jos putkiremontin hinta mietityttää, tarjoaa Taloturva myös näihin mietintöihin näppärän apuvälineen. Sen sivuilta löytyy nimittäin kätevä hinta-arvio-laskuri. Voit arvioida laskurin avulla kuinka paljon kotisi viemäristön sukitus tulisi maksamaan. Tässä vaiheessa kannattaa ottaa huomioon myös kotitalousvähennykseksi kutsuttu verohelpotus, jonka nojalla sinulla on oikeus vähentää remonttiin kuuluvasta työstä kertyneet kustannukset omassa verotuksessasi – ja säästää näin riihikuivaa rahaa pienentyneen veron muodossa. Kannattaa myös muistaa, että putkiremontti tulee väistämättä vastaan ikääntyvässä kodissa jossakin vaiheessa, ja että sen pitkittäminen voi aiheuttaa ikäviä yllätyksiä, pahimmillaan jopa vakavan vesivahingon.

Toinen asia mikä usein mietityttää kodin putkiremontin osalta, on mielikuva rikki revitystä kodista, jossa ei voi asua putkiremontin aikana lainkaan. Ennen vanhaan tilanne olikin usein haastava, mutta nykyaikana voit unohtaa tällaiset mielikuvat saman tien! Kun valitset Taloturvan hoitamaan kotisi putkiremontin sukittamalla viemäristön vanhat putket, ei kodin rakenteita tarvitse repiä lainkaan rikki, ja asukkaat voivat asua kotona koko remontin ajan. Lisäksi Taloturvan ammattilaiset pyrkivät toimimaan siten, että remontti häiritsee mahdollisimman vähän kodin asukkaiden tavallista arkea. Asukkaita myös informoidaan remontin edistymisestä koko remontin ajan. Kun valitset Taloturvan hoitamaan kotisi sukituksen, voitkin saman tien unohtaa mielikuvasi perinteisestä putkiremontista, jonka ajaksi asukkaiden on löydettävä itselleen majoitus jostakin muualta, esimerkiksi hotellista tai sukulaisten sohvalta. Mahdollisuus asua kotona koko putkiremontin ajan varmasti madaltaa kynnystä ryhtyä kodin viemäristön saneeraustoimiin!

Taloturva on oivallinen valinta kuluttajalle, joka haluaa suosia täysin suomalaisia palveluita. Yritys on nimittäin suomalainen perheyritys, jolle mahdollisimman helppo ja turvallinen omakotitaloasuminen on sydämen asia. Taloturva pyrkii tarjoamaan asiakkailleen mahdollisimman ymmärrettävässä ja helpossa muodossa olevaa tietoa kodin ylläpitotoimiin liittyen sekä hoitamaan kodin remontit laadukkaasti ja ajallaan. Esimerkiksi kodin putkiremonttien oikea ajoitus auttaa välttämään ikävät vesivahingot ja parantamaan omakotitalojen turvallisuutta. Jos turvallinen omakotitaloasuminen on sydämen asia myös sinulle, ota yhteyttä Taloturvaan ja tutustu tarjoamiimme palveluihin!

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.