Putkiremontit omakotitaloihin

Putkiremontit omakotitaloihin

Onko omakotitalon putkiremontit mielessä ja etsit varmasti luotettavaa sekä ammattitaista ammattilaista sen toteuttamaan rakkaaseen kotiisi? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan, sillä Taloturva tietää putkiremonteista varmasti kaiken oli kyseessä millainen omakotitalo vain!

Tiesitkö, että Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkönen jonka asiakastyytyväisyys on tutkitusti 98% (Taloustutkimus) Suomessa ja teemme putkiremontin 3 päivässä taloosi, etkä joudu muuttamaan pois siksi aikaa?

Putkiremontit omakotitaloosi Taloturvan all-stars ketjulta

Lupaamme, että olet varmasti tyytyväinen remonttiemme laatuun, nopeuteen, palveluumme sekä hintaan, koska prosessimme on loppuun asti hiottu. Olemme erikoistuneet ja keskittyneet ainoastaan omakotitalojen putkiremontteihin, joten emme tee taloyhtiöiden putkiremontteja ja niitä ei kannata meiltä edes kysyä.

Haluamme olla yhdessä asiassa paras ja se on omakotitalojen putkiremontit, siksi keskitymme pelkästään niihin.

Askarrattuuko sinua putkiremontit ja oman talosi viemäreiden kunto?

Tulemme mielellään tarkastamaan mahdollisen korjaustarpeen viemärikameralla kuvaamalla ne sisältä päin, jolloin voimme todeta onko putkiremontille todellista tarvetta ja paljonko se tulee maksamaan. Putkiremontin tarpeen kartoituksesta ja kuvaamisesta emme veloita sinulta mitään. Saat varmasti asiantuntevan lausunnon meiltä.

Putkiremontit
Asiantuntija-arvio
Selvitä vesiputkistojen kunto ilmaiseksi asiantuntijan toimesta.

Taloturvan putkiremontit ovat huolettomia ja edullisia

Putkiremontit koskettavat kaikenlaisia kiinteistöjä, mutta luonnollisesti eniten vaivaa ne tuottavat niissä kiinteistöissä, joissa asutaan tai harjoitetaan säännöllisesti liiketoimintaa; tämä siksi, että putkiremontti edellyttää perinpohjaista suunnittelua ja voi kestää päivistä jopa viikkoihin. Tästä artikkelista löydät hyödyllistä yleistietoa putkiremonteista sekä erityisesti omakotitalon putkiremontista.

Milloin ja miksi putkiremontit ovat tarpeen?

Putkiremontti on lähes kaikki kiinteistöjä koskettava kunnossapitoon liittyvä toimenpide, jonka päämääränä on joko kunnostaa tai uusia kokonaan kiinteistön vesi- ja viemärijärjestelmä. Remontin yhteydessä esimerkiksi kylpytilojen uusiminen on yleistä, muttei toki pakollista.

Putkiremontti on tarpeellinen osa jokaisen kiinteistön kunnossapitoa, sillä vuosien saatossa putket kuluvat ja syöpyvät. Kun putki haurastuu, niihin voi alkaa kertyä tukoksia tai ne voivat alkaa vuotamaan. Putkiremontin tehtävänä on siis pyrkiä välttämään vesi- ja viemärijärjestelmän aiheuttamia vahinkoja. Putkiremontin avulla myös asunnon arvoa voidaan nostaa.

Putkiremontin ajankohtaisuus nousee esille silloin, kun putkiston ikä alkaa olla 30 vuoden paremmalla puolella. Se, kuinka pitkään putket todellisuudessa kestävät, riippuu paljon putkiston materiaalista, mutta myös monista muista tekijöistä, kuten veden laadusta, lämpötilojen vaihtelusta ja asennuksesta.

Putkiremontin suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, eli ennen kuin vahinkoja ehtii syntyä. Jos vesi- ja viemärijärjestelmän ongelmia on ehtinyt jo ilmetä, putkiremontti kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, sillä esimerkiksi vesivahingon sattuessa vakuutusyhtiöt eivät korvaa vahingosta aiheutuneita kuluja, jos ne johtuvat putkiremontin laiminlyönnistä.

Paljonko putkiremontit maksavat?

Putkiremontin hintaan vaikuttavia tekijöitä on paljon. Hintaan vaikuttavat erityisesti asunnon sijainti ja remontoitavien neliöiden määrä. Lopullinen hinta muodostuu remontin laajuudesta – jos remontti on suuri, se maksaa luonnollisesti enemmän. Lisäksi on syytä pitää mielessä, että mikäli putkiremontin yhteydessä uusitaan pintoja tai vaihdetaan lämmönvaihtimia, hinta nousee edelleen.

Omakotitalon putkiremontti on usein työläs urakka, jonka vuoksi monet lykkäävät putkiremonttia viimeiseen asti. Putkiremontin lykkääminen voi kuitenkin tulla kalliiksi, sillä vesivahingon sattuessa kulut voi joutua pulittamaan kokonaan omasta pussista, jos putkiston huollossa ilmenee laiminlyöntejä.

Pääkaupunkiseudulla ja suurissa omakotitaloissa remontti on hieman kalliimpi, kun taas pienemmillä paikkakunnilla ja pienemmissä omakotitaloissa remontti on puolestaan edullisempi. Putkiremontin hinta voidaan luonnollisesti selvittää pyytämällä tarjous, jolloin oman asunnon remontin tarve ja tarkempi hintahaarukka pystytään kartoittamaan tarkemmin.

Miten putkiremontin tarve voidaan selvittää?

Putkiremontin tarpeen selvittäminen onnistuu parhaiten viemärikuvauksella, jonka avulla urakoitsija kartoittaa remontin tarpeen ja pystyy samalla antamaan tarkan hinta-arvion putkiremontin laadusta. Viemärikuvauksen aikana urakoitsijan edustaja selvittää viemärien kunnon sisältäpäin viemärikameran avulla. Viemärikuvauksen tulokset käydään yhdessä asiantuntijan kanssa, jonka jälkeen putkiremontin ajankohdasta voidaan sopia tarkemmin. Voit myös pyytää viemärikuvauksen yhteydessä tarjouksen putkiremontista tai viemärien huollosta.

Viemärikuvaus omakotitalon putkistoon.

Putkiston sukitus – mitä sukitus tarkoittaa?

Viime aikoina putkiremonttien yhteydessä on puhuttu paljon putkistojen sukituksesta. Putkiston sukituksesta on tullut suosittu menetelmä putkiremontin yhteydessä, sillä sukituksen avulla putkiston kunto on mahdollista uusia aikaisempaa huomattavasti nopeammin.

Putkiston sukitus tarkoittaa käytännössä sitä että vanhan putken sisään asennetaan uusi, epoksilla kyllästetty joustava putki, joka kovettuu kuivuessaan. Tällä tapaa vanhaan putkeen syntyneet reiät, halkeamat ja kulumat pystytään peittämään.

Putkiston sukitus on erittäin suosittu menetelmä, sillä se lyhentää putkiremontin kestoa ja on kustannustehokas, sillä sukitus ei edellytä talon pintarakenteiden purkamista. Sukitus alkaa viemärien puhdistamisella niiden sisäpuolelta mahdollisten pinttymien poistamiseksi. Jotta puhdistuksesta syntynyt pöly ja lika eivät leviäisi viemärin ulkopuolelle, avoimet viemärinpäät tulpataan. Lopuksi viemärit huuhdellaan, jonka jälkeen itse sukitus voi alkaa.

Sukitukseen käytettävä sukka on yleensä polyesterista valmistettu pehmeä ja joustava sukka. Koska omakotitalojen putket ovat kerrostaloja kapeampia, sukan tulee olla ohut ja kestävä. Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan vanhan viemäriputken sisälle. Paineilman avulla sukka venytetään, jolloin se asettuu tukevasti vanhan putken sisäpintaa vasten. Seuraavaksi sukan annetaan kuivua, jonka jälkeen paineilma poistetaan. Näin viemäriputki on heti käyttövalmis.

Sukituksen kesto ja hinta

Sukitusta suositaan monien omakotitalojen putkiremontissa siitä syytä, että sen kesto on muita putkiremonttimenetelmiä huomattavasti lyhyempi. Sukituksen kesto riippuu pitkälti urakan laajuudesta, mutta voidaan sanoa, että keskimääräisesti sukituksen kesto ottaa muutaman vuorokauden sukitettavien putkien lukumäärästä riippuen. Itse sukan asennus kestää noin tunnin, jonka jälkeen sen annetaan kuivua muutamasta tunnista noin kahteentoista tuntiin. Tämän jälkeen sukitettu putkisto vielä kuvataan ja viimeistellään.

Putkiston sukituksen loppuhinta muodostuu uusittavien putkien määrästä ja pituudesta, talon rakennusmateriaalista, ja siitä, kuinka monta kerrosta talossa on. Yleisesti ottaen voidaan kuitenkin sanoa, että sukituksen hinta vaihtelee 7 000 – 20 000 euron välillä. Laadukas sukitus kestää yhtä pitkään kuin perinteinen putkiremontti – jopa noin 40–50 vuotta.

Muut suositut putkiremonttimenetelmät: perinteinen viemäriremontti ja viemärien pinnoitus

Sukituksen rinnalla muita putkiremonttimenetelmiä ovat perinteinen viemäriremontti ja viemärien pinnoitus. Jokaisella putkiremonttimenetelmällä on omat hyvät puolensa, joten sopiva menetelmä tulisi aina pyrkiä valitsemaan remontin tarpeen mukaan.

Perinteiset putkiremontit

Perinteinen putkiremontti on pitkä ja työläs urakka, sillä tässä putkiremontissa talon rakenteet joudutaan purkamaan, koska vanhat putket vaihdetaan kokonaan uusiin. Perinteinen viemäriremontti on ollut pitkään käytetyin tapa suorittaa putkiremontti, koska muita menetelmiä ei ole juurikaan ollut saatavilla. Vaikka perinteinen putkiremontti on kaikkein arvokkain remontti, se tarjoaa myös kaikkein kestävimpiä tuloksia, koska kaikki putket vaihdetaan uusiin.

Perinteisen putkiremontin kesto ja hinta

Perinteisen putkiremontin kesto on normaalisti useita viikkoja, sillä remontin työmäärä on merkittävä. Putkiremontin hinta riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon pintoja ja rakenteita joudutaan purkamaan ja vaihtamaan, ja uusitaanko remontin yhteydessä esimerkiksi märkätilan pintoja. Perinteisen putkiremontin hinta voi olla jopa yli 20 000 euroa, mutta lopulliseen hintaan vaikuttavia tekijöitä on useita.

Viemärien pinnoitus

Viemärien pinnoitus on toinen yleinen putkiremonttimenetelmä, jossa vanhan putken sisään ruiskutetaan uusi pinta. Viemärin pinnoitusta voidaan harkita esimerkiksi silloin, jos putkisto on vain vähän kulunut, eikä täydelle putkiremontille ole tarvetta.

On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että viemärien pinnoitusta ei kannata suorittaa pelkästään kuluissa säästämiseksi, sillä pinnoite ei kestä yhtä pitkään kuin perinteinen putkiremontti tai sukitus, sillä se kuluu hiljalleen pois noin 10–15 vuodessa. Pinnoitusta ei voida suositella esimerkiksi silloin, jos vanha putkisto on hyvin kulunut, vuotaa tai siinä on halkeamia.

Viemäreiden pinnoituksen kesto ja hinta

Viemäreiden pinnoitus on perinteistä putkiremonttia edullisempi ja nopeampi tapa korjata nykyisen putkiston kulumia. Normaalisti remontti kestää muutaman päivän pinnoituksen laajuudesta riippuen. Pinnoituksen hinta vaihtelee noin 10 000 – 15 000 euron välimaastossa. Pinnoitukseen hintaan vaikuttaa pääasiassa se, millaisessa kunnossa viemärit ovat, eli kuinka paljon niitä joudutaan pinnoittamaan.

Putkiremontti omakotitaloon viemärikameran avulla

Millainen putkiremontti on paras omakotitaloon?

Vaikka sukitus on erittäin kustannustehokas ja nopea menetelmä, ei se sovi automaattisesti jokaiseen putkiremonttiin. Perinteistä putkiremonttia voidaan harkita esimerkiksi silloin, kun talo on hyvin vanha tai kun kaikki märkätilat halutaan uusia kokonaan. Sukituksen tai viemärien pinnoituksen tarvetta voidaan puolestaan harkita silloin, kun märkätilat ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, jolloin hyväkuntoisia pintoja ei kannata missään nimessä lähteä turhaan purkamaan.

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.