Käyttövesiremontti

Käyttövesiremontti 3 päivässä!

Käyttövesi tarkoittaa kodin puhdasvesi putkistoa, joka tuo veden hanoille ja vesikalusteille.
Jos kotisi vesiputket ovat yli 25 vuotta vanha, aloita tästä käyttövesiremontin suunnittelu.
Täytä kaavake hetkessä ja saat mitä maksaa käyttövesiremontti hinta kodillesi.

Hyppää suoraan aiheen luokse

Mikä on oikea aika tehdä käyttövesiremontti?

Vanhat käyttövesiputket kestävät hyväkuntoisina 25–30 vuotta. Sitä vanhemmissa käyttövesiputkissa vesivahingon riski on merkittävä. Ennen 98-lukua rakennettujen omakotitalojen käyttövesiputket ovat vaihdon tarpeessa!
Käyttövesiputki saattaa vuotaa myös tietämättäsi. Salakavala tihkuvuoto talon rakenteissa. Kun kyseessä on painejärjestelmä, on vahingon sattuessa iso ongelma.
Jos olet esimerkiksi myymässä taloasi, saatat joutua vastuuseen talossa piilevistä virheistä kaupanteon jälkeenkin. Yleensä vanhat käyttövesiputket merkitään aina riskinä kuntoraportissa.
Käyttövesiputket ovat pääosin 50–85 rakennetuissa taloissa kupariputkea ja tämä uudemmissa ensimmäistä PEX-muoviputkea.  Taloturvan putkimiehet uusivat omakotitalon vesiputket hetkessä!

Käyttövesiremontti
Käyttövesiremontti mobiili

Esimerkkejä käyttövesiputkiston ongelmista

Pahimmassa tapauksessa rakenteissa piilossa
Vuodot mutkista ja kupariputki liitoksissa
Kannakointi ja putken kolina
Pex muoviputkien lasittuminen kuumavesi putkesta

Usein kysyttyjä kysymyksiä käyttöverkkoremontista

Mikä on käyttövesiremontin hinta?

Käyttövesiremontti on kodin tärkein ja helpoin remontti. Kannattaa valita LVI-yritys, joka keskittynyt tekemään pelkästään putkiremontteja, sekä toiminut 5–20 vuotta. Tällä kriteerillä putkiremontti tuskin menee pieleen ja takuu asiatkin hoidetaan. Toisto, kokemus ja oppiminen ratkaisee niin ydinfysiikassa kuin putkihommissa.

Putkiremontti hintaan vaikuttaa

a) vesikalusteiden lukumäärä 

b) putki reititys vesipisteille

c) väliseinät materiaali ja määrä

 d) talon koko ja pitkä reititys, mistä putket kulkevat

e) Osien määrä, uusittavat kalusteet ja kattila tarvikkeet

Me laskemme jokaiselle kohteelle tarpeiden mukaan tarjouksen ja monesti ulkoapäin saman oloisissa kiinteistöissä voi olla erinäköiset hinnat.

Käyttövesiputkien uusiminen maksaa noin 4000- 13 000 € omakotitaloon

Edullisimmin käyttövesiputkiremontti toteutuu asentamalla uudet käyttövesiputket seinäpinnalle, jolloin talon rakenteita ja valmiita seinäpintoja ei tarvitse rikkoa. Näkyviin jäävät putket pyritään piilottamaan kalusteisiin tai ne voidaan halutessa koteloida. Komposiittijärjestelmän putket ovat valkoisia tai tyylikkään kromin värisiä ja remontin lopputulos on siisti.

Pintaan asennettujen käyttövesiputkien kustannukset ovat huomattavasti pienemmät kuin seinän sisään asennettujen putkien. Jos vanhat putket ovat suojaputkessa seinän sisällä, ne voidaan yleensä vaihtaa uusin kustannustehokkaasti.

Käyttövesiputkiremontin hintaan vaikuttavat myös vesipisteiden määrä ja niiden etäisyys toisistaan. Mitä useampia vesipisteitä on ja mitä kauempana ne sijaitsevat toisistaan, sitä enemmän tarvitaan putkea ja liittimiä.

Huoneesta toiseen vievien putkien asennuksessa tehdään läpivientejä. Kivi- ja tiilirakenteisissa omakotitaloissa tämä toteutetaan timanttiporaamalla, mikä nostaa kustannuksia puurakenteiseen taloon verrattuna. 

Mikäli pintaan asennetut putket halutaan piiloon, se vaatii kotelointia, mikä taas lisää kustannuksia. Suuri osa pintaan asennetuista putkista on melko huomaamattomia ilman kotelointiakin ja kotelo itsessään on massiivisempi kuin kaksi valkoista putkea.

Usein asiakkaat haluavat vaihtaa tai on myös suositeltavaa vaihtaa myös vesikalusteet, kuten hanat, käyttövesiputkiremontin yhteydessä.

Vesivaraajan tekninen käyttöikä on noin 20 vuotta, joten sen vaihtaminen kannattaa harkita remontin yhteydessä.

Miten kauan käyttövesiremontti kestää?

Käyttövesiremontti kestää noin 2–4 päivää riippuen kohteesta. Nykypäivänä ei riitä, että putkimies osaa pelkästään asentaa putkia. Putkimies on asiakaspalvelija, suunnittelija, siivooja ja putkimies.

  1. Aloituspalaveri putkiasentajan kanssa, jossa suunnitellaan koko reitti. Asiakas hyväksyy putki reitin, niin asentaja pystyy keskittymään työhön ja asiakkaalla on selkeys kokonaisuudesta. 
  2. Työmaan suojaaminen. Suojataan kaikki paikat missä työskennellään ja tehdään LVI töitä. 
  3. Kirvesmiestyöt, Seinä reikien poraus putki reittien kohdalle. Seinä läpivienteihin tulee seinäläpivienti suojat. Suojan tarkoituksena on suojata putkea paineiskuista ja antaa esteettisen näön.
  4. Uudet putket asennetaan pinta asennuksena vesikalusteille. Putkiremontti tehdään siis pinta-asennuksena ja tarvittaessa voidaan hyödyntää rakenteita tai kotelo ratkaisuja. Kattilalle asennetaan tarvittavat laitteet tai venttiilit. 
  5. Vesikalusteiden ja WC istuimen uusiminen
  6. LVI asentaja purkaa vanhat putket pois ja imee ne imurilla tyhjäksi. Nämä jäävät rakenteisiin ja näistä ei ole haittaa. Vanhat reiät paikataan lattian tai katon värisellä tulpalla.

Yhteenveto: Talossa on vain noin puolen päivän vesikatko, Lämmitys koko ajan normaalisti päällä, sekä kaikki ohitse kolmessa päivässä. Onpas helppoa!

Mutta meillä on vanhat pex muoviputket?

Vanhat muoviset “PEX” käyttövesiputket aiheuttavat vesivahinkoja yli 25 vuotta vanhat putket kannatta uusia. PEX putket voidaan vaihtaa sujuttamalla suojaputkessa uudet putket vanhojen tilalla. Tämä nopeuttaa työtä merkittävästi ja alentaa remontin kustannuksia. 

PEX käyttövesiremontti:

a) Vanhat muoviputket vedetään pois ja uudet putket sujutetaan tilalle vanhaan suojaputkeen.

b) Jakotukit ja liittimet uusitaan

c) Vanhat vesikalusteet ja varaaja uusitaan

Mistä tiedän mitä putkea meillä on kodissa?

“PEX” putkien historia

80-luvulla muoviputkien käyttö käyttövesijärjestelmissä rupesi lisääntymään. Valitettavasti silloin käytettyjen muoviputkien laatu ei vastannut 1990/2000-luvun taitteessa tulleiden pex-putkien tasoa.

Vanhat muoviset käyttövesiputket (PB = polybuteeni) tunnistaa harmaasta tai mustasta väristä. Näiden vaihto uusiin putkiin alkaa olla ajankohtainen.

Suomalainen putken valmistaja toi myös 80-luvun alussa Wirspo pex-putken markkinoille. Sen tunnistaa kellertävästä väristä.

Näitä kaikkia putkityyppejä ruvettiin vaihtamaan uusiin jo 2000-luvulta lähtien.  (Putket halkeili liittimien juurista.) 

Kunnon arviointi:

Pex-putken kuntoa voi arvioida (musta ja harmaa) tarkistamalla putken liittimien kohdalla näkyykö silmämääräisesti tarkasteltuna vaaleita ohuita suortuvia putkissa. Näitä voisi kutsua myös hiusmurtumiksi. Jos niitä esiintyy putken elinkaari, on tulossa loppuun. Pex-putkien osalta (kellertävä). Laita voimakas LED-taskulamppu putken toiselle puolelle ja tarkastele näkyykö vaaleita suortuvia putkissa. Jos näkyy, putki on tulossa elinkaarensa päähän.

Muovisten juomavesiputkien ongelmat?

1. Lämpötila laajentuminen: Vanhat putket voivat olla jäykkiä ja eivät välttämättä kestä lämpötilan vaihteluita kovin hyvin. Tämä voi johtaa putkien halkeiluun ja vuotoihin. 

2. Puutteelliset suojaputket: Suojaputkien ongelmat johtuivat vääristä asennustavoista ja materiaalista.  PVC-suojaputki on varsinkin lämpimänveden puolella ajansaatossa rapissut murusiksi.Suojaputkien merkitystä ei ymmärretty täysin ensimmäisillä muoviputkien vuosikymmenillä. Suojaputket tulisi olla tiiviitä ja putken vuotaessa johdattaa vesi suojaputken päästä pois. Suojaputket ovat usein, miten a) epätiivis ja reikäinen, b) suojaputkia on jatkettu teippaamalla c) suojaputket päättyvät lattian alle tai on tulpattu.

3.Puserrusliittimet: Puserrusliittimet kiinnittävät muoviputket jakotukkiin ja liittimiin. Kiinnitys on toteutettu puristeliittimellä, jossa muoviputki puserretaan helmi liittimeen Tämä aiheuttaa sen, että muoviputket liittimien kohdalla halkeilevat erityisesti kuumavesi putkessa. Tätä ei välttämättä huomaa vasta kuin oikeaa valoa vasten. 

4. Jakotukit ja liittimet: Vanhat jakotukit ja liittimet voivat olla alttiita korroosiolle, mikä voi aiheuttaa niiden heikentymistä ja vuotoja. Korroosio näkyy väri muutoksina, joka on yleensä vihreä tai valkoinen.

Komposiittiputki pinta-asennuksena?

Taloturva putkimiehet ovat käyttäneet aina Uponor komposiitti putkea. Uponor on kotimainen tuotemerkki. Uponor Osia ja tähän käypiä työkaluja on lähes jokaisessa putkialan yrityksessä, joten jos myöhemmin tulee tarvetta esim muutoksille niin tähän löytyy tarvikkeita. Emme suosittele muita merkkejä, koska ulkomaisia putki valmistajia vetää tuotteita säännöllisesti pois Suomen markkinoilta tai tukkuri lopettaa toiminnan. Tällöin osien saatavuus erittäin vaikeata. 

Uponor putkistolle on kattava virhevastuu ja Taloturva lupaa itsekin  asennukselle 10 vuoden takuun. 

Putkea saa valkoisena tai kromin värisenä, sekä myös mahdollisia kotelointi ratkaisuja. Komposiitti putkea ei tarvitse eristä kuten muut putkimateriaalit. Kyseessä on monikerros putki alumiini-muovi kerros rakenteella, joten tätä ei tarvitse kuiviin tiloihin eristää. Normaalisti kupari putki pitää eristää, koska tämä kondensoi ja putki kylmenee liian nopeasti, koska putkella ei ole eristävää kykyä.

Komposiittiputkella ylivoimainen kestävyys, asennusnopeus ja siistein asentaa. Eikä tällä materiaalilla lähdetä harjoittelemaan kenenkään kotiin, koska Uponor on toimittanut putkea jo vuosikymmeniä kotimaisena toimittajana.

 

Asennamme uudet käyttövesiputket siistinä pintavetona. Talon rakenteita ei siis tarvitse purkaa, mikä säästää valtavasti materiaali- ja työkustannuksia. Teemme myös tarvittavat läpiviennit huoneiden välillä. Vanhat käyttövesiputket tyhjennetään, tukitaan ja jätetään paikoilleen talon rakenteisiin.

Remontti kestää vain noin 3 päivää, ja voit asua kotona koko remontin ajan. Vesihanat ovat käytössäsi lyhyitä käyttökatkoja lukuun ottamatta.

Käyttövesiputkien uusimisen yhteydessä on luontevaa uusia vesikalusteita. Uudet käyttövesiputket ja vesikalusteet nostavat talosi arvoa merkittävästi.

Miten onnistua käyttövesiremontissa 100%?

Aloitettiin 2012 tekemään käyttövesiremontteja ja tähän aikaan remontteja tehtiin monella tavalla. Haluttiin tehdä asialle muutos ja koottiin ammattilaisista koostuva joukko kehittämään omakotitalon putkiremonttia. Syntyi tapa tehdä työtä “putkiremontti 3 päivässä” -Ilman evakkoa ja rakenteita rikkomatta. Tällä tiellä edelleen ollaan ja joka päivä kehitetään toimintatapaa tehokkaammaksi ja paremmaksi.

Siis mikään huvin onnistunut käyttövesiremontti ei perustu asentajan virtuoosiin tai tuuriin, vaan pitkälle kehitettyyn asennustapaan. LVI ala on laajentunut nykyään tekniikan tultua pumppu tekniikasta automatiikkaan asti. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä putkiasentajalla ei kerkeä tulla toistoa ja näkemystä tiettyyn työhön. Tämä näkyy asennustehokkuuden ja laadun tippumisena. Useimmittain on se tilanne, että putki töitä haalitaan laajalta rintamalta ja ei keskitä tiettyyn tekemiseen, joka ei ole asiakkaan edun mukaista.

Taloturva keskittyy vain omakotitalon putkiremontteihin. Osaamista löytyy varmasti vaikka ydintyömaa putkiurakointiin, mutta mikäli haluaa kehittyä parhaaksi kieltäytyminen muista töistä, on tärkeää. 

Miksi taloturvan käyttövesiremontti onnistuu?

Yrittäjä henkinen LVI yritys

Olemme halunneet ylläpitää hyvää työyhteisöä ja maksaa putkiasentajille asianmukaista palkkaa. Putkiasentajat tekevät työtä yrittäjä henkisesti ja jokainen tekee kuin itselleen tekisin. Kun putkiasentaja haluaa olla töissä yrityksessä myös jatkossa, tämä näkyy vastuuna ja ammattietiikassa. Yrittäjä henkinen LVI työyhteisö kehittää asennustapaa ja osaa suhtautua myös kriittisesti oman tekemiseen ja käsitellä sattuneet LVI reklamaatiot. Parasta kuitenkin tässä on, että putkiasentaja palvelee jokaisen asiakkaan alusta loppuun, sekä vastaa siitä että tarjotaan putkiremontti kokemuksesta parempi kuin odotusarvot olivat.

Putkiasentajan ammattitaito

Meillä on käynyt hyvä tuuri, olemme saaneet aikoinaan alan parhaat LVI asentajat töihin Taloturvalle, ja nämä ovat pysyneet meillä töissä. Olemme pystyneet yhdessä keskittyä asennus prosessin kehittämiseen pitkäjänteisesti. Taloturvan LVI asentaja on käynyt yrityksen ja tavarantoimittajan järjestämillä koulutuksissa, sekä perehdytetty kunnolla töihin. LVI Asentaja tekee samaa toistoa joka viikko, joten kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on hiottu.

Taloturvan käytänteet

Yrityksessä on aktiviinen LVI kenttäjohto, joka osallistuu asennuksiin ja valvoo työnlaatua. LVI työnjohto käy kattomassa valmistuneita käyttövesiremontti kohteita ja arvioimassa mahdollisia kehitys asioita, mitä LVI asentajalle voi antaa valmistuneesta käyttövesiremontista. Asiakkaat kehuvat LVI työnjohdolle putkiasentajaa, mutta työnjohtajan tehtävänä on arvioida toteutunutta putkiasennusta oman ammattitaidon näkökulmasta. Taloturva järjestää säännöllisesti käyttövesiremontti asennus koulutuksia, jossa painotetaan kirjallista asennustapaamme. Sisäistetty käyttövesiremontti asennus tapa näkyy siinä, että jokainen remonttityömaamme valmistuu samalla laadulla.

Takuut putkistolle

Sanotaan näin, että paras takuu on, kun työ tehdään kerralla kunnolla, mutta meillä Taloturvan ja Uponorin putkivalmistajan takuut täydentää toisia käyttövesiremontissa. Takuu siis koskee tuotetta ja asennustyötä.

Taloturva myöntää käyttövesiremontille asennustyöntakuun 10 vuotta. Tämä siis tarkoittaa, että uskomme omaan tekemiseen, että 10 vuoteen ei ole tarvetta reklamoida virheellisestä käyttövesiremontti asennuksesta.

Uponor on Suomalainen tuotemerkki ja antaa komposiitti järjestelmille oman virhevastuu suojan kulutta lain mukaisesti. 

Kartoitus veloituksetta

Kartoitamme aina jokaisen käyttövesiremontti kohteen ennakkoon veloituksetta. Tämä tarkoittaa käyttövesiputkiston mitoitusta ja kunnon arviota. Tässä yhteydessä kohde voidaan aina tarkemmin mitata ja saadaan käyttövesiremontille oikea hinta. Tämä vaatii yritykseltä oikeaa asiakaspalvelu asennetta, koska helpoin tapa olisi lähettää tarjous käyttövesiremontista sähköpostiin. Tämä näkyy siinä, että todellisuus ja hinta menevät käyttövesiremontissa asennusvaiheessa ristiin. Me Taloturvalla hoidamme homma aina niin, että ei tule jälkipuheita.

Käyttövesiremontti 3 päivässä

Kokeneet asentajamme tekevät käyttövesiremontin 2-4 työpäivässä. Työ sisältää uusien putkien asennuksen pintavedolla, tarvittavien läpivientien tekemisen sekä vanhojen putkien tyhjennyksen ja tukkimisen. Työn päätteeksi siivoamme remontin jäljet. Työnjohtaja tekee laadunvarmistuksen ja laatii pöytäkirjan.

1 vaihe Taloturvan remonteissa.
1. Suunnittelu ja suojaus
2. vaihe Taloturvan remonteissa.
2. Kirvesmiestyöt
3 vaihe Taloturvan remonteissa.
3. Vanhan putkiston purku
4 vaihe Taloturvan remonteissa.
4. Uusien putkien asennus
5 vaihe Taloturvan remonteissa.
5. Viimeistely
6 vaihe Taloturvan remonteissa.
6. Lopputarkastus ja opastus

Kuvia kohteistamme

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.