Lämmitysputkiremontti

Omakotitalon lämmitysputkien uusiminen

Jos sinulla on koti, jonka on lämmitysputket- tai vesikiertoiset patterit ovat yli 30 vuotta vanhat, aloita tästä omakotitalon lämmitysputkiremontin suunnittelu tästä. Lämmitysputket uusitaan pinta-asennuksena pattereille. Taloturva on tehnyt tuhansia putkiremontteja ja rakentanut parhaan mallin putkiremonttiin.Kannattaa kysyä Taloturvan asiantuntijalta kuntoarviota vesiputkistosta!

Hyppää suoraan aiheen luokse

Mikä on oikea aika tehdä lämmitysputkiremontti?

Vanhat lämmitysputket ja patterit on hyvä uusia noin 30 vuoden ikäisinä. Tekniseen ikään vaikuttaa moni seikka kuten materiaali, asennustapa, onko järjestelmään päässyt happea. Pesuhuoneen alla kulkevat metalliputket ovat rakennettu ennen vesieristeiden tuloa, joten on yleistä, että putket tältä osin huonokuntoisia. 
Metalliset putket ovat alttiita ruostumaan ja veden korkea lämpötila rasittaa putkia jatkuvasti. Lämmitysputken rikkoutuminen voi aiheuttaa vesivuodon. Pahimmassa tapauksessa vakuutus ei korvaa, jos vahinko johtuu omistajan huolimattomuudesta.

Patteriverkkoremontti Taloturvalta
Patteriputkiremontti mobiili

Esimerkkejä lämmitysputkien ongelmista

Vanhat putket ovat piilossa rakenteiden sisällä
Hapekas vesi ruostuttaa putkea sisältäpäin
Ulkopuolinen kosteus rasittaa putkia
Vanhat patterit heikentävät lämmitystehoa

Usein kysyttyjä kysymyksiä lämpöpatteriremontista

Lämmitysputkien uusiminen hinta?

Lämmitysputkiremontti on noin 8000–23 000 € omakotitaloon.

Patteriverkoston remontin hinta voi todellakin vaihdella merkittävästi eri tekijöiden perusteella. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat tekijät, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen kustannukseen:

1.Talon koko ja kerrosluku:

Suuremmat talot ja useammat kerrokset vaativat enemmän putkia ja pattereita, mikä voi nostaa kustannuksia.

2.Lämmitettävien huoneiden ja pattereiden määrä:

Mitä enemmän huoneita ja pattereita, sitä enemmän materiaaleja ja työtunteja tarvitaan.

3.Ikkunoiden koko ja määrä:

Huonosti eristetyissä taloissa voi tarvita enemmän lämmitystehoa, mikä voi vaikuttaa lämmityspattereiden kokoon.

4.Talon rakenne ja läpivientien määrä:

Esimerkiksi kivirakenteiset talot voivat vaatia enemmän työtunteja läpivientien tekemiseen verrattuna puurakenteisiin taloihin.

5.Talon muoto:

Rakennuskustannukset vaihtelevat talon muodon mukaan. Neliö pohja on aina edullisin pohjaratkaisu, kun taas L-muotoinen talonpohja lisää kustannuksia.

6.Kotelointien tarve:

Jos päätetään piilottaa putket kotelointien taakse, tämä voi lisätä kustannuksia

Kauan lämmitysputkiremontti kestää?

Lämmitysputkiremontti ja vesikiertoisten pattereiden uusiminen ovat merkittäviä investointeja, jotka voivat parantaa huomattavasti asumismukavuutta ja energiatehokkuutta. Remontin kesto vaihtelee yleensä kohteesta riippuen, mutta se kestää tyypillisesti 3–8 päivää. Tämä aikaväli mahdollistaa sen, että suurimman osan ajasta talon lämmitys pysyy päällä, ja arki voi sujua normaalisti, mikä on erityisen tärkeää Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Nykyään putkimieheltä vaaditaan monipuolista osaamista, ei pelkästään putkien asentamista. Hän toimii asiakaspalvelijana, suunnittelijana, siivoojana ja tietenkin putkimiehenä. Remontin sujuvuus ja onnistuminen vaativat hyvää suunnittelua ja asiakkaan kanssa tehtävää yhteistyötä. Tässä on lyhyt yhteenveto remontin vaiheista:

 1. Aloituspalaveri: Putkiasentajan kanssa pidetään aloituspalaveri, jossa suunnitellaan koko reitti patteriputkille. Asiakas hyväksyy putkireitin, mikä selkeyttää kokonaisuutta ja mahdollistaa sujuvan työn edistymisen.

 2. Työmaan suojaus: Patterilinjaston osalta suojataan työskentelyalueet huolellisesti. Työmaan pintojen suojaaminen on tärkeää, jotta vältytään ylimääräiseltä sotkulta ja vaurioilta.

 3. Kirvesmiestyöt: Seinien reikien poraus putkireittien kohdalle. Seinäläpivienteihin asennetaan suoja, joka suojaa putkea ja luo esteettisen näön.

 4. Putkien asennus: Patteriputket asennetaan pinta-asennuksena jokaiselle vesikiertoiselle patterille. Tarvittavat laitteet asennetaan kattilaan, ja pattereihin vaihdetaan uudet termostaattiventtiilit. Tarvittaessa voidaan hyödyntää myös rakenteita tai koteloita.

 5. Putkien liittäminen uusiin pattereihin: Asentaja liittää uudet putket uusiin pattereihin ja suorittaa lämmityskatkon tarvittaessa. Sähköisiä vesipattereita voidaan asentaa taloon tarvittaessa.

 6. Vanhojen putkien purku ja siivous: LVI-asentaja purkaa vanhat putket ja tyhjentää ne imurilla. Tyhjennetyt putket jäävät rakenteisiin, eivätkä ne aiheuta haittaa. Vanhat reiät paikataan lattian tai katon värisillä tulppa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että remontti sujui nopeasti ja vaivattomasti, eikä se vaikuttanut merkittävästi vuodenajasta riippuen

Putkiremontti komposiittiputkella?

Taloturva putkimiehet ovat käyttäneet aina Uponor komposiitti putkea. Uponor on kotimainen tuotemerkki. Uponor Osia ja tähän käypiä työkaluja on lähes jokaisessa putkialan yrityksessä, joten jos myöhemmin tulee tarvetta esim. muutoksille niin tähän löytyy tarvikkeita. Emme suosittele muita merkkejä, koska ulkomaisia putki valmistajia vetää tuotteita säännöllisesti pois Suomen markkinoilta tai tukkuri lopettaa toiminnan. Tällöin osien saatavuus erittäin vaikeata. 

Uponor putkistolle on kattava virhevastuu ja Taloturva lupaa itsekin asennukselle 10 vuoden takuun. 

Putkea saa valkoisena tai kromin värisenä, sekä myös mahdollisia kotelointi ratkaisuja. Komposiitti putkea ei tarvitse eristä kuten muut putkimateriaalit. Kyseessä on monikerros putki alumiinimuovi kerros rakenteella, joten tätä ei tarvitse kuiviin tiloihin eristää. Normaalisti kupari putki pitää eristää, koska tämä kondensoi ja putki kylmenee liian nopeasti, koska putkella ei ole eristävää kykyä.

Komposiittiputkella ylivoimainen kestävyys, asennusnopeus ja siistein asentaa. Eikä tällä materiaalilla lähdetä harjoittelemaan kenenkään kotiin, koska Uponor on toimittanut putkea jo vuosikymmeniä kotimaisena toimittajana.

Asennamme uudet putket siistinä pintavetona. Talon rakenteita ei siis tarvitse purkaa, mikä säästää valtavasti materiaali- ja työkustannuksia. Teemme myös tarvittavat läpiviennit huoneiden välillä. Vanhat vesiputket tyhjennetään, tukitaan ja jätetään paikoilleen talon rakenteisiin.

Kustannukset: Lämmitysputkiston pinta-asennus on kustannustehokkaampi vaihtoehto, koska se ei vaadi rakenteiden avaamista.

Nopeus: Pinta-asennus voi olla nopeampi vaihtoehto, sillä se välttää monia rakentamiseen liittyviä viivästyksiä.

Esteettisyys: Joissakin tapauksissa pinta-asennus voi olla esteettisesti miellyttävä vaihtoehto, kunhan se suunnitellaan ja asennetaan huolellisesti.

Huolto: Pinta-asennuksen putkistoa on helpompi tarkkailla ja huoltaa, koska se on helposti saatavilla.

Miten tämä vaikuttaa energian kulutukseen?

Vanha vesikiertoiset patterit ovat vuosikymmenten aikana saaneet monesti useammankin maalikerroksen. Pattereiden välissä ei ole lämmönluovutus levyä ja itse patterikin saattaa olla vain metallilevy. Tällainen patteri on toiminut erinomaisesti, kun ollut vanhan ajan järjestelmä esim. öljy. Nyt kun energian hinta on noussut ja kohteeseen on asennettu esim. maalämpö niin järjestelmä ei toimikaan niin hyvin. Tilannetta paikataan ennakkoon, kun asennetaan isompaa pumppua tai erillistä varaajaa. Asennettavat ilmavesilämpöpumppu tai maalämpöpumppu ovat matala vesijärjestelmiä, siis ovat hyötysuhteessa parhaillaan, kun patteri linjastoon ei tarvitse ajaa kuumaa vettä. Nyt vanhat patterit kuitenkin vaativat kuuma vesi järjestelmää, joten loppu lämmitys saattaa tapahtua sähkövastuksella. Suositellaan siis, jos sinulla talo lämpenemään esim. ilma vesilämpöpumpulla niin vaihtaisit matala vesi patterit taloon. Samassa yhteydessä on monesti tai kustannustehokasta uusia myös lämmitysvesiputket samalla kertaa. Käytämme Suomalaisia Purmo vesikiertoisia lämmityspattereita. Nämä tukevat pumppu tekniikkaa alhaisella menolämpötilalla sillä vesipattereiden vesimassa ja lämmönluovutus pinta-ala tehokkaampi. Tällöin menolämpötilan ei tarvitse olla niin korkea.

Remontin yhteydessä voidaan asentaa myös älykkäät termostaatit, jolla voit säästää energiaa jopa 10 % vuodessa. Yksikertaisemmillaan tämä on termostaatti, jossa on digitaalinen säädin. Meillä on myös tarjota patteritermostaatteja, mitä voi ohjata etänä esim. mökiltä.

Lämmitysremontti tarjoaa monia etuja, jotka voivat parantaa asumismukavuutta ja säästää kustannuksia. Tässä on joitakin etuja:

 1. Energiatehokkuus ja alhaisemmat asumiskustannukset:

Uusi lämmitysjärjestelmä on yleensä energiatehokkaampi, mikä voi alentaa lämmityskustannuksia ja tehdä asumisesta taloudellisempaa.

 1. Tehokkaampi lämmönvälitys:

Uusi patteriverkosto pystyy välittämään lämpöä tehokkaammin, mikä parantaa lämmitysjärjestelmän kokonais- suorituskykyä.

 1. Modernit ohjausjärjestelmät: Nykyaikaiset säätöjärjestelmät mahdollistavat tarkan lämmityksen hallinnan, ja etäohjaus mobiilisovelluksen avulla tuo lisämukavuutta ja joustavuutta.
 2. Vesivahingon riskin väheneminen:

Uuden patteriputkiston asentaminen vähentää vesivahingon riskiä, mikä voi säästää korjauskustannuksia ja vähentää haittaa.

 1. Ennakoiva remontti vs. vesivahingon korjaaminen:

Lämmitysremontin tekeminen ennakkoon on usein edullisempaa ja vie vähemmän aikaa kuin vesivahingon korjaaminen.

 1. Huonekohtainen säätö ja tasainen lämpö:

Uudemmat järjestelmät mahdollistavat huonekohtaisen lämpötilan säädön, mikä parantaa asumismukavuutta. Tasainen lämpö jakautuu tehokkaammin tiloihin.

Miten tehdä 100% onnistunut lämmitysputkiremontti?

Aloitettiin 2012 tekemään lämmitysputki- ja patteriremontteja ja tähän aikaan remontteja tehtiin monella tavalla. Haluttiin tehdä asialle muutos ja koottiin ammattilaisista koostuva joukko kehittämään omakotitalon putkiremonttia. Syntyi tapa tehdä työtä “putkiremontti 3 päivässä” -Ilman evakkoa ja rakenteita rikkomatta. Tällä tiellä edelleen ollaan ja joka päivä kehitetään toimintatapaa tehokkaammaksi ja paremmaksi.

Siis mikään onnistunut lämmitysputkiremontti ei perustu asentajan virtuoosiin tai tuuriin, vaan pitkälle kehitettyyn asennustapaan, sekä testaukseen. LVI ala on laajentunut nykyään tekniikan tultua pumppu tekniikasta automatiikkaan asti. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdellä putkiasentajalla ei kerkeä tulla toistoa ja näkemystä tiettyyn työhön. Tämä näkyy asennustehokkuuden ja laadun tippumisena. Useimpien on se tilanne, että putki töitä haalitaan laajalta rintamalta ja ei keskitä tiettyyn tekemiseen, joka ei ole asiakkaan edun mukaista.

Taloturva keskittyy vain omakotitalon putkiremontteihin. Osaamista löytyy varmasti vaikka ydintyömaa putkitus urakointiin, mutta mikäli haluaa kehittyä parhaaksi kieltäytyminen muista töistä on tärkeää. 

Miksi taloturvan lämmitysputkiremontti ja pattereiden vaihto onnistuu?

Yrittäjä henkinen putkiyritys

Olemme halunneet ylläpitää hyvää työyhteisöä ja maksaa putkiasentajille asianmukaista palkkaa. Putkiasentajat tekevät työtä yrittäjä henkisesti ja jokainen tekee kuin itselleen tekisi lämmitysputkiremontin. Kun putkiasentaja haluaa olla töissä yrityksessä myös jatkossa, tämä näkyy vastuuna ja ammattietiikassa. Yrittäjä henkinen LVI työyhteisö kehittää asennustapaa ja osaa suhtautua myös kriittisesti oman tekemiseen ja käsitellä sattuneet LVI reklamaatiot. Parasta kuitenkin tässä on, että putkiasentaja palvelee jokaisen asiakkaan alusta loppuun, sekä vastaa siitä että tarjotaaan putkiremontti kokemuksesta parempi kuin odotusarvot olivat.

Putkiasentajan ammattitaito

Meillä on käynyt hyvä tuuri, olemme saanneet aikoinaan alan parhaat LVI asentajat töihin Taloturvalle ja nämä ovat pysyneet meillä töissä. Olemme pystyneet yhdessä keskittyä lämmitysputkiremontin prosessin kehittämiseen pitkäjänteisesti. Taloturvan asentaja on käynyt yrityksen ja tavarantoimittajan järjestämillä lämmitysputkiremontti koulutuksissa, sekä perehdytetty kunnolla töihin. LVI Asentaja tekee samaa toistoa joka viikko, joten kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on hiottu.

Taloturvan käytänteet

Yrityksessä on aktiviinen LVI kenttäjohto, joka osallistuu lämmitysputkiremontti asennuksiin ja valvoo työnlaatua. LVI työnjohto käy kattomassa valmistuneita kohteita ja arvioimassa mahdollisia kehitys asioita, mitä LVI asentajalle voi antaa. Asiakkaat kehuvat työnjohdolle putkiasentajaa, mutta työnjohtajan tehtävänä on arvioida asennusta oman ammattitaidon näkökulmasta. Taloturva järjestää säännöllisesti lämmitysputkiremontti asennuskoulutuksia, jossa painotetaan kirjallista asennustapaamme. Sisäistetty lämmitysputkiremontti asennus tapa näkyy siinä, että valmistuneet kohteet ovat tasaisen laatuisia.

Takuut putkistolle

Sanotaan näin, että paras takuu on, kun työ tehdään kerralla kunnolla, mutta meillä Taloturvan ja Uponorin putkivalmistajan takuut täydentää toisia. Takuu siis koskee tuotetta ja asennustyötä lämmitysputkiremontissa.

Taloturva myöntää lämmitysputkiremontille asennustyöntakuun 10 vuotta. Tämä siis tarkoittaa, että uskomme omaan tekemiseen, että 10 vuoteen ei ole tarvetta reklamoida virheellisestä asennuksesta.

Uponor on Suomalainen tuotemerkki ja antaa komposiitti järjestelmille oman virhevastuu suojan kulutta lain mukaisesti. 

Ilmainen kartoitus

Kartoitamme aina jokaisen lämmitysputkiremontti kohteen ennakkoon veloituksetta. Tämä tarkoittaa lämmitysputkiremontti mitoitusta ja kunnon arviota. Tässä yhteydessä kohde voidaan aina tarkemmin mitoittaa ja saadaan lämmitysputkiremontille oikea hinta. Tämä vaatii yritykseltä oikeaa asiakaspalvelu asennetta, koska helpoin tapa olisi lähettää tarjous sähköpostiin. Tämä näkyy siinä, että todellisuus ja hinta menevät asennusvaiheessa ristiin. Me Taloturvalla hoidamme homma aina niin, että ei tule jälkipuheita.

Lämmitysputkiston ja pattereiden asennusvaiheet

Kokeneet asentajamme tekevät Patteri- ja lämpöverkkoremontin 3–8 työpäivässä. 

Työ sisältää uusien putkien asennuksen pintavedolla, tarvittavien läpivientien tekemisen sekä vanhojen putkien tyhjennyksen ja tukkimisen. Työn päätteeksi siivoamme remontin jäljet. Työnjohtaja tekee laadunvarmistuksen ja laatii pöytäkirjan.

Työvaiheet

1 vaihe Taloturvan remonteissa.
1. Suunnittelu ja suojaus
2. vaihe Taloturvan remonteissa.
2. Kirvesmiestyöt
Putkiremontin vaihe 3
3. Vanhan putkiston purkaminen
4 vaihe Taloturvan remonteissa.
4. Uusien putkien ja patterien asennus
5 vaihe Taloturvan remonteissa.
5. Viimeistely
Remontti vaihe 6
6. Lopputarkastus ja opastus

Kuvia kohteistamme

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.