Putkiremontin hinta eli mitä putkiremontti maksaa?

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Putkiremontin hinta eli mitä putkiremontti maksaa?

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Halutessasi voit tehdä hinta-arvion saman tien syöttämällä talosi perustiedot hinta-arviolaskuriin. Tämä on helppo ja nopea tapa selvittää remontin hinta-haarukka. Huomioithan kuitenkin sen, että kysyntä ja tarvikkeiden hintojen muutokset vaikuttavat urakan hintaan jatkuvasti. 

Putkiremontin hinta vaihtelee tapauskohtaisesti, riippuen urakan laajuudesta – jos remontti on suuri, se maksaa luonnollisesti enemmän. Usein ajatellaan, että omakotitalon putkiremontti on työläs urakka ja sen takia remonttia lykätään viimeiseen asti. Pitkälle kehitetty asennustapa mahdollistaa sujuvan remontin muutamassa päivässä ja asumisen haitta on minimoitu. Putkiremontin lykkääminen voi tulla kalliiksi, sillä vesivahingon sattuessa kulut voi joutua pulittamaan osittain tai jopa kokonaan omasta pussista, jos putkiston huollossa ilmenee laiminlyöntejä.  

Hinnan muodostumiseen vaikuttavat seuraavat asiat:

  • Uusitaanko pelkät käyttövesiputket vai tehdäänkö samalla myös lämpöverkkoremontti
  • Vesipisteiden määrä: hanat ja suihkut, ulkovesipostit, sekä vettä käyttävien laitteiden syötöt kuten astian- ja pyykinpesukoneiden että wc-istuinten vesipisteet
  • Uusitaanko remontin yhteydessä vesikalusteita, eli hanoja, wc istuimia tai pesualtaita
  • Putkivetojen pituus: kuinka kaukana vesipisteet ovat toisistaan
  • Talon koko
  • Talon seinämateriaali. Seinämateriaali vaikuttaa kustannuksiin sillä kiinnikkeiden kiinnittäminen on työläämpää kiviseinään kuin puu- tai kipsiseinään

Putkiremontin tarkan hinnan voit helposti selvittää maksuttoman kartoituskäynnin avulla. 

Putkiremontin hinta 150 neliön omakotitalossa 

Aatu ja Taina Seppälä sekä 4-vuotias Ossi asuvat 1975 rakennetussa kaksikerroksisessa 150 neliön omakotitalossa Nurmijärvellä. He päättivät yhdessä putkiremontista, joka nähtiin osana kiinteistön normaalia kunnossapitoa. Vanhaan puutaloon oli vastikään tehty julkisivuremontti. Taloon asennettiin uudet käyttövesiputket pinta-asennuksena valkoisella komposiittiputkella. Lisäksi uusittiin keittiön hana, kaksi WC-istuinta, sekä autotallin ulkovesihana. Öljykattila oli uusittu neljä vuotta sitten. Kattilan asentaja oli tehnyt työnsä asiallisesti, joten kattilaan ei tarvinnut uusia varolaitteita.

Vesimittarille asennettiin uusi sulku, takaiskuventtiili ja paineenalennusventtiili. Lisäksi pannuhuoneen seinässä oli alkuperäinen ulkovesihana, joka täytyi uusia. Putkiasennukset olivat talossa kohtuullisen lyhyet, koska kaikki vesipisteet olivat lähellä toisiaan.

Kokonaisaikaa koko remonttiin meni neljä työpäivää ja vedet olivat poikki kuusi tuntia.

Remontin kokonaiskustannus oli 8 900 €, josta työn osuus oli 5 800 €. Tästä Seppälät saivat kotitalousvähennystä 2 220 €. Remontista jäi Seppälän perheelle maksettavaa 6 680 €, jonka he maksoivat rahoituksella 75 €/kk. Esimerkkitapauksessa kotitalousvähennys toi siis lähes 25 % alennuksen putkiremontin hintaan.

Kotitalousvähennyksellä jopa 4500 € hyvitys

Putkiremontin hintaa omakotitalossa pienentää merkittävästi verottajalta saatava kotitalousvähennys. Kotitalousvähennyksen tarkoitus on tukea talojen kunnossapitoa ja vähentää näin korjausvelkaa. Vähennystä saa tällä hetkellä 40%  työn osuudesta, kuitenkin enintään 2250 € / henkilö. Pariskunnat saavat siis parhaimmillaan 4500 € hyvityksen. 

Mistä rahat omakotitalon putkiremonttiin?

Putkiremontti on yksi merkittävimmistä omakotitalon remonteista. Harvalla on sukanvarressa odottamassa remonttiin tarvittava raha. Mutta ei hätää. Putkiremontti rahoitetaan useinmiten lainarahalla. Meiltä saat pankin tarjoaman remonttirahoituksen kiinteällä korolla. Saat rahoitustarjouksen remonttisuunnittelijaltamme kartoituskäynnin yhteydessä. Lainarahan voi halutessaan maksaa myös kerralla pois. Meillä putkiremontin rahoitus tai maksutapa suunnitellaan aina maksuttoman kartoituskäynnin yhteydessä.

Ennakoimalla välttyy ylimääräisiltä kustannuksilta

Ajoissa tehty putkiremontti tulee paljon edullisemmaksi kuin rikkoutuneen putken aiheuttamien jälkien korjaaminen yhdessä remontin kanssa. Suuret korjauskustannukset ja taloudelliset menetykset saattavat yllättää vahinkotilanteessa. Osa vahingossa tapahtuvista seurauksista saattaa olla korvattavissa, mutta usein esimerkiksi kosteuden ja homeen aiheuttamia terveyshaittoja ja stressiä ei vakuutus korvaa. Myöskään mahdollisen evakon aiheuttamaa vaivaa ja kustannuksia ei korvata. Mitä vanhempi putkisto on, sitä suurempi on sen vuotoriski. Arvioi talosi vesivahingon riski. Teettämällä putkiremontin ajoissa, säästyy ikäviltä kustannuksilta, vakuutusmaksut tippuvat ja vahingonkorvauksen ikävähennykset nollaantuvat. 

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.