Viemärikuvaus Taloturvalta ilmaiseksi omakotitaloosi

Viemärikuvaus Taloturvalta ilmaiseksi omakotitaloosi

Viemärikuvaus täysin maksutta Taloturvalta yli 35-vuotta vanhaan omakotitaloosi. Varaa siis heti Taloturvan omakotitalojen putkiremonttien ammattilaiset kuvaamaan kotisi viemärien ja putkistojen kunnon viemärikameralla täysin ilmaiseksi ilman sekä analysoimaan mahdolliset ongelmakohdat. Se ei sido sinua mihinkään ja voit välttää talossasi piilevän vesivahingon riskit ajoissa! 

Viemärikuvaus menossa Taloturvan asentajalla.

Viemärikuvaus on täysin ilmainen eikä sido sinua mihinkään

Taloturva missio on estää kalliit ja haitalliset vesivahingot omakotitaloissa Suomessa, tästä syystä teemme ilmaisia viemärikuvauksiä yli 35-vuotta vanhoihin omakotitaloihin. Kuvauksen tilaus ei sido sinua mihinkään, joten täytä viereinen lomake ja varaa aika heti. 

Taloturva on suomen kokeneimpia omakotitalojen viemärikuvauksen ja putkiremonttien asiantuntijoita.  Me teemme putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä sinun tarvitse muuttaa pois siksi aikaa.

Viemärikuvaus ilmaiseksi ja täysin maksutta

Milloin on aika kuvauttaa viemärit ja putkistot?

  1. Viemäri tai putki vetää ajoittain huonosti.
  2. Viemärikuvausta ei olla tehty useampaan vuoteen
  3. Putkisto on yli 25 vuotta vanha
  4. Talon sisäilmassa on lievää viemärin hajua
 
Jos yksi tai useampi väittämä pitää paikkansa, suosittelemme lämpimästi viemärikuvauksen varaamista.

Taloturvan maksuton viemärikuvaus sisältää

TÄYTÄ LOMAKE & VARAA AIKA

Anna tietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme sinuun pian yhteyttä ja sovimme ajan täysin ilmaiseen viemärikuvaukseemme sekä tulemme kuvaamaan kiinteistösi putkistot. Et sitoudu mihinkään!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Onko taloni viemärin kuvaus ihan oikeasti täysin maksuton eikä se sido minua mihinkään?

KYLLÄ, Taloturvan viemärikuvaus on yli 35-vuotta vanhoihin omakotitaloihin täysin maksuton etkä sitoudu mihinkään!

Taloturvan maksuton viemärikuvaus omakotitaloihin

Taloturvan asentaja

Miksi saat meiltä viemärikuvauksen ilmaiseksi?

Aikataulutamme kuvaukset tehokkaasti kalentereihimme ja siksi tarjoamme maksuttomia viemärikuvauksia yli 35 vuotta vanhoihin omakotitaloihin. Kuvaus tuottaa aina lisäarvoa asiakkaallemme, sillä näin asiakas saa yhdessä ammattilaisen kanssa käsityksen putkiston kunnosta.

Miksi kuvauttaa viemäri?

Kodin viemäri altistuu monenlaisille syövyttäville aineille päivittäin. Vuosien saatossa viemäriputkisto alkaa materiaalista riippuen rapistua, reikiintyä, halkeilla ja lasittua. Näin vanha viemäriputkisto voi aiheuttaa vakavan vesivahinkoriskin. Tämän lisäksi putkistossa kulkevat kaasut voivat synnyttää reikiä putken yläosaan, jolloin putkesta vuotaa kaasuja hengitysilmaan ja aiheuttaa näin terveysriskin.

Toisin sanoen viemärin kuntoa kannattaa tarkkailla. Me tarjoamme omakotiasujille maksuttomia viemärikuvaksia, joissa edustajamme kuvaa viemärin sisältäpäin viemärikameran avulla. Näin pystytään näkemään viemärin sisäpinta ja arvioimaan putkiston todellinen kunto. Saat tarvittaessa kuvauksen päätteeksi tarjouksen viemäriremontista tai -huollosta.

Taloturvan ammattilainen kuvaamassa viemärikameralla putkiston kuntoa.

Miksi viemärikuvaus omakotitalossa kannattaa?

Viemärikuvaus on tullut monille omakotitalon omistajille tutuksi erityisesti, jos omistajuutta on ehtinyt jatkua jo useamman kymmenen vuoden ajan. Koska monet omakotitalot ovat jo suhteellisen vanhoja, viemärien kuvaus on tarpeen, sillä nimensä mukaisesti viemärikuvaus auttaa kartoittamaan viemärien kuntoa suoraan sisältäpäin – jotain mitä tavallisella silmällä on mahdotonta nähdä.

Yleisiä viemäriongelmia omakotitaloissa

Viemäreihin liittyvät ongelmat voivat johtua monesta eri asiasta. Jatkuvat ongelmat, kuten oudot hajut ja usein tukkoon menevät putket saattavat kertoa siitä, että putkistojen kunnossa on jotain vialla. Putkistojen kuntoa on lisäksi vaikeaa arvioida pelkän toiminnan perusteella, sillä vuotavat tai vaurioituneet putket saattavat toimia pitkiä aikoja moitteettomasti, eikä monia vikoja ole mahdollista havaita ulkoapäin. Tästä syystä viemärikuvaus on tärkeä osa yleistä omakotitalojen putkistojen kunnossapitoa, sillä se auttaa sekä ennaltaehkäisemään tulevia ongelmia että paikantamaan jo syntyneitä vaurioita.

Erityisesti viemärikuvaus on ajankohtaista vanhemmissa omakotitaloissa, joissa viemäriputket on rakennettu nykyisin harvemmin käytetyistä materiaaleista, kuten valuraudasta. Vaikka materiaali on kestävää, vuosikymmenten altistuminen syövyttäville ja myrkyllisille aineille voi johtaa siihen, että putket alkavat haurastua. Muovista valmistettujen putkien ongelmana on puolestaan se, että ne alkavat lasittua vuosien aikana synnyttäen pieniä halkeamia, joiden pettäessä taloon saattaa syntyä vakavakin vesivahinko. Uudetkaan omakotitalot eivät kaikki välty viemäristön kuvaamiselta, sillä rakentamisen aikana tapahtuneet mahdolliset asennusvirheet voivat altistaa vahinkojen synnylle myös suhteellisen uusissa omakotitaloissa.

Miten viemärikuvaus etenee?

Viemärin kuvaus alkaa löytämällä sopiva ammattilainen. Taloturvan asiantuntijat suorittavat monipuolisia viemärikuvauksia erikokoisiin omakotitaloihin. Voit tilata ilmaisen viemärikuvauksen suoraan Taloturvan kotisivuilta tai jättää soittopyynnön, jolloin asiakaspalvelu ottaa sinuun pikimmiten yhteyttä lisätietojen antamiseksi.

Kun aika on varattu, ammattilainen saapuu sovittuna ajankohtana suorittamaan viemärien kuvauksen. Viemärit kuvataan sekä talon sisä- että ulkopuolelta. Kuvaus tallennetaan, jotta viemärien eri kohtia on mahdollista käydä läpi myös jälkikäteen. Viemärien kuvaus on tehokas ja luotettava tapa löytää mahdollisia tukoksia, mutta se havaitsee myös putkistoihin syntyneitä vaurioita, kuten halkeamia ja vuotoja. Myös pienemmät vauriot on mahdollista havaita kuvaamisen ansiosta.

Viemärien kuvaus suoritetaan siihen tarkoitetulla erikoiskameralla. Kameran toiseen päähän on kiinnitetty kaapeli, jonka avulla kamera viedään viemäriin ja jonka avulla sitä liikutetaan. Kameran tuottama kuva välittyy erilliseen monitoriin, jonka kautta kuvaaja pystyy selvittämään, millaisessa kunnossa viemärit ovat.

Jos kuvaamisen yhteydessä huomataan, että putkistoihin on kertynyt paljon sakkaa, joka estää putkien kunnon arvioinnin, viemäriputket voidaan pestä. Pesun ansiosta putkiston pinta paljastuu, jolloin asiantuntija pystyy arvioimaan tarkemmin, onko putkiston pintaan syntynyt painaumia, halkeamia tai murtumia. Kun kuvaus on suoritettu loppuun, asiantuntija antaa virallisen arvion mahdollisen viemäriremontin tarpeellisuudesta. Kuvaamisen ansiosta remontin tarve ja ajoitus on helppo määrittää suhteellisen tarkkaan.

Paljonko viemärin kuvaus maksaa?

Tilaamalla viemärikuvauksen omakotitalolle Taloturvalta, kuvaus on ilmainen.

Ilmainen viemärikuvaus sisältää:

  • Viemärin kuvauksen erikoiskameralla
  • Asiantuntijan arvion mahdollisen putkiremontin tarpeesta
  • Asiantuntijan raportin kuvauksen tuloksista
  • Tarjouksen viemäriremontista tai -huollosta (tarvittaessa)

Milloin viemärien kuvaus kannattaa tehdä?

Useimmiten syynä viemärikuvauksen tarpeelle ovat ongelmat viemärien toiminnassa. Selviä merkkejä siitä, että viemärit eivät toimi kunnolla, ovat esimerkiksi jatkuvat tukokset ja viemäristä tuleva voimakas haju. Viemärien kuvaus tulee tarpeelliseksi myös silloin, kun talon putkisto on yli 25 vuotta vanha tai silloin, kun edellisestä kuvauksesta on kulunut jo useampi vuosi.

On hyvä pitää mielessä, että viemärien kuvauksella ei kartoiteta pelkästään syntyneitä vaurioita, vaan säännöllinen viemärien kuvaus auttaa myös ennaltaehkäisemään mahdollisia vaurioita. Kuvaus auttaa löytämään myös mahdolliset rakennusvaiheessa syntyneet asennusvirheet, jotka korjaamalla talon putkistojen käyttöikää ja toimintakuntoa voidaan pidentää merkittävästi.

Miksi viemärikuvaus kannattaa?

Kuten edellä jo mainittiin, viemärikuvaus on nopea ja tehokas keino selvittää putkistojen kunto. Viemärikuvauksen avulla sekä korjataan että ennaltaehkäistään putkistojen vaurioita ja huonoa kuntoa. Kuvauksen avulla mahdolliset virheet saadaan korjattua hyvissä ajoin ja tämä auttaa myös säästämään rahaa, sillä vesivahinkojen korjaaminen tulee yleensä moninkertaisesti kalliimmaksi kuin pienempien vaurioiden korjaaminen ajoissa.

Asiantuntija on mukana viemärikuvauksessa alusta loppuun. Asukkaan voi olla itse vaikea tulkita kameran kuvaa, mutta asiantuntija pystyy antamaan kuvan perusteella tarkan ja täsmällisen raportin putkiston kunnosta. Kuvaamisen perusteella asiantuntija kartoittaa mahdollisen remontin tarpeen ja kertoo, milloin remontti tulee ajankohtaiseksi. Vakavammat vauriot on mahdollista korjata lyhyelläkin aikavälillä.

Vältä vesivahingot ja kuvaa viemärisi ajoissa

Vesivahingot ovat tulipalon ohella asuintilojen tuhoisimpia vahinkoja. Sen lisäksi, että asukkaat saattavat joutua muuttamaan kodistaan pois pitkiksi ajoiksi, vesivahingon korjaaminen voi nostaa kulut taivaisiin. Vaikka vesi saataisiin kuivattua, ongelmaa ei ole vielä korjattu, sillä rakenteisiin valunut vesi altistaa materiaalin kosteus- ja homevaurioille. Vesivahingon syntyessä on toimittava nopeasti, sillä homevaurio voi syntyä jo 1–2 viikossa.

Putki- ja viemäriongelmat ovat yleisimpiä syitä vesivahingon syntymiselle. Viemärikuvaus auttaa ennaltaehkäisemään vesivahinkoja ja tulee huomattavasti edullisemmaksi, sillä vahingon syntyessä remontin aiheuttamat kustannukset saattavat nousta kymmeniin tuhansiin euroihin. Ammattilaisen teettämän kuntoarvion perusteella tulevia remontteja on helpompi suunnitella ja ajoittaa oikein. Kuvaamalla omakotitalon viemärit säännöllisesti, asuinmukavuus paranee ja rahaa säästyy.

Näin pidät huolta omakotitalon viemäreiden kunnosta

Vaikka ajan tuomaa putkien kulumista ei ole mahdollista välttää, putkien kunnosta voi pitää huolta itse. Puhdistamalla ja ylläpitämällä viemärien kuntoa voit pidentää putkiston käyttöikää, ehkäistä tukoksia ja minimoida tulevien remonttien kustannuksia.

Viemäreiden tukkiutuminen johtuu usein siitä, että viemäriin on päässyt jotain, joka ei kuulu sinne. Jopa liiallinen määrä vessapaperia vessanpöntössä voi tukkia viemärin. Tukkeutuneen viemärin tunnistaa yleensä helposti siitä, että viemäri kuplii, haisee, pitää omituista ääntä tai vetää heikosti. Ehkäisemällä tukoksia myös viemärin käyttöikä pitenee. Jatkuvat tukokset rasittavat putkistoa ja tämän lisäksi ärhäkät putkenavausaineet saattavat vaurioittaa putken materiaalia ajan saatossa.

Yleisimpiä syitä viemärin tukkeumille ovat putkistoon joutuneet ruoantähteet. Yksi tehokas tapa ehkäistä viemärin tukoksia on asentaa keittiön lavuaariin erillinen roskasiivilä, joka ehkäisee pienempienkin tähteiden, kuten leivänmurujen ja kahvinpurujen pakkautumista putkistoon. Viemäriin ei saisi koskaan kaataa myöskään paistinrasvoja, vaikka ne olisi laimennettu veteen tai muuhun nesteeseen. Jäähtyessään rasva pakkautuu putkistoihin ja voi tukkia ne.

Vessanpönttöön ei puolestaan tule heittää vessapaperin lisäksi mitään muita roskia, kuten vanupuikkoja, hiusharjasta siivottuja irtohiuksia, tamponeja, kondomeja tai paksua talouspaperia. Jopa veden mukana hajoavat vessapaperihylsyt kannattaa hävittää pahvinkeräykseen, sillä vaikka pakkauksessa lukisikin, että hylsyn saa huuhdella vessanpöntöstä alas, ajan myötä putkistoon pakkautuneet hylsyt saattavat tukkia viemärin.

Viemärin avaaminen voi onnistua kotikonstein

Yksi tehokas tapa ylläpitää viemäreiden toimintaa on puhdistaa niitä säännöllisesti kaatamalla niihin kuumaa vettä parin minuutin ajan. Myös lattiakaivot ja hajulukot kannattaa pestä säännöllisesti, noin kerran kuussa. Ennen viemärinavaajan käyttöä tutustu aina huolellisesti pakkauksen mukana tuleviin käyttöohjeisiin. Tarpeen tullen viemäreiden avaamisessa voi kokeilla myös kotitekoisia ja luonnolle hellävaraisempia yhdistelmiä, kuten etikkaa ja ruokasoodaa.

Jos viemärin avaaminen ei onnistu itse, ammattilainen on syytä kutsua apuun. Tukokset voivat pahimmillaan altistaa vesivahingolle. Jos putket tukkeutuvat usein tai niiden avaaminen vie aikaa, viemärikuvaus on tällöin yleensä tarpeen.

 Osallistu myös Taloturvan Putkiremonttiarvontaan tästä.