Mauno Pohjanaho: “Remontti valmistui sovitun aikataulun mukaisesti kolmessa päivässä”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Mauno Pohjanaho: “Remontti valmistui sovitun aikataulun mukaisesti kolmessa päivässä”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Mauno ja Marja Pohjanaho asuvat Nokialla. Pariskunnan koti on itse rakennettu vuonna 1975 valmistunut yksikerroksinen omakotitalo. Taloturva uusi talon käyttövesijärjestelmän helmikuussa 2017.

Talo on puurunkoinen ja tiiliverhoiltu. Lämmitysmuotona toimii öljylämmitys. Asuinneliöitä on yhteensä noin 120. Mauno Pohjanaho rakensi talon itse yhdessä kahden hänelle tutun timpurin kanssa.

– Taloturva uusi talomme käyttövesijärjestelmän. Järjestelmä oli ennen uusimista alkuperäinen, eli noin 43 vuoden ikäinen. Osa hanoista oli tosin uusittu jo aiemmin, Mauno kertoo.

– Mitään oireita ei ollut, mutta halusimme varmistaa, ettei vesivahinkoja pääsisi syntymään tulevaisuudessakaan. Remontti oli siis puhdas turvatoimi, hän lisää.

kokemuksia lviturva pohjanaho3.1117x0 is

“Taloturvan asentaja osasi hommansa”

Taloturva otti pariskuntaan yhteyttä puhelimitse ja neuvottelut remontin tekemisestä alkoivat. Työn toteutus sovittiin helmikuulle 2017. Urakkasopimukseen sisältyi vanhojen käyttövesiputkien pois riisuminen sekä uusien putkien vetäminen pintavetona. Aiemmin putket olivat olleet piilossa rakenteiden sisässä.

– Taloturvan asentaja osasi hommansa. Työn toteutus sujui hyvin ja remontti valmistui sovitun aikataulun mukaisesti kolmessa päivässä, Mauno summaa.

Isoimman osan remontin ajasta pariskunta vietti mökillänsä Ylöjärvellä. He kävivät kuitenkin muutamaan otteeseen seuraamassa töiden etenemistä. Mauno myös autteli asentajaa hieman.

– Remontti ei vaikuttanut asumiseemme, koska olimme sen aikana pääosin mökillä. Olimme kuitenkin mukana katselemassa ja minä olin vähän apunakin. Tai jarruna, miten sen nyt sitten ajattelee. Autoin pienissä asioissa, jotta asentaja pystyi työskentelemään paremmin, Mauno naurahtaa.

kokemuksia lviturva pohjanaho2.1117x0 is

Hyvä ja toimiva lopputulos

Työn lopputulos näyttää pariskunnan mukaan hyvältä ja putket ovat toimineet niin kuin pitääkin. Käyttövesiremontin yhteydessä asennettiin myös paineenalennusventtiili, jolla haluttiin poistaa turhat paineiskut.

– Käyttövesiputkisto menee tuollaisenaan nyt varmaankin seuraavat kymmenen tai kaksikymmentä vuotta. Paineenalentaja laitettiin pesukonetta ajatellen. Pesukoneen ottaessa vettä putket tahtoivat kolista. Nyt tuota kolinaa ei enää ole, Mauno kuvailee.

– Nyt voimme myös helposti sulkea vedet ja paineen, jos lähdemme vaikka pidemmälle matkalle. Jos harkitsee käyttövesiremontin tekemistä, niin suosittelen pyytämään tarjouksen myös Taloturvalta ja ottamaan sen vakavasti, Mauno päättää.

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit