Mauno Pohjanaho: “Renoveringen slutfördes enligt tidsplanen på tre dagar”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Mauno Pohjanaho: “Renoveringen slutfördes enligt tidsplanen på tre dagar”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Mauno och Marja Pohjanaho bor i Nokia. Parets bostad är ett enplanshus som byggdes av paret själva 1975. Husets säkerhet nytt husets system för tappvarmvatten i februari 2017.

Huset har en stomme av trä och fasad av tegel. Uppvärmningen sker med oljeeldning. Det totala antalet bostäder är cirka 120. Mauno Pohjanaho byggde huset själv, tillsammans med två snickare som han kände.

– Det nya varmvattensystemet i vårt hus installerades av Hausoturva. Systemet var ursprungligt före utbytet, dvs. ca 43 år gammalt. Några av kranarna hade redan bytts ut”, säger Mauno.

– Det fanns inga symptom, men vi ville försäkra oss om att vattenskador inte skulle uppstå i framtiden. Så renoveringen var en ren säkerhetsåtgärd, tillägger han.

kokemuksia lviturva pohjanaho3.1117x0 is

“Säkerhetsinstallatören visste vad han gjorde”

Paret kontaktades per telefon av fastighetens säkerhetsföretag och förhandlingar inleddes om att genomföra renoveringen. Arbetet var planerat till februari 2017. I kontraktet ingick att avlägsna de gamla vattenledningarna och lägga nya ledningar för ytvatten. Tidigare hade rören varit dolda inuti strukturerna.

– Installatören från byggnadens säkerhetsföretag visste vad han gjorde. Arbetet gick bra och renoveringen slutfördes enligt tidsplanen på tre dagar, sammanfattar Mauno.

Paret tillbringade större delen av renoveringstiden i sin stuga i Ylöjärvi. De besökte dock platsen vid några tillfällen för att övervaka hur arbetet fortskred. Mauno hjälpte också installatören lite.

– Renoveringen påverkade inte vårt boende, eftersom vi mestadels befann oss i stugan under renoveringen. Men vi var där för att titta på och jag var där för att hjälpa till lite grann. Eller en broms, hur man nu ser på det. Jag hjälpte till med småsaker så att installatören kunde arbeta bättre”, skrattar Mauno.

kokemuksia lviturva pohjanaho2.1117x0 is

Ett bra och funktionellt resultat

Enligt paret ser slutresultatet av arbetet bra ut och rören har fungerat som de ska. En övertrycksventil installerades också under renoveringen för att eliminera onödiga tryckstötar.

– Vattenledningarna kommer förmodligen att se ut så här under de kommande tio eller tjugo åren. En tryckreducerare installerades för tvättmaskinen. När tvättmaskinen tog in vatten ville rören kolka. Nu skramlar det inte längre”, säger Mauno.

– Nu kan vi också enkelt stänga av vatten och tryck om vi åker på en längre resa. “Om du funderar på att renovera ditt tappvarmvattensystem rekommenderar jag att du också ber om en offert från Taloturva och tar den på allvar”, avslutar Mauno.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.