Hajuhaitta paljasti viemäriongelmat

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Hajuhaitta paljasti viemäriongelmat

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Huittisissa asuvan Ilkka Haukan talossa alkoi tuntua viemärin hajua. Aluksi ongelmien ajateltiin liittyvän ilmastointiin, mutta Ilkka päätti tarkistuttaa talonsa osin alkuperäiskunnossa olevan viemäriverkoston. Viemäristä paljastui reikä, jonka kautta haju pääsi taloon. Taloturvan tekemän viemärisukituksen jälkeen haju hävisi välittömästi.

Haukan vuonna 1957 rakennetun omakotitalon viemäriverkosto on melko suuri, koska jokaisesta kerroksesta löytyy suihkutilat sekä WC. Pientä viemäriremonttia talossa on tehty jo aiemmin, mutta pääviemäri oli täysin alkuperäiskunnossa.

– Vuonna 1990 tehtiin viemäriremontti niistä kohdista taloa, joista lattian alla kulkeviin putkiin pääsi helposti käsiksi. Osa putkista jäi kuitenkin valurautaisiksi, ja pääviemäri täällä on betonia, Ilkka haukka kertoo.

– Sukitusremontti lähti liikkeelle, kun viemäri alkoi haista. Aluksi epäiltiin, että vika liittyy ilmastointiin, mutta näin ei ollut. Sen jälkeen aloin soitella läpi firmoja, jotka tekevät sukitusta. Ymmärsin, että putket ovat tiensä päässä – jotain täytyy tehdä.

“Taloturva tuli heti käymään ja katsomaan!”

Sukitusremontteja on Huittisissa tehty lukuisiin kerrostaloihin. Ilkka saikin tutulta isännöitsijältä listan yrityksistä, jotka tekevät vastaavia remontteja myös omakotitaloihin. Listan joukossa oli Taloturva.

– Soitin muutamaan firmaan, mutta kaikki pyysivät kuvia talosta. Tiesin, ettei niistä ole hyötyä, koska näin vanhoista taloista ei ole hyviä viemärikuvia, Ilkka muistelee.

– Taloturvasta sanottiin heti, että tullaan käymään ja katsomaan tilannetta. He ottivat kokonaisuuden hanskaan – tekivät tähystyksen viemärille ja rupesivat hommiin. Tykkään tällaisesta suorasta toiminnasta, Ilkka kehuu.

Hajun syy selvisi – putkesta löytyi reikä

Remontti alkoi Taloturvan tekemällä viemärikuvauksella, jonka tarkoituksena on päästä selville viemärin nykykunnosta ennen sukitusta. Kuvauksen myötä myös Ilkka pääsi näkemään viemärin kunnon.

– Etenkin vanhassa betoniviemärissä oli luhistumaa, ja vesi makasi paikallaan. Tässä kohtaa ei kuitenkaan huomattu vielä reikää.

– Kun asentajat tulivat, reikä löytyi. Se oli onneksi putken katossa, eli vuotoa ei ollut päässyt tapahtumaan, mutta hajuhaitan syy löytyi tästä, Ilkka toteaa.

“Annan kiitettävän arvosanan”

Varsinainen remontti kesti Ilkan mukaan noin kuusi päivää. Sukitusremontti oli perheelle hyvin vaivaton verrattuna siihen, että esimerkiksi kellarin betonilattiaa oltaisiin lähdetty avaamaan. Myös hajuhaitta hävisi heti remontin myötä.

– Annan kiitettävän arvosanan. Kaverit olivat ammattitaitoisia ja hoitivat homman siististi. Remontti oli meille todella vaivaton verrattuna siihen, että pitäisi lähteä repimään paikkoja auki – se tulisi kalliiksi.

– Konkreettisin hyöty meille on se, että hajuhaitta hävisi saman tien. Sukituksen myötä tulee sekä varmuus, että hyvät takuut. Materiaalille takuu on 50 vuotta ja työlle 10 vuotta, Ilkka sanoo lopuksi.

Tilaa maksuton viemärikuvaus

  • Maksuttomalla viemäreiden kartoituskäynnillä kuvaamme valurautaviemärisi ja näet, miltä viemärisi näyttävät sisältäpäin.
  • Mikäli viemäriremontti on tarpeellinen, saat asiantuntijalta samalla käynnillä tarjouksen viemäriremontista. 

Tilaa maksuton viemärikuvaus tästä

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit