Lukt avslöjade problem med avloppsvatten

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Lukt avslöjade problem med avloppsvatten

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ilkka Haukka från Huittinen började känna lukten av avloppsvatten i sitt hus. Till en början trodde man att problemen var relaterade till luftkonditioneringen, men Ilkka bestämde sig för att låta kontrollera avloppssystemet i sitt hus, som delvis var i originalskick. Ett hål upptäcktes i avloppet, genom vilket lukten trängde in i huset. Avloppsblockering av byggnadens säkerhetsföretag försvann lukten omedelbart.

Avloppssystemet i det privata huset som byggdes 1957 i Hauka är ganska stort, eftersom det finns duschar och toaletter på varje våning. Huset hade redan tidigare genomgått mindre avloppsrenoveringar, men huvudavloppet var i perfekt originalskick.

– År 1990 renoverades avloppssystemet i de delar av huset där rören under golvet var lättåtkomliga. Men en del av rören är fortfarande av gjutjärn, och huvudavloppet här är av betong”, säger Ilkka Falukka.

– Dykrenoveringen inleddes när avloppet började lukta. Inledningsvis misstänkte man att problemet var relaterat till luftkonditioneringen, men så var inte fallet. Efter det började jag ringa runt till företag som arbetar med blötläggning. Jag insåg att rören har nått vägs ände – något måste göras.

“House Security kom på besök och kollade upp det direkt!”

Flera hyreshus i Huittinen har genomgått renoveringar. Ilkka fick en lista över företag som gör liknande renoveringar även för privata hus från en fastighetsförvaltare han känner. Bland dessa fanns Hausoturva.

– Jag ringde några företag, men alla ville ha bilder på huset. Jag visste att de var värdelösa, eftersom det inte finns några bra avloppsfoton för så här gamla hus”, minns Ilkka.

– Byggnadens säkerhetsföretag sade omedelbart att de skulle komma och kontrollera situationen. De tog det hela med ro – de gjorde en endoskopi på avloppet och började arbeta. Jag gillar den här typen av direkt aktion”, säger Ilkka.

Orsaken till lukten upptäcktes – ett hål hittades i röret

Renoveringen inleddes med en avloppsundersökning av Taloturva för att ta reda på avloppets nuvarande skick innan det blötläggs. På så sätt kunde Ilkka också se i vilket skick avloppet var.

– I synnerhet hade den gamla betongavloppet kollapsat och vattnet stod stilla. Hålet hade dock ännu inte upptäckts vid denna tidpunkt.

– När installatörerna kom hittade de hålet. Lyckligtvis var det i taket på röret, så inget läckage hade uppstått, men detta var källan till lukten”, säger Ilkka.

“Jag ger den betyget “A””

Enligt Ilka tog själva renoveringen ungefär sex dagar. För familjen var renoveringen mycket enkel jämfört med att till exempel öppna upp betonggolvet i källaren. Lukten försvann också omedelbart efter renoveringen.

– Jag ger den betyget “A”. Killarna var professionella och gjorde jobbet snyggt. Renoveringen var verkligen problemfri för oss, jämfört med att behöva gå ut och riva saker – vilket skulle vara dyrt.

– Den mest konkreta fördelen för oss är att lukten försvann omedelbart. Med ympning kommer både säkerhet och goda garantier. Materialet garanteras i 50 år och utförandet i 10 år”, avslutar Ilkka.

Beställ en kostnadsfri avloppsundersökning

  • Med en kostnadsfri avloppsundersökning tar vi en bild av ditt gjutjärnsavlopp och visar dig hur dina avlopp ser ut från insidan.
  • Om avloppsrenovering är nödvändig kan du få en offert på avloppsrenovering från en expert under samma besök.

Beställ en kostnadsfri avloppsundersökning här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.