Dreaming of solar panels for a detached house? How to get a photovoltaic system for your home

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

Dreaming of solar panels for a detached house? How to get a photovoltaic system for your home

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

Aurinkopaneelien mahdollistama lähituotanto, omavaraisuus ja ympäristöystävällisyys houkuttelevat kuluttajia yhä enemmän oman aurinkosähkön tuottamiseen. Aurinkosähkön suosio on kasvussa ja sen määrä onkin vähintään kaksinkertaistunut joka vuosi vuodesta 2014 alkaen.

Monia saattaa kuitenkin mietityttää, miten aurinkojärjestelmän hankkiminen tapahtuu ihan käytännössä. Siksi kerromme tässä blogissa koko prosessin siitä, miten paneelit päätyvät omakotitalon katolle. Tarkastelussa on kaikki vaiheet kartoituskäynnistä asennukseen ja paneelien käyttöönottoon.

Aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen alkaa kartoituskäynnillä

Kun aurinkosähköjärjestelmän hankkiminen kiinnostaa, kannattaa ensimmäisenä varata maksuton kartoituskäynti. Kartoituksessa selvitetään, miten hyvin omakotitalosi sopii aurinkosähkön tuottoon. Katon muoto, lappeiden suunta sekä käytettävissä oleva pinta-ala voivat asettaa rajoituksia, jolloin tämä otetaan huomioon kokonaisuutta suunniteltaessa. Joissakin tapauksissa paneeleja kannattaa asentaa katon koko pinta-alalle, kun taas toisissa vain rajattu alue sopii aurinkosähkön tuottamiseen.

Useimmiten aurinkosähkön tuottamiselle ei ole mitään estettä, jolloin seuraavaksi tehdään arvio sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä. Aurinkopaneelien sopiva määrä riippuu paljon siitä, kuinka paljon sähköä kulutetaan ja miten kulutus jakaantuu eri vuodenajoille. Käynnillä tarjotaan myös käytännöllistä tietoa aurinkosähköjärjestelmistä ja annetaan vastauksia tärkeimpiin aurinkosähköön liittyviin kysymyksiin.

Paneelit asennetaan yleensä päivässä

Aurinkopaneelien asennus kestää yleensä vain yhden päivän. Asennus on kaksivaiheinen: aurinkopaneelit asennetaan katolle ja ne liitetään sisätiloihin asennettavaan invertteriin. Paneelit kiinnitetään kattoon kattotyypillesi sopivalla mekanismilla ja suunnataan optimaaliseen kulmaan lappeen suuntaisesti. Näin ne keräävät mahdollisimman paljon auringon säteilyä ja tuottavat sähköä tehokkaasti. Invertteri kytketään talon sähkönjakeluun ja kunnalliseen sähköverkkoon. Se muuntaa paneelien tuottaman sähkön vaihtosähköksi, joka sopii kodin sähkölaitteisiin.

Asennustyö ei häiritse asumista ja sen taitavissa käsissä sen sujuvuus usein jopa yllättää asukkaat. Hyviin tapoihin kuuluu työn jälkien asianmukainen siivous ja se ilman muuta on osa Taloturvan käytäntöjä. Toisena päivänä sähkömies kytkee paneelit talon sähköpääkeskukseen ja varmistaa, että kaikki toimii niin kuin pitääkin.

Aurinkopaneelien käyttöönotto ei vaadi syvällistä perehtymistä

Kun paneelit on asennettu ja kytketty toimintakuntoon, ne ovat täysin käyttövalmiit. Asennuksen jälkeen Taloturvan edustaja antaa kattavan käyttöopastuksen sekä paneelien huolto- ja ylläpito-ohjeet. Paneelit ovat hyvin helppokäyttöiset, eikä ylläpito ja huolto vaadi paljoa. Paneelit tarvitsee käytännössä vain putsata silloin tällöin, jotta roskat eivät pinty paneelien pintaan ja heikennä tuottavuutta. Paneelit toimivat luotettavasti ja siksi niiden tehotakuu on jopa 25 vuotta, ja senkin jälkeen tuottavuus maksimikapasiteetista on vähintään 80 %.

Paneelien tuottoa voi seurata helposti verkkopalvelun kautta. Asennuksen jälkeen saat seurantaohjelman, jonka avulla näät järjestelmän tuottaman sähkön reaaliajassa. Lopputuloksena on puhdasta sähköä, joka pienentää hiilijalanjälkeä ja sähkölaskuasi.

Haluatko liittyä edelläkävijöiden joukkoon?

Me Taloturvalla tunnemme suomalaisten omakotiasukkaisen tarpeet. Siksi haluamme jakaa asiantuntemustamme ja madaltaa kynnystä tutustua aurinkosähköön.

Ota askel kohti omavaraista energiantuotantoa ja varaa maksuton aurinkosähkökartoitus. Käynnillä saat tietää, miten hyvin aurinkosähkö sopii kotiisi ja tarpeisiisi. Kartoituskäynti ei velvoita sinua mihinkään, koska mielestämme kaikilla on oikeus tutustua aurinkosähköön ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Articles published by Hausoturva

Taloturva publishes useful information on housing, living and especially on single-family housing.

Taloturva is the number one provider of plumbing repairs for detached houses in Finland, and we can have your house repaired in 3 days, and you don’t have to move out.

We also carry out free drainage surveys in private houses, because we want to prevent water damage in Finland. Do you know the condition of the plumbing in your house?

Subscribe to our free tips magazine

In the tipsheet you will find information on plumbing repairs, single-family housing and related costs.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Leave a request for a quote in 25 seconds

Is your private house in need of a plumbing repair or maintenance? Ask us for a quote, you won’t be disappointed!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.