Viemärin kuvaus pelastaa vesivahingolta

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Viemärin kuvaus pelastaa vesivahingolta

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.
viemärin kuvaus

Seinien takana ja lattian alla piilevien viemäriputkien kuntoa on lähes mahdotonta arvioida omin silmin. Putkien kunnon kartoittamiseksi luotettavin tapa on pyytää apuun ammattilainen, joka kuvaa viemäriputket sisältäpäin asiaankuuluvalla laitteistolla.

Kuvaus tehdään ujuttamalla viemäriin kaapeli, jonka päässä on kamera. Kamera välittää videokuvaa monitoriin, jonka perusteella asiantuntija tekee arvion putkien kunnosta.

Kuvaus paljastaa myös tukkeumat ja mahdolliset vuotokohdat. Hiushalkeamat osoittavat riskialttiit kohdat, jotka saattavat pettää tulevaisuudessa.

Viemärikuvaus on ensimmäinen askel viemäriremontin suunnittelussa, ja se kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Kartoituksen pohjalta voi myös suunnitella, yhdistääkö käyttövesiputkien tai lämpöverkoston remontin samaan urakkaan. Se voi säästää kustannuksia ja vaivaa, kun asiat hoituvat yhdellä kertaa. 

Milloin on oikea aika kuvata putket?

30 vuotta vanha valurautaputki on parhaat päivänsä nähnyt ja sen kunto tulisi tarkistaa. Vesivahingon vaara kasvaa vuosi vuodelta, ja yli 40 vuotta vanhat putket muodostavat huomattavan vesivahingon riskin.

Valurauta on yleisimmin käytetty materiaali suomalaisten omakotitalojen viemäreissä. Putkien iän ja materiaalin voi tarkistaa talon asiakirjoista. Jos putkiremontista ei löydy merkintää, putket ovat todennäköisesti alkuperäiset.

Monet putkihuoltoihin ja talotekniikkaan erikoistuneet yritykset tekevät omakotitalojen viemärikuvauksia tuntiveloituksella.

Lasku kipuaa helposti satoihin euroihin. Ennen ajanvarausta kannattaa huomioida, mitä muita palveluja yritys tarjoaa. Putkitukoksiin erikoistunut yritys ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun suunnitellaan viemärin uusimista.

LVIturvalta maksuton viemärin kuvaus

LVIturvalla tarjoamme maksuttoman viemärikuvauksen kohteisiin, joissa on yli 30 vuotta vanha valurautaputkisto.

Kartoitamme myös vesikalusteiden, käyttövesiputkien ja lämpöjärjestelmän kunnon.

mg 4981.378x0 is

Kartoitus kestää noin tunnin. Käynnin päätteeksi käymme kanssasi läpi putkiston kunnon, vaaranpaikat ja riskitekijät. Annamme yleispätevän arvion, milloin mitkäkin putket on viisainta uusia.

Jos putkiremontti on ajankohtainen, saat tarjouksen samalla. Viemärin kuvaus on pelastanut monet vesivahingoilta. Tilastojemme mukaan jopa puolessa kuvatuista kohteista havaitsemme vakavia riskejä.

Tilaa maksuton viemärin kuvaus tästä

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

viemärin kuvaus
Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.