Avloppsbeskrivning räddar från vattenskador

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Avloppsbeskrivning räddar från vattenskador

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Det är nästan omöjligt att med egna ögon bedöma skicket på de avloppsrör som ligger dolda bakom väggarna och under golvet. Det mest tillförlitliga sättet att bedöma rörens skick är att anlita en fackman som tar en bild av insidan av avloppsrören med relevant utrustning.

En kabel med en kamera i änden förs in i avloppet och bilden tas. Kameran överför en videobild till en monitor, där en expert bedömer rörens skick.

Beskrivningen kommer också att avslöja blockeringar och eventuella läckor. Hårfina sprickor indikerar högriskområden som kan gå sönder i framtiden.

En avloppsundersökning är det första steget i planeringen av en avloppsrenovering och bör göras i god tid. Baserat på undersökningen kan du också planera om du vill kombinera renoveringen av tappvarmvattenrör eller värmenätet i samma projekt. Det kan spara kostnader och arbete genom att göra saker på en gång.

När är det rätt tid att fotografera rören?

Ett 30 år gammalt gjutjärnsrör har tjänat ut och bör kontrolleras. Risken för vattenskador ökar för varje år, och rör som är äldre än 40 år utgör en betydande risk för vattenskador.

Gjutjärn är det vanligaste materialet för avlopp i finska privata hus. Du kan kontrollera ålder och material på rören i husdokumenten. Om det inte finns någon märkning på rörkopplingen är rören förmodligen original.

Många företag som är specialiserade på VVS-underhåll och byggtjänster utför dräneringsundersökningar för privata hus på timbasis.

Räkningen kan lätt uppgå till hundratals euro. Innan du bokar en tid är det värt att fundera över vilka andra tjänster företaget erbjuder. Ett företag som är specialiserat på VVS-reparationer kanske inte är det bästa alternativet när du planerar ett avloppsbyte.

Gratis beskrivning av avlopp från Plumbing Security

På Plumbing Security erbjuder vi en kostnadsfri avloppsundersökning för fastigheter med gjutjärnsrör som är mer än 30 år gamla.

Vi bedömer också skicket på din rörledning, dina vattenledningar och ditt värmesystem.

mg 4981.378x0 is

Kartläggningen tar ungefär en timme. I slutet av besöket går vi igenom rörsystemets skick, faror och riskfaktorer med dig. Vi ger en allmän bedömning av när det är klokast att byta ut vilka rör.

Om du behöver en rörledningsreparation får du en offert samtidigt. En avloppsbeskrivning har räddat många från vattenskador. Enligt vår statistik identifierar vi allvarliga risker på upp till hälften av de beskrivna webbplatserna.

Beställ en kostnadsfri avloppsbeskrivning här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.