“Saako tätä mustana?” – Mustakehyksiset aurinkopaneelit kääntävät katseita

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

“Saako tätä mustana?” – Mustakehyksiset aurinkopaneelit kääntävät katseita

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Miltä aurinkopaneeli näyttää? Useimmille tulee varmaankin mieleen suorakulmion muotoinen levy, jossa on keskellä sinertävät kennot ja niiden ympärillä vaaleat, metalliset kehykset. Eikä ihme – tämä kuvaa valtaosaa aurinkopaneeleista varsin hyvin. Moni on ehkä jopa saattanut ajatella, etteivät tuollaiset sovi esteettisesti meidän katolle. Onneksi paneelien ulkonäössä on liikkumavaraa, sillä niin kehysten kuin itse kennojenkin väri vaihtelee.

Aurinkopaneelien kehykset ovat makuasia

Aurinkopaneelien kehysten väri ei käytännössä vaikuta lainkaan niiden tehoon; kyseessä on siis makuasia. Niin tummat kuin vaaleat kehykset ovat koostumukseltaan alumiinia. Mustien kehysten pinnalla on maalikerros, kun taas vaaleissa kehyksissä maalia ei ole, jolloin niissä on alumiinin luonnollinen sävy.

Mustakehyksisiä paneeleja ei tule kuitenkaan sekoittaa yksikidepaneeleihin, joiden kennot ovat mustia. Mustat yksikidekennot ja sinertävät monikidekennot ovat ominaisuuksiltaan erilaisia. Esteettisessä mielessä eri kennot ovat kuitenkin hyvin lähellä toisiaan, sillä sinertävätkin kennot ovat tyypillisesti varsin tummia.

Estetiikalla on merkitystä

Vaikka mustat kehykset vaikuttavat pelkästään paneelien ulkonäköön, olemme huomanneet monien asiakkaiden pitävän niistä jopa enemmän kuin “perinteisistä” paneeleista. Mitä mieltä itse olet?

aurinkopaneelit mustat kehykset 3
aurinkopaneelit mustat kehykset 2
aurinkopaneelit mustat kehykset 1

Harkitsetko aurinkopaneeleja omakotitaloosi?

Tiesithän, että tarjoamme omakotiasujille täysin maksuttomia aurinkosähkökartoituksia? Kartoituksen avulla selvität talosi sopivuuden aurinkosähkön tuottoon ja saat tietää minkä kokoinen aurinkosähköjärjestelmä sopisi juuri sinun talouteesi. Asiantuntijamme vastaa myös kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin ja laskee halutessasi tarjouksen aurinkosähköjärjestelmästä. Lue lisää!

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit