“Finns den här i svart?” – Solpaneler med svart ram väcker uppmärksamhet

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

“Finns den här i svart?” – Solpaneler med svart ram väcker uppmärksamhet

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Hur ser en solpanel ut? De flesta tänker nog på en rektangulär platta med blåaktiga celler i mitten och lätta metallramar runt dem. Och det är inte så konstigt – det beskriver de allra flesta solpaneler ganska väl. Många kanske till och med har tänkt att en sådan estetik inte skulle passa på vårt tak. Lyckligtvis finns det en viss flexibilitet när det gäller panelernas utseende, eftersom både ramarna och själva cellerna varierar i färg.

Solpanelernas ramar är en fråga om smak

Färgen på solpanelernas ramar har praktiskt taget ingen inverkan på deras effektivitet; det är en smakfråga. Både den mörka och den ljusa ramen är tillverkade av aluminium. De svarta ramarna har ett lager färg på ytan, medan de ljusa ramarna inte har någon färg, vilket ger dem den naturliga nyansen av aluminium.

Svarta karosseripaneler ska dock inte förväxlas med enkelkristallpaneler, som har svarta celler . Svarta enkristallceller och blåaktiga flerkristallceller har olika egenskaper. Estetiskt sett ligger dock de olika cellerna mycket nära varandra, eftersom även de blåaktiga cellerna vanligtvis är ganska mörka.

Estetik spelar roll

De svarta ramarna påverkar bara panelernas utseende, men vi har märkt att många kunder tycker att de är ännu bättre än de “traditionella” panelerna. Vad tycker ni?

aurinkopaneelit mustat kehykset 3
aurinkopaneelit mustat kehykset 2
aurinkopaneelit mustat kehykset 1

Funderar du på solpaneler till din villa?

Visste du att vi erbjuder gratis solkartläggningar till husägare? Kartläggningen hjälper dig att avgöra om ditt hus lämpar sig för solenergiproduktion och ta reda på vilken storlek på solenergisystem som skulle passa för ditt hushåll. Vår expert svarar också på eventuella frågor och ger dig, om du vill, en offert på din solcellsanläggning. Läs mer!

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.