En ren finish snabbt och enkelt

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

En ren finish snabbt och enkelt

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

I ett fristående hus som byggdes mellan 1979 och 1980 av Ville Flyktmans familj från Sarkola, Finland, utförde Taloturva följande arbete renovering av värmenätet . Renoveringen omfattade byte av både värmerör och radiatorer. Familjen flyttade in i huset för 13 år sedan. Värmerören eller radiatorerna hade inte bytts ut innan de flyttade in, utan var original och installerades när huset byggdes. Rörledningarna var dolda under golvet.

– De gamla rören och radiatorerna fungerar, och jag hade inte tänkt på att renovera det tidigare. Sedan fick jag ett par offerter på renovering av värmenätet och jag tänkte att jag kanske kunde byta ut rören ändå, så att det inte skulle bli några läckor under golvet. Och om du gör det nu behöver du inte nödvändigtvis göra det igen under din livstid, minns Ville.

Taloturva valdes på grund av tidpunkten och kundens möjlighet att påverka arbetet. Ville kunde själv påverka datum, pris och andra aspekter av erbjudandet.

Två män, tre dagar

Själva renoveringen tog ungefär tre dagar och två män arbetade med den. Enligt Ville gick arbetet bra och påverkade inte familjens liv på något sätt.

– Jag minns inte att jag en enda gång såg en arbetande man. De arbetade på dagarna medan jag var borta hemifrån för att arbeta med mitt eget företag. På kvällen kunde man precis se var rören hade dykt upp under dagen. Spåren av arbetet hade städats upp väl. Jag tror inte att vattnet gick en enda gång när vi var hemma. Så det var ingen störning, säger Ville.

“Husets säkerhet gjorde ett snyggt jobb”

Rörledningarna drogs från under golven för att ledas som ytvatten till väggar och tak. Detta förhindrar oväntade läckage under golvytor och eventuella vattenskador.

– Vi har varit nöjda med resultatet. Byggnadssäkerheten gjorde ett snyggt jobb, och vi har inget emot det alls, även om rören nu är synliga. Det har inte förekommit några läckor sedan renoveringen. Det har varit gott om värme, ingen anledning att frysa. Så allt gick väldigt bra, sammanfattar Ville.

Små vänliga handlingar för hela familjen

Vid något tillfälle under renoveringen nämndes också det lotteri som anordnades av familjens barn i skolan för att samla in pengar till skolresan. Det behövdes fler priser till lotteriet och Taloturva ville bidra genom att tillhandahålla några olika produkter, som pennor, kepsar och annat, som lotterivinster.

– De lotterivinster vi fick fick både barnen och oss att må bra. Även om det inte var en stor grej så var det viktigt för oss”, säger Ville.

“Det fungerade som det skulle”

På det hela taget hade Ville ett gott intryck av Taloturvas arbete och har inget att klaga på.

– Det fungerade som det skulle. Jag kan rekommendera Taloturva – om du funderar på att renovera ditt värmenätverk bör du be dem om en offert!

Läs på vår blogg, när och varför det lönar sig att renovera radiatorn

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.