Särskilt i äldre hus är det viktigt att ta hand om avloppet i ditt hem för att undvika obehagliga vattenskador. Doppning är ett effektivt sätt att renovera gamla avloppsrör, och du kan lita på att Taloturva tar hand om ditt hem med största möjliga professionalism. I den här artikeln förklarar vi kortfattat vad dykning är, vilka situationer som är värda att dyka i och varför du ska välja Taloturva för att dyka avloppet i ditt hem.

Vad är sukitus?

Dipping används för att renovera de gamla avloppen i ditt hem. Avloppsrenovering är aktuellt senast när ditt hems rörsystem uppnår en ålder av cirka 30-40 år. I många fall är livslängden för avloppsrör till och med betydligt kortare än så och muffning kan vara nödvändigt redan tidigare. I vilket fall som helst kommer behovet av avloppsrenovering att uppstå någon gång under livscykeln för ett åldrande hem, och i detta fall är doppning ett utmärkt alternativ för att ta hand om ditt hems avlopp. Om du är osäker på i vilket skick avloppet i din bostad är kan du beställa en avloppsundersökning för att kontrollera situationen.

När behovet av avloppspluggning har identifierats i ditt hem kommer Taloturva att hantera jobbet från början till slut med professionalism. Det första steget är att rengöra de gamla avloppsrören och sedan installera en epoxiderad strumpa. Tryckluft används för att underlätta installationen av strumpan. När strumpan härdar inuti det gamla avloppsröret bildar den ett nytt, självbärande, enhetligt rör som kan användas utan problem under de kommande 30-40 åren. Förutom att det är en mycket hållbar lösning är det också ett billigt sätt att renovera gamla rör i ditt hem. Om budgeten är liten är det möjligt att dela upp renoveringen i mindre delar, vilket också möjliggör ett mer flexibelt sätt att fördela kostnaden för renoveringen. Den kan användas för att renovera rör av många olika material, eftersom den är lämplig för rör av betong, gjutjärn, plast och gjutjärn.

Att dippa en avloppsledning är mycket enklare än att byta ut hela husets avloppssystem och jobbet kan vanligtvis slutföras på cirka 3-7 dagar. Detta kräver inte att strukturer rivs eller att nya byggs, vilket är fallet med traditionell rörsanering, vilket förklarar hur snabbt projektet har kunnat genomföras. Så det är en ganska snabb operation, men också ett mycket användarvänligt sätt att renovera avloppet i ditt hem. När avloppsrenovering utförs med hjälp av socketing kan du bo kvar i ditt hem under hela renoveringsperioden, så du behöver inte evakuera under renoveringen. Byggnadens storlek, omfattningen av byggnadens avloppssystem, materialet som används i rörledningarna och antalet vattenpunkter påverkar alla hur länge avloppsvattnet står under vatten.

VVS-renovering lönar sig oftast också för ett äldre hus som ska säljas. En fackmannamässigt utförd VVS-renovering bidrar nämligen till att höja fastighetspriset. Samtidigt förkortas tiden för att sälja en fastighet vanligtvis avsevärt vid en försäljning. Finska småhusägare uppskattar ett hem där allt fungerar och vattenförsörjningen fungerar smidigt. Det är därför en nyligen genomförd VVS-renovering ger köparen sinnesro, eftersom det naturligtvis är mycket lättare att flytta in i ett hem där allt fungerar än i ett hem där en VVS-renovering förmodligen är nära förestående. När rören har bytts ut betraktas huset som en fastighet som har underhållits och skötts på rätt sätt. Samtidigt som en nyligen utförd VVS-reparation ger köparen sinnesro, ger den också säljaren sinnesro, för med en professionellt utförd VVS-reparation behöver säljaren inte tänka på sitt eget ansvar för husets VVS efter försäljningen.

Varför välja House Security för att ta hand om din hemförsäkring?

Det finns många skäl att välja Taloturva, och Juhani Tamminen, till exempel, har använt dess tjänster och funnit Taloturva vara en pålitlig och professionell partner. Taloturva finns där för att hjälpa och stödja fastighetsägaren redan när behovet av reparationer identifieras, genom att erbjuda sina kunder möjligheten att göra en kostnadsfri avloppsundersökning, som gör det möjligt för dem att se rörsystemets skick från insidan. Att ta en dräneringsbild i tid kan hjälpa till att undvika obehagliga överraskningar orsakade av vattenskador, så det är en bra idé att beställa en dräneringsbild direkt om du har några tvivel om skicket på ditt hems avlopp. Avloppsmiljön i hemmet utsätts för påfrestningar varje dag, t.ex. genom exponering för olika frätande ämnen. Med åren kommer dina rörledningar att börja försämras, spricka, krackelera eller spricka, vilket kan leda till obehagliga överraskningar om det inte åtgärdas i tid. En avloppsundersökning kan visa att husets avloppsrör är i förvånansvärt dåligt skick, vilket gör det enkelt att besluta om man ska börja renovera eller inte.

När du väljer Taloturva för avloppsrenovering i ditt hem får du en smidig process från början till slut. Kunden informeras i detalj om varje steg i renoveringen och uppdragen görs så tydliga som möjligt. Kunden får därför så exakt information som möjligt om vad arbetet kommer att innebära och hur lång tid det kommer att ta. Priset på renoveringen fastställs också så exakt som möjligt innan arbetet påbörjas. På så sätt kan kunden förbereda sig så bra som möjligt inför renoveringen och göra en så exakt budget som möjligt i förväg.

Om du är orolig för priset på rörreparationer erbjuder Taloturva också ett praktiskt verktyg för dessa rapporter. På webbplatsen finns en praktisk kalkylator för prisuppskattningar. Du kan använda kalkylatorn för att uppskatta hur mycket det skulle kosta att blöta ner avloppet i ditt hem. I det här skedet är det också värt att överväga en skattelättnad som kallas hushållsavdrag, som gör att du kan dra av kostnaden för renoveringsarbetet från din skattsedel – och spara en hel del i minskad skatt. Det är också värt att komma ihåg att VVS-renovering är oundvikligt förr eller senare i ett åldrande hem, och att en förlängning kan leda till obehagliga överraskningar eller i värsta fall till allvarliga vattenskador.

En annan sak som man ofta tänker på när det gäller renovering av bostäder är bilden av en bostad som har slitits sönder och inte alls går att bo i under renoveringen. Förr i tiden var det ofta en utmaning, men nuförtiden kan man glömma sådana bilder i en handvändning! När du väljer Taloturva för att ta hand om ditt hems VVS-renovering genom att blötlägga de gamla rören i avloppssystemet, behöver du inte riva upp strukturen i ditt hem alls, och de boende kan bo i sitt hem under hela renoveringen. Dessutom kommer Taloturvas experter att försöka se till att renoveringen orsakar så lite störningar som möjligt i det normala dagliga livet för de som bor i huset. De boende kommer också att hållas informerade om hur renoveringen fortskrider under hela renoveringen. När du väljer Taloturva för att ta hand om din renovering kan du omedelbart glömma den traditionella VVS-renoveringen, där de boende måste hitta boende någon annanstans, till exempel på ett hotell eller i en släktings soffa. Att kunna bo kvar i sitt hem under hela renoveringen kommer definitivt att sänka tröskeln för att genomföra en stamrenovering!

Hausoturva är ett utmärkt val för konsumenter som föredrar helt finska tjänster. Företaget är ett finskt familjeföretag, för vilket det enklaste och säkraste möjliga boendet i enfamiljshus är en hjärtefråga. Målet är att förse sina kunder med information om hemunderhåll i ett så begripligt och lättanvänt format som möjligt, och att utföra hemrenoveringar med kvalitet och i rätt tid. Till exempel kan rätt timing av VVS-reparationer i hemmet bidra till att undvika obehagliga vattenskador och förbättra säkerheten i privata hem. Om ett tryggt boende i småhus också är en hjärtefråga för dig, kontakta Taloturva och ta reda på mer om de tjänster vi erbjuder!

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.