Kostnadsfri kartläggning av dränering för ditt privata hus från House Security

Kostnadsfri kartläggning av dränering för ditt privata hus från House Security

Gratis kartläggning av dränering från Taloturva för din privata villa. Be Taloturvas VVS-proffs för enfamiljshus att filma skicket på ditt hems avlopp och rör med en avloppskamera helt kostnadsfritt och utan något åtagande, så kan du undvika dolda vattenskador i ditt hem!

viemarikuvaus menossa

En avloppsundersökning är helt gratis och innebär inte att du förbinder dig till något

Taloturva vill förebygga vattenskador i Finland och därför erbjuder vi kostnadsfria dräneringsundersökningar för småhus som är över 35 år gamla. Du är inte bunden av några förpliktelser, så fyll i formuläret nedan och boka en tid nu.

Taloturva är en av Finlands mest erfarna experter på avloppsundersökningar och VVS-reparationer i småhus. Vi utför VVS-arbetet i din privatbostad på 3 dagar, och du behöver inte flytta ut under den tiden.

viemarikuvaus ilmaiseksi

När är det dags att låta fotografera ditt avlopp?

  1. Dräneringen är tidvis dålig.
  2. Ingen kartläggning av avloppsledningar på flera år
  3. Rörledningen är mer än 25 år gammal
  4. Det finns en svag lukt av avloppsvatten i inomhusluften i huset

Om ett eller flera av dessa påståenden stämmer rekommenderar vi starkt att du bokar en dräneringsundersökning.

En kostnadsfri avloppsundersökning av Hausoturva inkluderar

FYLL I FORMULÄRET OCH BOKA TID

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort för att boka tid för en helt kostnadsfri avloppsundersökning och för att komma och fotografera din fastighets rörsystem. Du förbinder dig inte till någonting!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är dräneringsundersökningen av mitt hus verkligen helt kostnadsfri och inte bindande för mig?

JA, för privata hus som är äldre än 35 år är avloppsundersökningen helt kostnadsfri och du förbinder dig inte till någonting!

Gratis kartläggning av avlopp för privata hus av Hausoturva

taloturva asentaja

Varför skaffa en kostnadsfri avloppsundersökning från oss?

Vi planerar in undersökningarna effektivt i våra kalendrar och erbjuder därför kostnadsfria avloppsundersökningar för privata hus som är över 35 år gamla. Beskrivningen ger alltid mervärde för vår kund, eftersom den ger kunden, tillsammans med en fackman, en uppfattning om rörsystemets skick.

Varför filma en avloppsledning?

Avloppssystemet i ditt hem utsätts varje dag för en mängd olika frätande ämnen. Under årens lopp, beroende på material, börjar avloppsrör att försämras, förfalla, spricka och glasera. På så sätt kan gamla avloppsrör utgöra en allvarlig risk för vattenskador. Dessutom kan gaserna i rörledningen skapa hål i toppen av röret, vilket gör att gaser kan läcka ut från röret till andningsluften och utgöra en hälsorisk.

Med andra ord är det värt att hålla ett öga på dräneringens skick. Vi erbjuder gratis avloppsbilder för privata husägare, där vår representant tar en bild av avloppet från insidan med hjälp av en avloppskamera. Detta gör att du kan se insidan av avloppet och bedöma rörledningens faktiska skick. Vid behov får du en offert på reparation eller underhåll av avloppet i slutet av beskrivningen.

viemarikuvaus viemarikameralla taloturvalla

Varför är en dräneringsundersökning i ett privat hus värdefull?

Många husägare är bekanta med avloppsundersökningar, särskilt om de har ägt sitt hus i mer än tio år. Eftersom många privata hus redan är relativt gamla är det nödvändigt att göra en avloppsundersökning, för som namnet antyder hjälper en avloppsundersökning till att kartlägga avloppets tillstånd från insidan – något som är omöjligt att se med blotta ögat.

Vanliga dräneringsproblem i privata hus

Problem med avloppet kan bero på många olika saker. Ihållande problem, som konstiga lukter och ofta igensatta rör, kan tyda på att något är fel med rörsystemet. Det är också svårt att bedöma rörledningarnas skick enbart på grundval av driften, eftersom läckande eller skadade rörledningar kan fungera korrekt under långa tidsperioder, och många defekter inte kan upptäckas från utsidan. Av denna anledning är avloppsbilder en viktig del av det övergripande underhållet av VVS i privata hem, eftersom det hjälper både att förebygga framtida problem och att lokalisera skador som redan har uppstått.

Avloppsundersökningar är särskilt relevanta i äldre småhus, där avloppsrören är byggda av mindre vanliga material, t.ex. gjutjärn. Även om materialet är hållbart kan årtionden av exponering för korrosiva och giftiga ämnen leda till att rören blir spröda. Problemet med plaströr är att de med åren börjar bli glasartade, vilket skapar små sprickor som kan orsaka allvarliga vattenskador i huset om de spricker. Det är inte alla nya privata hus som inte behöver en dräneringsundersökning, eftersom eventuella installationsfel under byggtiden kan leda till skador även på relativt nya privata hus.

Hur fungerar kartläggningen av avloppsnätet?

Beskrivningen av avloppet börjar med att hitta rätt fackman. Våra experter utför ett brett spektrum av dräneringsundersökningar för privata hus av olika storlek. Du kan beställa en kostnadsfri avloppsundersökning direkt från Taloturvas webbplats eller lämna en samtalsförfrågan så kommer vår kundtjänst att kontakta dig så snart som möjligt för att ge dig ytterligare information.

När en tid har bokats kommer en fackman till den överenskomna tiden för att utföra en avloppsundersökning. Avloppen beskrivs både inuti och utanför huset. Beskrivningen sparas så att de olika delarna av avloppet kan inspekteras i efterhand. Avloppsavbildning är ett effektivt och tillförlitligt sätt att hitta potentiella blockeringar, men det upptäcker också skador på rören, t.ex. sprickor och läckage. Även mindre skador kan upptäckas tack vare bildbehandlingen.

Avloppen fotograferas med en specialkamera. En kabel är ansluten till kamerans ena ände, som används för att ta kameran till avloppet och flytta runt den. Den bild som kameran producerar överförs till en separat bildskärm, så att fotografen kan se avloppets tillstånd.

Om det vid fotografering konstateras att det finns mycket sediment i rören, vilket förhindrar en bedömning av rörens skick, kan avloppsrören tvättas. Tvättningen frilägger rörledningens yta, vilket gör det möjligt för experten att mer exakt bedöma om det finns några bucklor, sprickor eller brott i rörledningens yta. När karakteriseringen är klar kommer experten att göra en formell bedömning av behovet av renovering av avloppssystemet. Detta gör det enkelt att fastställa behovet av och tidpunkten för renoveringen med relativ noggrannhet.

Hur mycket kostar en avloppsanalys?

Om du beställer en avloppsundersökning för ett privat hus från House Security är undersökningen kostnadsfri.

Gratis kartläggning av avlopp inkluderar:

  • Avbildning av avlopp med en specialkamera
  • En experts bedömning av det eventuella behovet av rörrenovering
  • Expertrapport som beskriver resultaten
  • Erbjudande om reparation eller underhåll av avlopp (om tillämpligt)

När bör en avloppsundersökning utföras?

Den vanligaste orsaken till att en avloppsundersökning behövs är problem med avloppets funktion. Tydliga tecken på att avloppet inte fungerar som det ska är t.ex. ihållande stopp och en stark lukt från avloppet. En avloppsundersökning är också nödvändig när byggnadens rörsystem är mer än 25 år gammalt eller när det har gått flera år sedan den senaste undersökningen.

Det är bra att komma ihåg att avloppsinspektioner inte bara identifierar skador som har uppstått, utan att regelbundna inspektioner också hjälper till att förebygga potentiella skador. Beskrivningen hjälper också till att identifiera eventuella installationsfel som kan ha uppstått under byggnationen och som, om de korrigeras, kan förlänga livslängden och funktionaliteten hos byggnadens rörsystem avsevärt.

Varför ska du göra en avloppsundersökning?

Som nämnts ovan är en avloppsundersökning ett snabbt och effektivt sätt att fastställa skicket på dina rör. Kartläggning av dränering används för att både reparera och förebygga skador och dåligt skick på rörledningar. Beskrivningen hjälper till att åtgärda eventuella fel i god tid och hjälper också till att spara pengar, eftersom vattenskador vanligtvis är många gånger dyrare att reparera än mindre skador i tid.

En expert är involverad från början till slut. Det kan vara svårt för den boende att tolka kamerabilden, men en expert kommer att kunna ge en korrekt och exakt rapport om rörledningens skick. På grundval av beskrivningen identifierar experten det eventuella renoveringsbehovet och talar om för dig när renoveringen ska göras. Mer allvarliga skador kan repareras på kort sikt.

Undvik vattenskador och få dina avlopp filmade i tid

Näst efter brand är vattenskador den mest förödande skadan på bostäder. Inte nog med att invånarna kan behöva flytta ut ur sina hem under långa perioder, kostnaderna för att reparera vattenskador kan också skjuta i höjden. Även om vattnet skulle kunna torkas ut är problemet ännu inte löst, eftersom vatten som har sipprat in i konstruktionerna utsätter materialet för fukt- och mögelskador. När en vattenskada uppstår måste du agera snabbt, eftersom mögelskador kan uppstå på så kort tid som 1-2 veckor.

Rörmokarproblem är den vanligaste orsaken till vattenskador. Dräneringskartläggning hjälper till att förhindra vattenskador och är betydligt billigare, eftersom reparationskostnaderna kan uppgå till tiotusentals euro om skador uppstår. En professionellt utförd konditionsbedömning gör det lättare att planera och schemalägga framtida renoveringar korrekt. Genom att regelbundet fotografera avloppen i ditt hem förbättrar du din komfort och sparar pengar.

Hur du tar hand om avloppen i ditt hus

Även om det inte går att undvika att rören slits ut, kan du själv ta hand om dem. Genom att rengöra och underhålla avloppet kan du förlänga rörens livslängd, förebygga stopp och minimera kostnaderna för framtida reparationer.

Stopp i avlopp orsakas ofta av att något som inte hör hemma i avloppet har hamnat där. Även en för stor mängd toalettpapper i toalettsitsen kan blockera avloppet. Ett stopp i avloppet kan oftast lätt identifieras genom att det bubblar, luktar, låter konstigt eller har ett svagt drag. Genom att förebygga stopp förlängs också avloppets livslängd. Förutom den belastning på rörsystemet som orsakas av kontinuerliga blockeringar, kan hårda röröppningsmedel skada rörmaterialet över tid.

En av de vanligaste orsakerna till avloppsstopp är matrester i rören. Ett effektivt sätt att förhindra avloppsstopp är att installera en separat skräpsil i diskhon, som förhindrar att även småskräp som brödsmulor och kaffesump fastnar i rörsystemet. Matlagningsfett, även om det spätts ut i vatten eller annan vätska, får aldrig hällas ut i avloppet. När det svalnar fastnar fettet i rören och kan blockera dem.

Förutom toalettpapper ska du inte kasta något annat skräp i toaletten, t.ex. bomullstops, löst hår från en hårborste, tamponger, kondomer eller tjockt hushållspapper. Även toalettpappershylsor som sönderdelas med vatten bör kasseras i kartonginsamlingen, för även om förpackningen säger att hylsan kan spolas ner i toaletten, kan hylsorna med tiden bli igensatta i rören.

Att öppna ett avlopp kan göras hemma

Ett effektivt sätt att hålla avloppet igång är att rengöra det regelbundet genom att hälla varmt vatten i avloppet under några minuter. Golvbrunnar och golvbrunnar bör också tvättas regelbundet, ungefär en gång i månaden. Innan du använder avloppsöppnaren ska du alltid noggrant läsa instruktionerna som medföljer förpackningen. Om det behövs kan du också prova hemmagjorda och mer miljövänliga kombinationer, som vinäger och bakpulver, för att öppna avlopp.

Om du inte kan öppna avloppet själv bör du ringa en fackman för att få hjälp. I värsta fall kan blockeringar utsätta dig för vattenskador. Om rören täpps igen ofta eller tar lång tid att öppna är det oftast nödvändigt med en avloppsundersökning.

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.