Avloppsrenoveringen i Hyytiäinen utfördes med hjälp av dykmetoden utan att skada strukturerna

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Avloppsrenoveringen i Hyytiäinen utfördes med hjälp av dykmetoden utan att skada strukturerna

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Hannu och Marja Hyytiäinens egnahemshus byggdes 1966. Ett par som bor i Äänekoski blev oroliga över skicket på det ursprungliga avloppet i deras hus när köksavloppet började låta lite. Hannu och Marja tittade på flera företag som utför avloppsrenoveringar och bestämde sig slutligen för Taloturva, som hade utfört arbetet. flera liknande jobb i samma område .

– Vi började titta på olika företag som utför avloppsrenoveringar och förde diskussioner med ett antal operatörer. Jonne Parhiala från House Security besökte oss och hans erfarenhet och vad han berättade för oss om renoveringen bidrog till vårt val. Han berättade också om de material som använts och deras kvalitet”, minns Hannu Hyytiäinen.

– Det fanns fastigheter i området där Taloturva hade utfört avloppsrenoveringar. Jag fick också kontaktuppgifter till deras tidigare kunder från Jon, som jag kunde ringa och fråga om deras erfarenheter av det arbete som utförts av Taloturva. Jag ringde sedan flera personer och de var nöjda. Det var en aspekt som gav mig självförtroende”, säger Hannu.

“Det fanns ingen anledning att ringa onödiga samtal”

Avloppen i ett envåningshus ligger under husets grundplatta, vilket skulle ha krävt att golvet och grundplattan hade rivits upp vid renovering av avloppen med den traditionella metoden. Så istället för den traditionella metoden valde man en dykmetod, vilket innebar att golven inte behövde spikas förutom i några mer utmanande och kurviga områden.

– Den normala avloppsreparationen tog fyra dagar, följt av ytterligare en dag med mer utmanande uppföljningsarbete. Till exempel måste det gamla dräneringsröret i köket kapas något och anslutningen lyftas från under golvet från isoleringsområdet till golvytan, säger Hannu.

– Det fanns ingen anledning att bryta strukturerna. Bottenplattan är en del av husets grund och om den bryts försvagas strukturen, tillägger Hannu.

– Vi fick hjälp med allt som kom upp! Det fanns inget behov av att ringa onödiga telefonsamtal och alla åtgärder som vi hade kommit överens om genomfördes”, säger Hannu.

Hänsyn togs till de boende under renoveringen

Under renoveringen hade ungefär en halv liter vatten av misstag hamnat på golvet i toaletten, under skåpet. Hannu och Marja torkade vattnet direkt efter att de upptäckt det och ringde fastighetens säkerhetsföretag.

– När man putsar stänker det också lite och det är förståeligt. När vi rapporterade situationen skickade Hausoturva för säkerhets skull nästa dag en fuktmätare till platsen, och tillsammans med denne konstaterade man att det inte fanns något problem och att ingen skada hade uppstått. Jag tyckte att det här var ganska smart gjort!

Paret kunde också bo kvar i sin bostad under hela renoveringen. Enligt Hannu tog installatörerna från Taloturva hänsyn till dem som boende när de utförde arbetet och renoveringen störde inte deras normala levnadsförhållanden. Hannu beskriver Taloturvas övergripande prestation som rimlig. En tvåårig garanti på utfört arbete och en tioårig garanti på installationen ger trygghet för framtiden.

– Enligt min erfarenhet är Taloturvas medarbetare affärsmässiga och står vid sitt ord.

Beställ en kostnadsfri undersökning av avloppet i ett privat hus

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri avloppsundersökning här

Läs vår blogg, varför det lönar sig att regelbundet underhålla ditt avlopp

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.