Hyytiäisten viemäriremontti toteutettiin sukitusmenetelmällä rakenteita rikkomatta

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Hyytiäisten viemäriremontti toteutettiin sukitusmenetelmällä rakenteita rikkomatta

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Hannu ja Marja Hyytiäisen omakotitalo on rakennettu vuonna 1966. Äänekoskella asuva pariskunta huolestui talon alkuperäisen viemärin kunnosta, kun keittiön viemäri alkoi pitää hieman ääntä. Hannu ja Marja kartoittivat useampia viemäriremontteja toteuttavia yrityksiä ja päätyivät lopulta Taloturvaan, joka oli tehnyt samalla asuinalueella useampia vastaavia töitä.

– Rupesimme katselemaan erilaisia firmoja, jotka viemäriremontteja tekevät ja keskusteluja käytiin monien toimijoiden kanssa. Taloturvan Jonne Parhiala tuli käymään ja hänen kokemuksensa ja remontista kertomansa asiat vaikuttivat valintaamme omalta osaltaan. Hän kertoi myös käytettävistä materiaaleista ja niiden laadukkuudesta, Hannu Hyytiäinen muistelee.

– Tässä lähialueella oli kohteita, johon Taloturva oli tehnyt viemäriremontteja. Sain myös Jonnelta heidän aiempien asiakkaidensa yhteystietoja, joille voisin soittaa ja kysyä heidän kokemuksiaan Taloturvan tekemästä työstä. Soittelinkin sitten useammalle henkilölle ja he olivat tyytyväisiä. Se oli yksi näkökohta, joka antoi luottamuksen, Hannu kertoo.

”Turhia soittoja ei tarvinnut tehdä”

Yksikerroksisen talon viemärit sijaitsevat talon pohjalaatan alla, jolloin perinteisellä menetelmällä tehtäessä olisi viemäriremontin yhteydessä lattia ja pohjalaatta täytynyt repiä auki. Perinteisen menetelmän sijaan päädyttiinkin siis sukitusmenetelmään, joka mahdollisti sen, ettei lattioita tarvinnut piikata auki kuin vain parissa haasteellisemmassa ja paljon mutkia sisältävässä kohdassa.

– Normaali viemäriremontti kesti neljä päivää ja sen jälkeen tehtiin vielä yhtenä päivänä haasteellisemmat jatkotoimenpiteet. Esimerkiksi keittiön viemärin vanhaa putkea jouduttiin hieman katkaisemaan ja liitos nostettiin piilosta lattian alta eristysalueelta lattian pintaan, Hannu kertoo.

– Rakenteita ei tarvinnut lähteä rikkomaan. Pohjalaatta on osa talon perustuksia ja sen rikkominen heikentää rakenteita, Hannu lisää.

– Saimme kyllä apua kaikkeen, mitä tuli! Turhia soittoja ei tarvinnut tehdä ja kaikki toimenpiteet joista oltiin sovittu, myös toteutuivat, Hannu kiittelee.

Asukkaat huomioitiin remontin aikana

Remontin yhteydessä oli WC:n lattialle, kaapin alle vahingossa päässyt noin puolisen litraa vettä. Hannu ja Marja kuivasivat veden välittömästi sen huomattuaan ja soittivat asiasta Taloturvalle.

– Kun rapataan, niin myös roiskuu jonkin verran ja se on ihan ymmärrettävää. Kun ilmoitimme tilanteesta, niin Taloturva lähetti seuraavana päivänä paikalle varmuuden vuoksi kosteusmittaajan, jonka kanssa todettiin, ettei ole mitään hätää eikä vahinkoa tapahtunut. Minusta tämä oli aika fiksusti toimittu!

Pariskunta pystyi myös asumaan kotonaan normaalisti koko remontin ajan. Hannun mukaan Taloturvan asentajat huomioivat heidän asukkaina työtä tehdessään eikä remontti häirinnyt heidän normaalia asumistaan. Hannu kuvailee Taloturvan toimintaa kokonaisuutena asialliseksi. Tehdylle työlle annettu kahden vuoden takuu sekä asennukselle annettu kymmenen vuoden virhevastuu luovat turvaa myös tulevaan.

– Minun kokemukseni mukaan Taloturvan työntekijät ovat asiallisia ja sanansa mittaisia miehiä.

Tilaa maksuton omakotitalon viemärikuvaus

  • Asiantuntijamme käy läpi kotisi putkiston kanssasi ja kertoo, mistä löytyy putkiston vaaranpaikat
  • Saat tärkeää tietoa omakotitalossa piilevistä vesivahinkoriskeistä
  • Saat halutessasi heti tarjouksen kotiisi sopivasta putkiremontista
  • Kartoituskäynti vie aikaasi vain tunnin verran

Tilaa maksuton viemärikuvaus tästä

Lue blogistamme, miksi viemäri kannattaa huoltaa säännöllisesti

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit