Avloppen i ett privat hus i Waves renoverades med hjälp av dykmetoden

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Avloppen i ett privat hus i Waves renoverades med hjälp av dykmetoden

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

För flera år sedan köpte Helena och Kari Aalto ett sommarställe i Satakunta. Huset genomgick en omfattande renovering redan från början och blev snabbt ett hem för paret. Den senaste större renoveringen var när huset renoverades av Taloturva med hjälp av nedsänkningsmetoden.

The Waves köpte först sitt nuvarande hus som en sommarstuga. Paret var dock så nöjda med frontlinjehuset, som byggdes i slutet av 1950-talet, att de flyttade in permanent.

– Vi har kommit att älska att bo här. Det här är en lugn plats, men det är ändå ett kort avstånd från Säkylä till Åbo och Tammerfors, till exempel”, säger Helena.

Rädsla för avloppsskador ledde till renovering

Helena säger att paret inte ens hade övervägt att renovera avloppen. Men ett TV-program om renovering av en avloppsledning med hjälp av blötläggningsmetoden väckte paret till liv. Helena och Karis dotter visste mer om det och kunde rekommendera House Security.

– Under årens lopp har köksavloppet varit igensatt några gånger. Men du tänkte att i gamla hus är detta en del av jobbet”, minns Helena.

– Sedan i höstas fungerade inte toaletten som den skulle. Samtidigt var det ett inslag på TV om denna blötläggning och avloppsläckorna. Det var då vi blev rädda för att något redan hade läckt ut någonstans, eftersom rören är gamla.

tekstikuva 3

“Det kändes som att det var under kontroll”

Helena berättar att Taloturva har ingett förtroende redan från början. Renoveringen började med en dräneringsundersökning, som visade det verkliga behovet av renovering. Den faktiska renoveringen påbörjades snabbt efter skottlossningen.

– I köket kunde man inte ens få kameran förbi avloppet eftersom den var så täckt av fett. Det fanns också en dålig fläck som var ca 30 cm lång. Renoveringen var lämplig, säger Helena.

Enligt Helena krävde den fem dagar långa renoveringen inte några större förändringar i boendet. Vågorna fanns i ditt hem under hela renoveringen. Hausoturva tillhandahöll en torrlatrin och strandbastun användes för tvätt.

– Sammantaget var det en lyckad lösning att vara hemma. Renoveringen gick förvånansvärt bra och arbetarna var mycket trevliga. Med dem var det enkelt och skönt”, säger Helena.

“Nu kan du sova gott på natten”

Helena och Kari är nöjda med renoveringen. Byggnadssäkerhetsföretaget agerade med tillförsikt och renoverade avloppet så att man nu kan lita på dess funktionalitet och hållbarhet.

– Allt har skötts på ett bra sätt. När du själv inte kan veta något om sådana saker känner du dig trygg när någon vet vad du gör och hur du ska göra det. Ett renoveringsföretag bör vara ett företag som du kan lita på.

– Det finns många hus där detta skulle vara lämpligt. Vi insåg först inte hur allvarligt det var om det uppstod läckor och golven måste rivas upp. Nu kan du sova gott om natten och veta att allt är omhändertaget”, avslutar Helena.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Läs vår blogg:

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.