Katriina ja Lari Tammilehto: “Kaikki työntekijät olivat todella mukavia”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Katriina ja Lari Tammilehto: “Kaikki työntekijät olivat todella mukavia”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.


Katriina ja Lari Tammilehto asuvat tyttärensä Alisan kanssa Jyväskylässä vuonna 2019 valmistuneessa omakotitalossa. Taloa rakennettaessa perhe pyrki suosimaan mahdollisimman ekologisia ja energiatehokkaita ratkaisuja. Osana kokonaisuutta Taloturva asensi katolle yhteensä 12 aurinkopaneelia.

– Ajatuksenamme oli rakentaa juuri meidän perheellemme sopiva talo, jossa ei ole mitään turhaa. Halusimme tehdä järkeviä asumisratkaisuja. Iso osa budjetista menikin esimerkiksi maalämpöön. Talopakettiin kuului myös matalaenergiarakenne, Katriina kertoo.

– Neliöitä haluttiin sellainen sopiva määrä. Mikään 250-neliöinen kartano ei olisi ollut yhtään meidän juttumme. Täällä tekee pikasiivouksen vartissa ja se on tosi hyvä, Lari naurahtaa.

“Voitto ei olisi voinut osua parempaan hetkeen”

Ennen rakentamisen aloittamista Katriina tutki erilaisia aurinkopaneeliratkaisuja ja vertaili hintoja. Surffailun lomassa hän muistaa omien sanojensa mukaisesti osallistuneensa “hieman vasemmalla kädellä joillakin sivuilla olleeseen aurinkopaneelien arvontaan.” Kun Taloturvalta sitten soitettiin ja kerrottiin arvontavoitosta, oli koko perhe iloisesti yllättynyt.

– Voitto ei olisi voinut osua parempaan hetkeen. Tontilla tehtävästä louhinnasta oli juuri tullut sen verran yllättäviä lisäkuluja, että olimme joutuneet jättämään paneelit pois laskuistamme, Katriina muistelee.

Käyttöönotto oli helppoa hyvän perehdytyksen jälkeen

Arvonnan päättymisen jälkeen sovittiin sopiva asennuspäivä. Kaikki 12 paneelia saatiin paikoilleen saman päivän aikana. Lari oli tuolloin kotona ja pääsi seuraamaan asennustöitä läheltä.

– Asennuksesta ei aiheutunut mitään häiriötä. Kaikki Taloturvan työntekijät olivat todella mukavia. Saimme myös todella hyvän perehdytyksen järjestelmän käyttöön. Sen toiminnan seuraaminen on hyvin yksinkertaista ja kaikki hoituu kätevästi mobiilisovelluksen kautta, Lari kuvailee.

– Invertterin sai hirveän kätevästi tuonne tekniseen tilaan, missä on muukin talotekniikka, Lari jatkaa.

Vaivaton järjestelmä toimii itsestään

Paneelit asennettiin katolle kesäkuun puolivälin tienoilla. Käyttöönotto tehtiin heinäkuussa, joten aurinkosähköjärjestelmää päästiin hyödyntämään jo rakentamisen loppuvaiheessa. Perhe muutti taloon elokuussa ja aurinkoisen syksyn ansiosta ensimmäinen sähkölasku tuli vasta lokakuun ajalta. Siihen asti sähköyhtiö maksoi pelkkiä palautuksia. Aurinkosähkön käyttäminen näkyy perheen arjessa myös muutoinkin sähkölaskulla. Erityisesti kesällä on esimerkiksi pyykkikone ja tiskikone kätevä laittaa päälle tuottoisien tuntien aikana.

– Se on aina kiva tietää, että niitä tulee pyöritettyä aurinkosähkön voimalla. Järjestelmä on kokonaisuutena hyvin vaivaton. Nyt kun se tuolla katolla on, niin eipä sille tarvitse mitään tehdä, Katriina sanoo.

– Sitten kun järjestelmä on ollut täyden vuoden käytössä, niin on hyvin mielenkiintoista päästä katsomaan, paljonko koko vuoden tuotto on ollut ja paljonko olemme taloudellisesti hyötyneet, Katriina summaa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Tammilehto_4.jpg

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.