How much does it cost to renovate a private house by immersion? The price is made up of several factors

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

How much does it cost to renovate a private house by immersion? The price is made up of several factors

Articles on housing, plumbing repairs, energy, renovation and single-family homes, produced by Hausoturva.

Sukitus on mullistanut omakotitalojen viemäriremontoinnin ja me Taloturvalla (entinen LVIturva) olemme ylpeitä siitä, että toimme menetelmän ensimmäisenä Suomessa omakotiasujien ulottuville. Menetelmän edut ovat monille tuttuja, mutta hintalappua ei usein tiedetä. Tämä on hyvin ymmärrettävää, sillä jokaisen omakotitalon putkiremontti on aina yksilöllinen kokonaisuus, joka on hinnoiteltava erikseen. Tässä blogikirjoituksessa kerromme, mitkä asiat vaikuttavat sukituksen hintaan, paljon se suunnilleen maksaa ja miksi remontti on usein kannattava sijoitus.

Mitä tarkoittaa viemärin sukitus?

Viemärin sukitus on helppo ja kustannustehokas menetelmä saneerata viemäri. Sukituksessa viemäriputket uudistetaan ”ampumalla” epoksikyllästetty sukka vanhan putken sisään paineilman avulla. Epoksin kuivuttua sukka kuivuu kestäväksi viemäriputkeksi, joka kestää jopa seuraavat 50 vuotta. Sukitus on varma menetelmä myös kuluneissa putkissa, joissa on reikiä ja halkeamia. Uudenveroiset putket antava remontti kestää vain muutamasta päivästä viikkoon. Menetelmä on hyvinkin asukasystävällinen, sillä remontin lyhyen keston lisäksi kotona voi asua koko remontin ajan.

Mistä sukituksen hinta koostuu?

Viemäriremontin hinta koostuu työstä ja materiaaleista. Hintaan vaikuttavat paljon viemäriputkiston pituus ja haarojen määrä. Haara on kohta, jossa putki haarautuu kahdeksi putkeksi puun oksan lailla. Viemärin haarojen sukituksessa hyödynnetään niin sanottuja haarapaloja ja niiden määrä vaikuttaa hintaan niin materiaalin kuin työn kustannuksen osalta.

Myös viemäripisteiden lukumäärä vaikuttaa hintaan. Viemäripisteitä ovat kaikki viemärikalusteella varustetut kohdat talossa. Esimerkiksi pesualtaat, lattiakaivot ja WC-istuimet ovat viemäripisteitä. Viemäriremontti antaa myös hyvän mahdollisuuden vaihtaa halutut viemärikalusteet uusiin ja uudet kalusteet luonnollisesti vaikuttavat lopulliseen hintalappuun.

Edellä mainittujen muuttujien lisäksi myös monilla muilla seikoilla, kuten viemärin kunnolla, voi olla vaikutus hintaan. Vaikka hinta voi vaihdella paljon kohteen mukaan, saat Taloturvalta (entinen LVIturva) aina kiinteähintaisen tarjouksen, joka ei muutu remontin edetessä, ellei siitä erikseen sovita.

Omakotitalon viemärin sukituksen hinta

Kokonaisuudessaan omakotitalon viemärin sukituksen hinta on usein välillä 10 000 € – 20 000 €. Tämä arvio on kuitenkin vain suuntaa antava – jokainen remontti hinnoitellaan yksilöllisesti. Luonnollisesti myös viemärin sukituksen hinta per neliö riippuu edellisessä kappaleessa luetelluista seikoista. Kannattaa siis pitää mielessä, ettei iso talo välttämättä johda kalliiseen viemäriremonttiin, koska talon kokoa suurempi merkitys on viemärirakenteen monimutkaisuudella.

Jos harkitset putkiremonttia, kannattaa aloittaa projekti varaamalla maksuton viemärikuvaus. Kuvaus paljastaa putkien todellisen kunnon ja saat halutessasi samalla kiinteähintaisen tarjouksen putkiremontista.

Remontilla säästät rahaa

Remontti on suuri investointi, joten ei ihmekään, jos sen hinta mietityttää. Kannattaa kuitenkin muistuttaa itseään siitä, mitä voi tapahtua, jos remonttia ei tehdä. Vahingon sattuessa toivoisi, että remontin olisi tehnyt ajoissa, koska turha odottaminen voi tulla kalliiksi.

Jos putkien huonosta kunnosta aiheutuu vesivahinko, voi sillä olla kauaskantoisia ja laajoja seurauksia mm. rakenteiden uusimisen ja irtaimiston vahingoittumisen muodossa. Vahinko voi olla merkittävä rahallisesti, mutta myös henkisesti. Valitettavasti ei voida myöskään pitää itsestäänselvyytenä sitä, että vakuutus korvaa vesivahingon. Voit lukea lisää omakotitaloasujan vastuuta ja korvausmääriä käsittelevässä kirjoituksestamme.

Yleisimmin vesivahinko syntyy mekaanisen rikkoutumisen tai syöpymisen seurauksena. Tämäntyyppiset vahingot voidaan estää tehokkaasti tekemällä putkiremontti ajoissa. Putkiremontti on paras keino ennaltaehkäistä vesivahinko. Remontti myös nostaa talon arvoa ja sen tekeminen voi olla hyvinkin järkevää ennen talon myyntiä, sillä talon myyjä vastaa virheistä vielä viisi vuotta kaupan solmimisen jälkeen.

Hyödynnä kotitalousvähennys remontoidessa

Voit saada asunnon remontoimisesta kotitalousvähennystä, joka vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatuen veroista. Vuoden 2020 alusta alkaen arvonlisäverollisesta työn osuudesta 40 % on vähennettävissä, mikä tarkoittaa enintään 2 250 euroa henkilöä kohden. Jos siis asut puolison kanssa, voitte remontin ansiosta vähentää verotuksesta jopa 4 500 euroa. Olet oikeutettu vähennykseen, jos remontti tehdään omassa kodissa, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien kodissa. Asuntoa ei tarvitse omistaa ollakseen oikeutettu kotitalousvähennykseen.

Kotitalousvähennyksen hakemisen ei tarvitse äityä ikäväksi paperisodaksi verottajan kanssa. Me teemme kotitalousvähennyksen hakemisen asiakkaillemme erittäin helpoksi. Asiakasta ohjeistetaan vähennyksen hakemisessa ja hänelle lähetetään osittain esitäytetty kaavake. Asiakkaan tarvitsee vain täyttää lomake loppuun ja lähettää se verottajalle.

Valitse osaava remontoija

Remontointi on mahdollista tehdä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, kun aikaa ei tuhlata turhaan sähläämiseen. Työmaalla on oltava selkeä näkemys siitä, mitä tullaan tekemään eri ajanhetkinä – kuitenkaan unohtamatta sitä, että yllätyksiä voi aina ilmetä ja niihin on osattava reagoida nopeasti sekä ammattitaitoisesti. Työmaalogistiikan ja johtamisen sujumisen voi varmistaa riittävällä suunnitelmallisuudella, koulutuksella ja huolellisuudella.

Me Taloturvalla uskomme kovan työn, yhdessä tekemisen ja luottamuksen voimaan. Työskentelemme nämä arvot mielessä pitäen tuhansien remonttien kokemuksella, ja tämän ovat myös asiakkaamme huomanneet: jopa 98% asiakkaistamme on tutkitusti tyytyväisiä asennuksiimme.

Articles published by Hausoturva

Taloturva publishes useful information on housing, living, plumbing, HVAC and especially on single-family homes.

Taloturva is the number one provider of plumbing repairs for detached houses in Finland, and we can have your house repaired in 3 days, and you don’t have to move out.

We also carry out free drainage surveys in private houses, because we want to prevent water damage in Finland. Do you know the condition of the plumbing in your house? 

Book your free drainage audit here!

Taloturvan artikkelit