Remontin ajoittaminen vuodenvaihteeseen voi tuoda tuhansien eurojen säästöt

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Remontin ajoittaminen vuodenvaihteeseen voi tuoda tuhansien eurojen säästöt

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Monet ovat varmasti miettineet menneen vuoden aikana kodin remonttia, mutta siirtäneet sitä yhä kauemmaksi tulevaisuuteen. Nyt vuosi on lopuillaan ja monilla ajatukset ovat jo joulun vietossa. Tästä huolimatta juuri nyt on yksi parhaista hetkistä tehdä remontti. Miksi remontti kannattaa toteuttaa juuri vuodenvaihteessa, kaiken juhlinnan keskellä? Siksi, että vuodenvaihteessa kotitalousvähennys voi olla jopa 11 500 euroa. Kyllä, luit ihan oikein.

Kotitalousvähennys pähkinänkuoressa

Kotitalousvähennys on verohelpotus kaikille henkilöille, jotka teettävät verottajan vähennyksen piiriin kuuluvia palveluita kotiinsa. Tämä on valtion keino tukea kotimaista työtä ja yrittäjyyttä sekä samalla torjua harmaata taloutta. Vähennys saadaan ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Toisin sanoen hyödynnettyäsi kotitalousvähennyksen säästät rahaa maksamalla vähemmän veroja. Vähennystä voi saada kotona, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien kodissa teetetystä työstä. Asuntoa ei tarvitse omistaa ollakseen oikeutettu vähennykseen ja useampi henkilö voi hakea vähennystä samasta palvelusta. Voit lukea asiasta tarkemmin kotitalousvähennystä käsittelevästä oppaastamme.

Kotitalousvähennyksen määrä 2021 ja 2022

Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen määrä on enintään 2 250 euroa henkilöä kohden. Vähennys arvonlisäverollisesta työn osuudesta on 40 prosenttia ja omavastuuosuus 100 euroa. Vuonna 2022 vähennys on enintään 3500 euroa henkilöä kohden vuodessa öljylämmityksestä luopuvissa remonttipalveluissa sekä kotitalous-, hoiva- ja hoitotyössä. Vähennys työn osuudesta näissä palveluissa on 60 prosenttia, mikä kasvattaa säästöjä entisestään. Muiden remonttitöiden osalta vähennys säilyy ennallaan, eli on enintään 2 250 euroa henkilöä kohden. Vähennystä saa laskun työn osuudesta. Toisin sanottuna kotitalousvähennystä ei saa esimerkiksi työhön käytetyistä tarvikkeista tai matkakuluista.

Kotitalousvähennys tuplana pariskunnille

Koska kotitalousvähennyksen maksimimäärä on palvelusta riippuen 2 250 – 3 500 euroa henkilöä kohden, pariskunta voi saada kotitalousvähennystä jopa 5 500 – 7 000 euroa. Tämä on yleisin tapa saada samaan talouteen runsaasti enemmän vähennyksiä. Mutta on olemassa toinenkin tapa, jonka avulla kotitalousvähennyksen voi “tuplata” vielä kertaalleen, eli saada päätä huimaava 11 500 euron vähennys.

Kotitalousvähennyksen voi nelinkertaistaa vuodenvaihteessa

Kotitalousvähennys myönnetään niiltä kalenterivuosilta, joilta olet maksanut yrityksen laskun. Jos siis jokin suurempi urakka ajoittuu vuodenvaihteeseen ja se laskutetaan kahdessa eri osassa niin, että ensimmäinen osa jää vuoden 2021 puolelle ja toinen maksetaan vuonna 2022, voit käyttää samaan urakkaan kahden eri vuoden kotitalousvähennykset. Näin yksi henkilö voi saada enintään 5 750 euroa vähennyksiä ja pariskunta taas voi saada vähennyksiä jopa 11 500 euron edestä. Summasta vähennetään vielä 100 euron omavastuuosuudet molemmilta vuosilta kummaltakin henkilöltä, eli enintään 400 euroa. Kyse on silti erittäin suuresta säästöstä.

Kuulostaa liian hyvältä – onko tässä jotain hämärää? Ei ole. Verohallinto itse omilla sivuillaan sanoo näin: “Jos esimerkiksi remontti ajoittuu vuodenvaihteeseen, voit hyödyntää kotitalousvähennystä kahtena eri verovuotena maksettujen laskujen mukaan.”

On kuitenkin huomioitava, ettei kaksinkertaistamista saa jakaa kahdelle vuodelle keinotekoisesti. Palvelun pitää aidosti ajoittua vuodenvaihteeseen, eikä palveluntarjoaja saa poiketa tavallisista laskutusehdoista. “Kaksinkertaistamista” ei voi myöskään tehdä remonttiin, joka on rahoitettu lainalla. Kotitalousvähennykseen liittyvät tarkemmat ohjeistukset löydät verottajan sivuilta.

Miten kotitalousvähennys kannattaa käyttää?

Tiesitkö, että Suomessa sattuu tilastojen mukaan yli 100 vesivahinkoa päivässä? Tämä johtuu osin siitä, että monissa omakotitaloissa on vanhaa putkistoa, eikä putkiremonttia tehdä ajoissa. Me remontoimme omakotitalojen putkistoja ja teemme maksuttomia kuntokartoituksia, joiden avulla voit selvittää remontin tarpeen. Varsinkin nyt on siis hyvä hetki selvittää maksutta kodin putkiston kunto.

Kotitalousvähennyksen hakeminen on helppoa, jos olet tilannut urakan Taloturvalta. Taloturva on ennakkoperintärekisterissä, joka on edellytys kotitalousvähennyksen saamiselle. Me ohjeistamme vähennyksen hakemisessa ja lähetämme sinulle esitäytetyn kaavakkeen hakemusta varten. Sinun ei tarvitse muuta kuin täyttää lomake loppuun ja lähettää toimittaa se verottajalle.

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.