Kesälomalle tekemistä: nosta omakotitalon arvoa näillä vinkeillä

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Kesälomalle tekemistä: nosta omakotitalon arvoa näillä vinkeillä

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Kesälomalla monet keskittyvät kodin kunnostamiseen, sillä sää on useimmille töille otollinen satoi tai paistoi ja rautakaupat palvelevat asiakkaitaan hyvin aamu aikaisesta iltamyöhään, jotkut jopa kellon ympäri. Useimmiten lomalaiset keskittyvät ulkohommissa maalauksiin, terassin ja pihan kunnostukseen ja sisätiloissa pintojen uusimiseen. Vaikka koronan vaikutukset näkyvät myös rakennustarvikkeiden hinnoissa, kannattaa kodin kunnosta pitää huolta, sillä se maksaa itsensä kyllä myöhemmin takaisin.

Kokosimme parhaat vinkit kiinteistövälittäjiltä, remonttimiehiltä ja omakotiasujilta talon arvon nostamiseen. Muista, että talosi arvo on viime kädessä – ei enempää eikä vähempää kuin se – mitä joku on siitä valmis maksamaan.

1. Tee lista pienistä korjaustöistä

Aloita kesken jääneistä projekteista ja pienistä korjaustöistä. Kierrä talosi tai käy se mielessäsi läpi tuorein silmin.

 • Ovatko kaikki listat paikoillaan?
 • Toimivatko ovien kahvat?
 • Avautuvatko ja sulkeutuvatko ovet kevyesti?
 • Ovatko ovien karmit kunnossa?
 • Millaisessa kunnossa maalipinnat ja tapetit ovat?
 • Milloin ilmanvaihdon suodattimet on puhdistettu/vaihdettu? (huomioi siitepölykausi)
 • Vaatiiko liesituuletin uuden rasvasuodattimen?
 • Ovatko kylpyhuoneen silikonit vaihdon tarpeessa?
 • Onko pihalla keskeneräisiä töitä?

Lista saattaa tuntua loputtomalta, mutta kun yhden homman tekee, huomaa pian tekevänsä jo seuraavaa. Yllättävän pienet asiat vaikuttavat talon yleisilmeeseen ja sitä kautta sen arvoon, unohtamatta asuinviihtyvyyden merkitystä.
Jos olet myymässä taloasi, huomioi että esimerkiksi natiseva pääovi tai huonosti toimiva vesihana voivat antaa epäilyttävän ensivaikutelman, vaikka talo olisi muuten hyvässä kunnossa.

vanha talo taloturva 1000 6 2022

2. Pintaremontilla tuhansien eurojen arvonkorotus

Erilaisten pintojen, kuten seinien ja sisäkaton rapistumisen havaitsee silmin. Toisinaan oma silmä on niin tottunut oman kodin pintoihin, ettei kellastuneeseen kaakeliuuniin tai ränsistyneeseen tapettiin kiinnitä huomiota. Vinkki! Pyydä ystäväsi kertomaan, mitä kunnostuksen kohteita hänen silmänsä näkevät ja kuuntele tarkalla korvalla. Sieltä saattaa tulla kullanarvoisia ehdotuksia.

Voit nostaa talon arvoa jopa tuhansilla euroilla, kun teet remontin huolellisesti ja käytät laadukkaita materiaaleja. Tiedot käytetyistä materiaaleista ja kuiteista kannattaa säilyttää ja arkistoida. Saatat tarvita niitä seuraavia remontteja ja kunnostuksen todentamista varten.

Kun valitset uuden tyylin, suosi rauhallisia ja vaaleita sävyjä, jos myyntiarvon nostaminen on remonttisi ensisijainen tavoite. Ne vetoavat suurimpaan osaan ihmisistä ja luovat avaruuden tuntua. Myyntitilanteessa mitä useampi ihminen on kiinnostunut talostasi, sitä suurempi on sen rahallinen arvo.

blogi putkiremontti maksaa itsensa 1000

3. Jätä isot remontin ammattilaisille – vaikka osaisit itse

Isot remontit, kuten uusi katto, ulkoverhouksen uusiminen, sähkötyöt ja putkiremontit kannattaa jättää aina ammattilaisten harteille, vaikka olisitkin taitava käsistäsi. Sähköjen kytkennät pitää lainkin nimissä antaa valtuutetun sähkömiehen tehtäväksi. Putkiremontti ja vesikalusteremontit kannattaa antaa aina ammattilaisen tehtäväksi, sillä vahingot ja niiden seuraamukset voivat olla todella mittavat. Näin vastuu on urakoitsijalla.

Kun tilaat urakan erikoistuneelta yritykseltä, sinua suojelee kuluttajansuoja ja urakoitsijan vastuut.

Urakoitsijan

 • takuuaika on aina ja se alkaa urakan hyväksytystä vastaanotosta
 • on korjattava takuuaikana ilmenneet virheet ja puutteet, ellei osoita niiden aiheutuneen hänestä riippumattomista syistä (näyttötaakka urakoitsijalla)
 • törkeästä huolimattomuudesta tai laiminlyönnistä takuuaika on 10 vuotta

Tehdyn työn ja uusittujen rakenteiden lisäksi urakoitsijan valinta vaikuttavat talon arvoon. Luotettavan ja maineikkaan yrityksen nimi remontin pöytäkirjassa on tuntemattomaa toimijaa vakuuttavampi. Omakotitalon putkiremonteissa luotettava kumppanisi on Taloturva.

Milloin olet tarkastuttanut viimeksi kodin putkistojen kunnon? Taloturva tarjoaa ilmaisen kartoituksen yli 35 vuotta vanhoihin omakotitaloihin. Kuvaus tuottaa aina lisäarvoa asiakkaalle, sillä näin asiakas saa yhdessä ammattilaisen kanssa käsityksen putkiston kunnosta. Taloturva ei jaa kartoituksen tilaajan tietoja ulkopuolisille tahoille. Tutustu tietosuojaselosteeseen ja kartoituksen ehtoihin.

Aurinkoista ja leppoisaa kesälomaa kaikille!

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.