Saker att göra under sommarsemestern: öka värdet på ditt familjehem med dessa tips

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Saker att göra under sommarsemestern: öka värdet på ditt familjehem med dessa tips

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Under sommarsemestern är det många som koncentrerar sig på att förbättra hemmet, eftersom vädret är bra för de flesta jobb, oavsett väder, och järnaffärer betjänar sina kunder väl från tidig morgon till sen kväll, vissa till och med dygnet runt. Oftast koncentrerar sig semesterfirarna på att måla utomhus, renovera terrassen och trädgården och möblera om inomhus. Även om räntornas inverkan också återspeglas i priset på byggmaterial, lönar det sig att hålla ditt hem i gott skick, eftersom det kommer att betala sig själv senare.

Vi har samlat de bästa tipsen från fastighetsmäklare, renoverare och husägare om hur du ökar värdet på ditt hus. Kom ihåg att värdet på ditt hus i slutändan är – varken mer eller mindre än – vad någon är villig att betala för det.

1. Gör en lista över små reparationer

Börja med oavslutade projekt och små reparationer. Gör en rundtur i huset eller gå igenom det med nya ögon.

 • Är alla listor på plats?
 • Fungerar dörrhandtagen?
 • Går det smidigt att öppna och stänga dörrarna?
 • Är dörrkarmarna i gott skick?
 • Vilket skick är de målade ytorna och tapeterna i?
 • När har filtren i ventilationssystemet rengjorts/bytts ut? (observera pollensäsongen)
 • Behöver din köksfläkt ett nytt fettfilter?
 • Behöver silikonerna i ditt badrum bytas ut?
 • Finns det något pågående arbete på gården?

Listan kan verka oändlig, men när du gör en sak kommer du snart på dig själv med att göra en annan. Förvånansvärt små saker påverkar husets övergripande utseende och därmed dess värde, utan att förglömma vikten av boendekomfort.
Om du ska sälja ditt hus bör du vara medveten om att t.ex. en gnisslande ytterdörr eller en kran som inte fungerar kan ge ett misstänksamt första intryck, även om huset i övrigt är i gott skick.

vanha talo taloturva 1000 6 2022

2. Tusentals euro i mervärde genom en renovering

Försämringen av olika ytor, såsom väggar och tak, är synlig för ögat. Ibland är ögat så vant vid ytorna i ditt hem att du inte lägger märke till en gulnad kakelugn eller en sliten tapet. Tips! Be en vän berätta för dig vad de ser och lyssna noga. Det kan finnas några guldpläterade förslag där.

Du kan öka värdet på ditt hus med tusentals euro om du renoverar noggrant och använder kvalitetsmaterial. Uppgifter om använt material och kvitton ska sparas och arkiveras. Du kan behöva dem för efterföljande renoveringar och för att verifiera renoveringen.

När du väljer en ny stil, välj lugna och ljusa toner om det är viktigt att öka försäljningsvärdet för din renovering. De tilltalar de flesta och skapar en känsla av rymd. I en försäljningssituation gäller att ju fler som är intresserade av ditt hus, desto högre är dess monetära värde.

blogi putkiremontti maksaa itsensa 1000

3. Låt proffsen ta hand om de stora renoveringarna – även om du kan göra det själv

Även om du är duktig med händerna är det alltid bäst att lämna större renoveringar som nytt tak, fasadbeklädnad, el- och VVS-arbeten till proffsen. Enligt lag måste elektriska anslutningar utföras av en behörig elektriker. Det är alltid en bra idé att låta en fackman utföra renoveringar av rörsystem och vattenarmaturer, eftersom skadorna och konsekvenserna kan bli mycket stora. På så sätt ligger ansvaret hos entreprenören.

När du beställer en entreprenad från ett specialistföretag skyddas du av konsumentskyddet och entreprenörens ansvar.

Entreprenör

 • garantitiden är alltid densamma och börjar löpa från och med den dag då arbetet godkänns.
 • ska avhjälpa fel och brister som uppkommer under garantitiden, om han inte kan bevisa att de beror på orsaker utanför hans kontroll (bevisbördan ligger på entreprenören).
 • vid grov vårdslöshet eller försummelse är garantitiden 10 år.

Förutom det utförda arbetet och de renoverade strukturerna påverkar valet av entreprenör också husets värde. Namnet på ett pålitligt och välrenommerat företag i renoveringsprotokollet är mer övertygande än namnet på en okänd aktör. Taloturva är din pålitliga partner för VVS-reparationer i privata hus.

När gjorde du senast en kontroll av rörsystemet i ditt hem? Hausoturva erbjuder en kostnadsfri undersökning för småhus som är äldre än 35 år. Beskrivningen ger alltid ett mervärde för kunden, eftersom den ger kunden, tillsammans med en fackman, en uppfattning om rörsystemets skick. Hausoturva delar inte informationen om deltagaren i undersökningen med tredje part. Läs integritetspolicyn och de allmänna villkoren för undersökningen.

Ha en solig och avkopplande sommarsemester allihop!

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.