Aaro Kortesmaa om avloppsrenoveringen: “Allt föll på plats som av sig självt

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Aaro Kortesmaa om avloppsrenoveringen: “Allt föll på plats som av sig självt

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Aaro Kortesmaa från Tammerfors arbetar som lastbilschaufför. Aaros hem är ett frontlinjehus från 1950-talet med ursprungliga avloppsrör i gjutjärn före avloppsrenoveringen.

– Avloppsrören hade inte utsatts för några ingrepp, de var i perfekt originalskick”, säger Aaro.

– Vid tidigare reparationer upptäcktes sprickor i avloppsrören på vissa ställen. När erbjudandet om en avloppsrenovering med hjälp av dykmetoden kom, tog jag det. Det skulle ta bort en del av oron och risken genom att ta det från dina fötter”, minns Aaro.

Enkel och snabb blötläggning var ett enkelt alternativ

En av de största faktorerna i genomförandet av avloppsrenoveringen var det sätt på vilket den utfördes. För Aaro var det viktigt att inte bryta ytor. Vid översvämning skulle renovering av avlopp endast kräva mindre rivning och mindre ansträngning än renovering med den traditionella metoden.

– Det hela slutade med att ett par montörer anlände på måndag morgon som överenskommet. Vi tittade tillsammans med dem för att se vilken typ av mål detta är och vad som behöver göras. När de hade gått igenom linjen och kommit överens om systemen gav jag dem nyckeln och började arbeta”, säger Aaro.

– Projektet pågick i totalt fem dagar. Installatörerna arbetade huvudsakligen från kl. 8.00 till kl. 16.00 eller 17.00. Personligen gick jag alltid dit på kvällen för att se hur det gick. Jag fick information om alla förändringar så att jag kunde hänga med i dem”, säger han.

Professionella installatörer har en lösning för varje situation

Under renoveringen uppstod problem med vissa rörgenomföringar. När något behövde göras annorlunda än den ursprungliga planen bad installatörerna Aaro om godkännande. Aaro är mycket nöjd med det arbete som Taloturva utfört och det sätt på vilket information förmedlats under renoveringen. En 50-årig garanti på utfört arbete ger trygghet för framtiden.

– Själv var jag alltid på plats för att acceptera det förslag som installatörerna kom med. Allt var ganska enkelt att lösa, och jag hade aldrig några problem själv. De professionella installatörerna hade en lösning för varje situation, berömmer Aaro.

– Alla platser var mycket väl skyddade. Killarna gjorde sitt jobb med en smart attityd och service. Jag är mycket nöjd med denna tjänst. Detta var ett slags nyckelfärdigt paket. Jag behövde inte oroa mig för mycket, allt kom på plats av sig självt”, sammanfattar han.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.