Vinnaren av panelutlottningen kunde inte tro sina ögon: “Jag sa till min granne att vi kanske hade paneler”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Vinnaren av panelutlottningen kunde inte tro sina ögon: “Jag sa till min granne att vi kanske hade paneler”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Även i år anordnade vi ett stort solpanelslotteri med chansen att vinna ett 12-panels solcellssystem. Vinnarna den här gången var Janne och Mari-Anne Honkaselle, som bor i ett fristående hus i Vanda. Honkas hade redan anledning att vara mycket glada, eftersom deras dotters bröllop skulle äga rum i helgen. Förberedelserna inför bröllopet pågick för fullt och tillkännagivandet av titeln kom vid en hektisk tidpunkt.

“Jag gjorde bröllopsdekorationer i garaget. Jag höll på att såga en hjärtformad hockeyklubba till en skylt när jag fick ett samtal från en representant för det finska byggsäkerhetsföretaget”, säger Janne Honkanen. När segern tillkännagavs var Honkanen mållös för ett ögonblick. “Det kom helt ur det blå.”

“Vi kanske har paneler”

Efter telefonsamtalet behöll Janne Honkanen en sund skepticism och var skeptisk till nyheterna. “Jag tror inte att någon annan trodde på mig när jag gick upp för att berätta att vi hade vunnit panelerna”. Janne Honkanen gick därefter ut på nätet för att ta reda på mer om dragningen. När bilder på de tidigare vinnarna hittades på Taloturvas webbplats började Honkanen tvivla på att priset var äkta. “Jag sa till grannen att vi kanske hade paneler”.

Janne Honkanen säger att han inte ens brukar delta i lotterier. Han gjorde ett undantag när Honkases funderade på solpaneler och sökte information på internet. “Jag hade inte ens kommit ihåg att jag deltagit i något lotteri”, avslöjar Honkanen. “Det är en ganska hög tröskel att delta, eftersom sociala medier numera är fulla av tävlingar, och det finns ingen säkerhet om deras äkthet”, kommenterar Mari-Anne Honkanen.

Gröna värderingar och elpriset fick mig att tänka på solpaneler

Honkas hade funderat på panelerna under en längre tid. “Innan vi flyttade hit pratade vi en hel del om paneler”, minns Mari-Anne Honkanen. “Gröna värden fick mig att tänka till.”

Förutom gröna värden vägde även elprisernas beteende tungt i avvägningen. Janne Honkanen säger att han gillar Excel och håller ett vakande öga på elförbrukning och priser från sina kalkylblad. I Honkasten är elöverföringspriset för ett fristående hus betydande, men elöverföringsavgifterna för en stuga har orsakat en del gråa hår. “Elräkningarna på stugan är sådana att när man får dem känner man att man vill koppla bort elen helt och hållet”, säger Janne Honkanen. “Ja, överföringsavgifterna och skatterna är en intressant del”, säger Mari-Anne Honkanen med en suck. “Lägg märke till hur musklerna spänns när du läser lagförslaget”.

“Nu kan jag göra nya kort relaterade till solpaneler”, säger Janne Honkanen.

Nytt solpanelslotteri redan lanserat

Är du nästa vinnare i utlottningen? Om du funderar på att installera solpaneler på taket till ditt hus eller din stuga har vi goda nyheter till dig: den nya solpanelsutlottningen är redan i full gång.

Så allt du behöver göra är att delta!

Delta i utlottningen

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.