Det finns fortfarande tid att spara pengar – hushållsavdraget kommer att sänkas!

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Det finns fortfarande tid att spara pengar – hushållsavdraget kommer att sänkas!

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Är ditt hus i behov av renovering? Nu är det dags att börja planera din renovering, för i år kan du spara mycket pengar genom att dra nytta av den skattereduktion för hushåll som regeringen erbjuder. Hushållsavdraget beviljas för det år då du betalade företaget en faktura för det utförda arbetet. Så du bör agera snabbt om du vill spara pengar på din renovering!

Du har fortfarande tid på dig att få upp till 4 800 euro i avdrag

Det är vettigt att använda hushållstillägget eftersom det kan spara dig upp till tusentals euro. För närvarande kan du få ett hushållstillägg på upp till 2 400 euro per år. Om du bor tillsammans med din make/maka kan ni alltså få ett gemensamt avdrag på nästan 5 000 euro.

Regeringen planerar dock att minska hushållsavdraget, så det är inte värt att vänta med att renovera. Det planeras att minska hushållsavdraget från 50% till 40%, vilket kommer att sänka det maximala beloppet för hushållsavdraget till 2.250 euro.

Vem har rätt till avdraget?

Hushållsavdraget dras i första hand av från skatten på förvärvsinkomster och kapitalinkomster. Du kan få hushållstillägg för arbete som du utför hemma, i en fritidslägenhet eller i dina föräldrars hem. Du behöver inte äga en bostad för att kvalificera dig för avdraget. LVIturva ingår i förskottsuppbördsregistret, så du kan få hushållsavdrag för våra tjänster så länge du uppfyller ovanstående kriterier.

HVAC-säkerhet gör det enkelt att ansöka om skatteavdrag för hushåll

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ansöka om hushållskrediten. Därför instruerar vi våra kunder om hur de ska ansöka om avdraget och skickar dem ett formulär för ansökan. Allt kunden behöver göra är att fylla i formuläret och skicka det till skattemyndigheten.

Behöver ditt hus en reparation av rörsystemet?

I genomsnitt inträffar 100 vattenskador per dag i Finland. Rören i våra hus blir med tiden spröda och utgör en risk för vattenskador. Därför är det viktigt att du är medveten om i vilket skick ditt rörsystem är. Rörens skick kan inte bedömas utifrån hur de ser ut, vilket är anledningen till att en specialist behövs. Boka en undersökning av rörsystemets skick för ditt privata hus med oss för att ta reda på det faktiska skicket på dina rör och behovet av reparationer. Om du vill kan du få en offert på en rörledningsreparation under samma besök. Undersökningen är helt kostnadsfri och förbinder dig inte till något.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.