VIDEO: Ett familjearkiv mitt i en avloppsrenovering

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

VIDEO: Ett familjearkiv mitt i en avloppsrenovering

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

“Nu har vi visshet”

Julia och Olli bor i Hyvinge med sina tre barn. När ett privat hus byggt 1956 var i behov av en avloppsrenovering valdes Taloturva (tidigare LVIturva) som entreprenör. Det var fortfarande möjligt att sköta en familjs vardagsliv även mitt under renoveringen.

Familjen har bott i sin nuvarande bostad i ett par år. Huvudavloppet i betong i huset hade börjat försämras med tiden, så det beslutades att förlänga dess livslängd innan någon skada kunde uppstå. Byggnadens avlopp filmades av säkerhetspersonal, och avloppens skick framgick tydligt av videofilmerna. Valet av avloppsrenovering påverkades inte bara av priset på tjänsten, utan också av rekommendationer från andra kunder.

– Vi bestämde oss för Taloturva mycket på grund av erfarenheterna från en kollega till Olli, säger Julia.

Vi fick fullständig information om hur renoveringen fortskred

– Renoveringen pågick i fyra dagar, och jag bodde här med vår förstaklassare under den tiden. Byggnadens säkerhetsavdelning försåg oss med en torrtoalett, och vi fick naturligtvis inte hälla ut vattnet i avloppet, men vi kunde ta det från kranen”, minns Olli.

När arbetarna gick hem efter renoveringsdagarna var Olli för det mesta fortfarande på jobbet och en förstaklassare i skolan. I slutet av varje renoveringsdag ringde Taloturvas personal till Olli för att rapportera om hur renoveringen fortskred. På så sätt visste man varje kväll var nästa dag skulle börja.

– De hade en skåpbil på gården, där de gjorde allt det mer tekniska förberedelsearbetet och skar dräneringsstrumporna. De kom in med de färdiga produkterna och installerade dem i avloppen”, säger Julia.

Avloppsledningen kommer att vara i gott skick i årtionden framöver

Familjen är glad över att de efter renoveringen kan vara säkra på att rören för närvarande är i gott skick. De kommer också att hålla i årtionden framöver.

kokemuksia kuva 6 1

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.