“Slutresultatet blev till och med bättre än vi trodde!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

“Slutresultatet blev till och med bättre än vi trodde!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Huset byggdes av Liisa och Jouko Saloma 1972 och är till stor del deras eget hantverk – endast det obligatoriska VVS-, el- och murningsarbetet utfördes en gång i tiden av externa yrkesmän. Huset har renoverats regelbundet och byggdes ut 1986.

Nu var husets ursprungliga värmenät i behov av renovering.

– Låt oss säga så här: Sedan några år tillbaka funderar vi på att renovera värmenätet. Rören går under golvet och jag antar att de har en ålder de kan stå emot. Det fanns inga läckor ännu, men renoveringen var en förebyggande åtgärd”, säger Jouko Salomaa.

tekstikuva 2

Husets säkerhet garanteras av Salomonöarna

Salomat hittade House Security baserat på en tidningsannons. En representant för företaget besökte Liisa och Jouko och en offert för renoveringen erhölls snabbt. Förutom snabb service baserades valet av Hausoturva på användningen av moderna kompositrör. Detta val visade sig vara korrekt när renoveringen fortskred.

– När renoveringen fortskred bekräftades valet genom att se installatören arbeta. Vet vad ni gör och hur ni gör det.

Renoveringen i Salomai gällde den ursprungliga delen av huset, där 10 radiatorer och deras rörledningar byttes ut. De nya kompositrören löper snyggt över golvlisterna och de övre rören är dolda i ett lätt hölje.

– Det visade sig att det finns ett sådant fall. Det skulle ha blivit ett lite stort jobb om allt hade lagts längs golvet. På framsidan fanns två stora montrar med sammanlagt 400 olika ljusstakar. Vitrinerna borde ha flyttats.

Renoveringen av värmenätet gick som utlovat och slutfördes inom en vecka. Renoveringen störde inte deras liv, och paret behövde inte städa upp efter renoveringen. Slutresultatet är Salomais

– Det blev ingen röra. Spåren sanerades omedelbart. Dammsugaren stod bredvid oss hela tiden när vi borrade. Det är ett så häftigt jobb, säger Jouko.

– Radiatorn avger värme något bättre, dvs. jämnare än med de gamla radiatorerna. Du behöver inte längre oroa dig för rör som går under golvet.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Läs vår blogg, när och varför det lönar sig att renovera radiatorn

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.