Ritva Mäkiö: “Det här gav mig en riktigt bra känsla!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ritva Mäkiö: “Det här gav mig en riktigt bra känsla!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ritva och Jarmo Mäkiö lät renovera sitt egnahemshus från 1982. i deras familjehus. Taloturva valdes som entreprenör för renoveringen, med vilken man kom överens om priset. Paret var särskilt imponerade av Taloturvas goda attityd gentemot sina kunder.

Makarna Mäkio köpte det fristående hus de bor i 2007. Strax därefter påbörjades de första renoveringarna, och det har blivit flera under årens lopp. Den här gången var det gamla värmerör och radiatorer som stod på tur.

– De gamla rören gick mellan väggarna och radiatorerna var gamla och opraktiska. Radiatorn i vardagsrummet gick längs hela väggen, och radiatorn i hallen fungerade inte alls. Till och med rören var så igensatta att vattnet inte längre kunde cirkulera i radiatorerna, förklarar Ritva renoveringen.

“Renoveringen gick fruktansvärt smidigt!”

Under renoveringen ersattes alla tio radiatorer med nya och mer praktiska, och rören flyttades för att dras på ytan av strukturerna. En särskild eloge går till Taloturvas installatör, som lyckades hålla Ritvas vardag flytande mitt under en större renovering.

– Själv använder jag rullstol för att ta mig fram. Sami tog verkligen hänsyn till detta och såg till att jag alltid kunde flytta runt, oavsett hur mycket saker jag hade. Han städade också riktigt bra, vilket är en stor grej eftersom jag inte kan städa själv”, säger Ritva.

“Byggnadens säkerhetsavdelning kontrollerade att allt var i sin ordning”

Mäkiis hade ett gott intryck av arbetet hos Tommi Parhiala, försäljaren från Taloturva, och Sami, installatören. Under renoveringen utvecklades en förtroendefull relation mellan paret och installatören, vilket gjorde att Mäkios kunde lämna sitt hus i Sams händer för att ta hand om sina egna angelägenheter.

– Jag är väldigt nöjd med hur Tommi och Sami hanterade saker och ting! Tommi kom hit mot slutet av renoveringen för att kontrollera att allt var i sin ordning. De såg till att arbetet inte lämnades oavslutat, utan slutfördes.

-Husets säkerhetspersonal är smarta killar. Vi hade fullt förtroende för Sam. En dag var vi helt borta hemifrån, men vi hade en säker känsla av att huset skulle kunna stå kvar, sammanfattar Ritva.

Lägre elförbrukning och högre värmeeffektivitet

Ritva och Jarmo är nöjda med slutresultatet av renoveringen. Den eluppvärmda vattenkretsvärmen fungerar nu som den ska, håller huset varmare och minskar elförbrukningen.

– De gamla rören var helt svarta inuti. De var förmodligen så blockerade att vattnet inte längre cirkulerade i radiatorer och rör. I de nya radiatorerna fungerar termostaterna och inställningarna är korrekta.

– Sammantaget gav renoveringen oss en mycket bra känsla”, avslutar Ritva.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri fitness charterstöd här

Läs vår blogg, när och varför det lönar sig att renovera radiatorn

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.