Problemfri renovering av avlopp från Taloturva

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Problemfri renovering av avlopp från Taloturva

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Reijo och Helmi Karvonen äger ett fristående hus byggt 1965 i Urjalankylä. Under de senaste åren har paret blivit bekymrade över skicket på det ursprungliga dräneringssystemet i deras hus, så de bestämde sig för att beställa en avloppsrenovering från byggnadsskyddsföretaget. Renoveringen av Karvoste, som nu är i pensionsåldern, gick smidigt och effektivt.

– Före renoveringen hade vårt hem gjutjärnsrör, som en gång installerades av en gammaldags smed. Under de senaste åren har vi börjat uppmärksamma den långsamma dräneringen i kök och duschrum. De järnrör som byggdes på 1960-talet hade nått slutet av sin livslängd”, säger Reijo. Karvos ville ha renoveringen gjord innan någon skada hade uppstått. I värsta fall skulle rören ha gått sönder under vinterfrosten, vilket skulle ha gjort renoveringen svår att genomföra. – När den här typen av renovering görs på sommaren är den smärtfri, och det finns inga problem med luftkonditionering, till exempel, eftersom ytterdörrarna kan hållas öppna, säger Reijo.

Bygga säkerhet på marknaden

Reijo säger att han har varit bekant med ympningsmetoden under en längre tid. När han handlade på marknaden hamnade han vid Taloturva Show Car, där försäljaren började prata med honom. Reijo lämnade sina uppgifter till företaget och säger att han valde Taloturva som sin entreprenör efter att ha träffat företaget i en demonstrationsbil. Renoveringen slutfördes på fem dagar.

– Den första dagen kunde pojkarna inte få tag på en dammsugare, men sedan började saker och ting hända. Allt gick smidigt och pojkarna hade fullt upp med att springa runt i vårt hus. Arbetet utfördes med hjälp av dykmetoden, så det behövdes ingen större rivning och vi kunde vara på plats”, säger Reijo.

– För oss var renoveringen en okomplicerad affär och gick bra. Renoverarna skyddade golven och tillträdesvägarna redan första dagen, och det blev inget stök”, säger Reijo.

Vatten rinner genom rören utan problem

Efter rengöring av byggnadens säkerhetspersonal konstaterades att det inte fanns några blockeringar, hål eller sprickor i de gamla gjutjärnsrören. I de gamla rören hade dock silt ansamlats och grenarna var blockerade.

Det fanns ingen anledning för de lurviga att evakuera sina hem, även om rörsystemet var ur funktion i en vecka. De kunde bada bastu i sin närliggande stuga och använda sin egen komposterbara utomhuspåse.

Det enda som oroade pensionärsparet när det gällde avloppsrenoveringen var kostnaden. Hushållskrediten hjälpte dock till. Reijo anser att Taloturva är en effektiv lösning för liknande renoveringar och ombyggnationer. Med nedsänkningen rinner vattnet smidigt genom ditt hems rör.

– För närvarande förlitar vi oss fortfarande på våra egna brunnar. Kommunen har lovat att ta avloppsvattnet till oss inom ett par år. Vårt hus kommer att vara lätt att ansluta till det kommunala avloppssystemet i framtiden, nu när rören är på plats. Och renovering minskar inte värdet på huset. Vi är nöjda med slutresultatet, säger Reijo.

Läs vår blogg, varför det lönar sig att regelbundet serva ditt avlopp och hur du förebygger problem orsakade av frost.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.