Nummen-cheferna tackar byggnadens säkerhetspersonal för deras flitiga arbete

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Nummen-cheferna tackar byggnadens säkerhetspersonal för deras flitiga arbete

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Värmenätet i Aulikki och Pertti Nummenpääs egnahemshus var i behov av renovering. I och med införandet av bergvärme krävdes också en liten ökning av värmekapaciteten. För att renovera det ursprungliga värmenätet rekommenderade en kollega ett företag som heter Taloturva.

Aulik och Pertis egnahemshus färdigställdes i Rimmilä 1978. Som Aulikki säger byggdes huset från grunden – till och med träden kommer från parets egen skog. Under årens lopp har huset genomgått en renovering av varmvattensystemet och nu var det dags att renovera värmenätet.

– Tanken var att när de båda blev äldre ville vi få ordning på allt. Vi hade en vattenskada på tappvattensidan, som ersattes i samband med skadan. Nu var man rädd att värmerören under cementen skulle skadas”, förklarar Aulikki orsakerna till renoveringen.

Tillförlitlighet och utförande var övertygande

Nummenparts lärde känna Taloturva genom en kollega till Aulik, vars hem renoverades av Taloturva. När Nummenpäät besökte renoveringen och såg företagets tillvägagångssätt bestämde de sig för att låta Taloturva renovera deras eget värmenät.

– Den sista touchen i beslutet var en renovering hemma hos en kollega. Vi besökte den när de höll på att renovera. “Vi tyckte att det var fantastiskt hur väl det var gjort”, minns Aulikki.

– Vi var imponerade av tillförlitligheten, renligheten och det arbete som hade utförts. Det såg så bra ut på alla sätt att vi bestämde oss för att välja Taloturva för att göra renoveringen även för oss.

tekstikuva 1

“Även om vi bodde mitt i en renovering, såg den här inte ut som en renovering!”

Enligt Aulik gick renoveringen, som tog ungefär en vecka, smidigt för de boende. I samband med renoveringen har nya värmerör installerats och antalet radiatorer har utökats.

Paret ska tacka installatören från Taloturva, som hade en färdig vision av hur de nya rören skulle placeras.

– Installatören hade ett riktigt bra grepp om hur man gör det på ett klokt sätt och var rören ska gå. Vi kan till exempel gömma dem bakom köksmöbler. Han gjorde ett fantastiskt jobb.

– Även om vi bodde här mitt i en renovering såg det inte ut som en renovering, och renoveringen var inget problem för oss. Tvärtom – montören var en social person, så vi hade sällskap här på landet”, skrattar Aulikki.

Det finns gott om värme nu, även i den hårda frosten

Aulikki och Pertti märkte skillnaden i värmeeffektivitet direkt efter renoveringen. Tack vare värmerören som löper längs ytan och de extra radiatorerna finns det tillräckligt med värme även i de kallaste temperaturerna.

– Omedelbart efter renoveringen var det svår frost och mycket varmt! Man kunde se skillnaden direkt, säger Aulikki.

Nummenpäät är nöjda med slutresultatet och har rekommenderat Taloturvas tjänster till sina vänner. Paret var särskilt nöjda med det noggranna arbete som utfördes av Taloturva och de inspektioner som gjordes i slutet av renoveringen.

– Allt gjordes noggrant, och ingenstans korrigerades det! Ibland har vi fått klaga på renoveringen, men här fanns det inget att klaga på”, säger Aulikki.

– I slutet av renoveringen förklarade och guidade installatören hur utrustningen skulle användas. Några månader senare kom säkerhetsföretaget tillbaka för att kontrollera att allt fungerade som det skulle. Allt förklarades för oss tålmodigt och på ett språk som vi förstod.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Läs vår blogg:

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.