Jouni Mertanen: “Slutresultatet är utmärkt!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Jouni Mertanen: “Slutresultatet är utmärkt!”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Tarja och Jouni Mertanen bor i ett frontlinjehus som byggdes på 1950-talet i Loimaa. Paret har långsamt renoverat och rustat upp huset. Den senaste större renoveringen var en avloppsrenovering som utfördes av Taloturva.

Tarja och Jouni Mertanen bor för närvarande i sitt fristående hus, bara de två och deras hund. Huset är ett trevånings frontlinjehus från 1950-talet. Avloppsrenoveringen utfördes från mittenvåningen och nedåt, eftersom paret själva hade lagt avloppsrören i samband med att de byggde toaletten på övervåningen.

– Vi har renoverat huset lite i taget och avloppsrenoveringen var den sista stora renoveringen som återstod att göra. Renoveringen av varmvatten- och värmenätet genomfördes ett par år tidigare. De ringde byggnadens säkerhetsavdelning för att få dem att komma och fotografera avloppen. Jag sa: “Kom in”, minns Jouni.

q3a8483.979x0 is

Avloppsstopp tog fyra dagar

Avloppen hade inte visat några symptom före renoveringen, men åldern på de ursprungliga rören var ett bekymmer. Paret övertygades av Taloturvas erfarenhet och kontraktet för avloppsrenoveringen undertecknades. När avloppen inspekterades stod det klart att renoveringen verkligen kom i rättan tid – enligt Jouni var en del av rören redan i dåligt skick.

Avloppsrenoveringen utfördes genom dykning. Transplantationen tog totalt fyra dagar. Tarja och Jouni var på jobbet under dagen, och renoveringen störde dem inte mycket. Endast toaletten behövde göras någon annanstans.

– Renoveringen tog totalt fyra dagar, som utlovat. Killarna var proffs, de visste vad de gjorde”, säger Jouni.

q3a8587.1051x0 is

“House Security gjorde sitt jobb professionellt”

Efter att renoveringen var klar säger Jouni att installatörerna från Taloturva städade bra, och han och Tarja behövde inte städa efter renoveringen. Sedan renoveringen har avloppen fungerat utan problem.

– Pojkarna slutförde renoveringen, som de borde ha gjort. Slutresultatet är utmärkt! Allt har fungerat bra, säger Jouni.

Avloppsrenoveringen medförde också en känsla av trygghet. Innan renoveringen var avloppen Jounis och Tarjas sista bekymmer med huset. Nu behöver vi inte längre oroa oss för avloppens skick.

– Nu är det tryggt att bo där, eftersom vi vet att avfallet hamnar där det ska”, sammanfattar Jouni.

– Arbetet utfördes professionellt och implementeringen gick bra. Injektionen slutfördes inom den utlovade tiden. Jag kan rekommendera dem även till främlingar!

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.