Doppningen av Paritalos avloppsledningar gick som förväntat

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Doppningen av Paritalos avloppsledningar gick som förväntat

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ett parhus byggt 1967 i Järvensivu, Tammerfors, var tätning av avlopp Av byggnadens säkerhetsföretag under senvåren 2016. Nya, bärande rör installerades inuti husets ursprungliga avloppsrör av gjutjärn utan större rivningsarbeten.

De boende i parhuset, Matti och Marketta samt Tero och Sirpa, upptäckte att det ursprungliga avloppsröret höll på att nå slutet av sin livslängd. Sökandet efter en entreprenör för avloppsrenoveringen genomfördes på internet och några kandidater hittades. Mat fick tipset om Taloturva av en god vän.

– Taloturvas konkurrenskraftiga erbjudande och försäkran om deras expertis fick oss att välja dem, minns Matti.

– Den enkla blötläggningsmetoden gjorde också skillnad, jag behövde inte plocka isär något avancerat. Dessutom verkade det finnas ett genuint intresse för att utföra detta arbete. De andra kom mest med erbjudanden när vi kom hit för att se vad de hade att erbjuda”, tillägger Tero.

Transplantationen var en framgång

Själva avloppsrenoveringen, eller i det här fallet dykningen, började med ventilationsröret från taket och slutade med den sista manluckan, som leder till stadens huvudavlopp. Arbetet tog drygt två veckor att slutföra, totalt cirka 12 dagar.

– Arbetet påbörjades exakt när vi hade kommit överens om det och avslutades ett par dagar senare än vad som ursprungligen planerats. Vi ville inte ha några ytavlopp och det fanns också en hel del korsningar och skarvar i rörledningen. De innebar verkligen sina egna utmaningar. Det viktigaste var att det inte var någon brådska och att allt slutfördes på ett förtjänstfullt sätt, sammanfattar Matti.

– Jag tyckte också att allt gick bra och att transplantationen var lyckad”, säger Tero.

Resultatet som förväntat

Inget av paren har något att klaga på när det gäller hur House Security fungerar. Arbetet och slutresultatet var som förväntat. På det hela taget gick renoveringen smidigt, enligt Tero, och det uppstod inga problem.

– Allt förklarades i detalj och de åtgärder som vidtogs var lämpliga. Installatörerna verkade vara mycket kunniga. När arbetet överlämnades var det bra när de färdiga avloppen visades för oss i bilder. Jag har inget negativt att säga och jag kan rekommendera Taloturva“, säger Tero.

– Det finns definitivt kompetenta människor och professionalism. Jag kan också helhjärtat rekommendera dem. Jag har inget att säga om att det inte har fungerat, sammanfattar Matti.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.