Byte av varmvattenrör och varmvattenberedare Teerentie Valkeakoski

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Byte av varmvattenrör och varmvattenberedare Teerentie Valkeakoski

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Rörrenovering ännu snabbare än beräknat

Jarno Heikkilä från Valkeakoski beställde en VVS-renovering med Taloturva i slutet av 2013.

“Vattenledningarna i vårt hus, som byggdes på 70-talet, började bli ganska gamla och vi var i stort behov av renovering. Faktum är att vi hade funderat på en rörreparation under en längre tid.” Jarno förklarar bakgrunden till renoveringen. “Vi kontaktade Talourva och en representant besökte vårt hem för att titta på behovet och kraven och för att beräkna priset”, fortsätter han.

“Aptiten växte när vi åt och samtidigt gjorde en större renovering. Vi hade redan funderat på att byta ut varmvattenberedaren i huset.” Renoveringen av vattenledningarna omfattade dessutom byte av vattenarmaturer och installation av en vattenpost på husväggen.

Priset för renoveringen sjönk från det ursprungliga

När arbetet fortskred minskades den uppskattade arbetsinsatsen oväntat och i slutändan var renoveringspriset lägre än anbudet.

“Arbetsbelastningen minskade när renoveringen fortskred av två skäl och det var därför jag också krävde en prissänkning för renoveringen” minns Jarno.

“Först och främst avsatte vi lite mer tid och pengar för att flytta den gamla varmvattenberedaren, eftersom vi trodde att det skulle bli svårt att flytta den. Till allas förvåning passade värmaren ut genom den befintliga dörren och allt som allt tog det bara en dag att installera värmaren.”

“Dessutom var den ursprungliga tanken att rören i eldstadsrummet, som var ytritade, skulle kapslas in. När vi tittade på arbetet såg det väldigt snyggt ut utan inkapslingen, så vi bestämde oss för att utelämna den. Eftersom materialkostnaden och arbetsmängden gick ner ville jag att priset också skulle gå ner”, fortsätter han.

Prissättningen granskades efter att renoveringen hade slutförts och ett ömsesidigt tillfredsställande resultat uppnåddes. “Sammantaget hanterades mitt prisreklamation smidigt och kundtjänsten var utmärkt igen.” avslutar Jarno.

Snabb och professionell renovering

“Renoveringen slutfördes före utsatt tid, ursprungligen planerad att starta runt självständighetsdagen, men på grund av en inställd resa kunde vi starta renoveringen i början av november.” säger Jarno.

“Den snabba tidsplanen bidrog också till att vi valde Taloturva som entreprenör och inte började konkurrera med olika operatörer. Vi ville få den här obligatoriska renoveringen ur vägen snabbt”, minns han.

Hela renoveringen genomfördes också mycket snabbt: VVS-arbetet påbörjades på måndagen och var klart vid lunchtid på onsdagen.

“Det går inte att slå näven i bordet när det gäller kvaliteten på arbetet. Installationen var professionell och utförandet var mycket snyggt. Installatören var mycket hjälpsam och vänlig.”

Kundtjänsten var också av hög kvalitet från början till slut och klagomålet om priset hanterades också bra. Ingenting lämnades att önska och Jarno är mycket nöjd med hela projektet.

“Jag skulle definitivt rekommendera Talourva att utföra en VVS-renovering hus, redanrörsystemets livslängd närmar sig sitt slut. Hausoturva utför för närvarande andra renoveringar i vårt grannskap och jag kan rekommendera företaget till andra.” säger Jarno.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.