Byte av värmerör, radiatorer och värmepanna, Kyröskoski

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Byte av värmerör, radiatorer och värmepanna, Kyröskoski

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

“Detta var en verklig skicklighetsprestation”

Hösten 2013 genomförde Pohjolan Taloturva en värmerenovering i ett 60-tals egnahemshus i Pirkanmaa.

– De tidigare innehavarna av huset hade inte utfört några reparationer av centralvärme eller radiatorer under hela perioden. Jag ville renovera huset för att göra det säkrare att bo i”, säger Pirkko Keskitalo-Kanervisto.

Det fanns några alternativ för renoveringen, men skälen till att välja Taloturva var tydliga. – Säljaren som besökte oss visste hur hon skulle uttrycka sig på ett sätt som även en kvinna kunde förstå. Vi gick igenom huset och han förklarade på ett professionellt och begripligt sätt vad som skulle hända under renoveringen och hur det skulle göras, säger Pirkko.

– Valet påverkades också av Taloturvas löfte om att städa upp efter sig och ta bort den gamla pannan och annat renoveringsavfall”, fortsätter han. Renoveringen gick utan problem och Pirkko är särskilt nöjd med hur smidigt flytten av den gamla pannan gick.

– Pannan var placerad i pannrummet i källaren, så det var ganska svårt att transportera ut den därifrån i ett stycke. Jag var rädd för att hela huset skulle täckas av svart damm om pannan skulle behöva skäras sönder.

– Säkerhetsinstallatörerna var dock så skickliga att pannan kunde lyftas ut i sin helhet. Det här var en riktig uppvisning i skicklighet och jag är mycket tacksam för deras professionalism”, säger Pirkko. Efter att pannan bytts ut installerades nya radiatorer och värmerör.

– De gamla rören gick under golvet, men de nya installerades i gränssnittet mellan vägg och tak. Nu behöver jag inte längre oroa mig för att ett gammalt rör ska brista under golvet”, säger han. Hela renoveringen gick precis som Pirkko ville och förväntade sig.

– Arbetet utfördes enligt överenskommelse; när man kommer till arbetet, arbetar man där. Det finns raster, men man lämnar inte arbetsplatsen”, säger Pirkko.

Läs vår blogg, när och varför det lönar sig att renovera radiatorn

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.