Jos vesivahinko iskee – toimi näin

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Jos vesivahinko iskee – toimi näin

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Vesivahingon sattuessa on syytä toimia ripeästi. Paina nämä toimintaohjeet mieleesi, niin minimoit vahingot, jos vesivuoto pääsee yllättämään.

1. Ensimmäisenä sulje pääsulku

Tarkista kerran vuodessa, että sulkuhana toimii. Kerro myös muille perheenjäsenille, missä talon pääsulku sijaitsee. Pääsulku sijaitsee vesimittarin yhteydessä, yleensä samassa tilassa, missä muut talotekniikan hallintalaitteet.

2. Paikallista vuotokohta

Paikallista ja tuki vuotokohta. Muutama IKEA-pyyhe saattaa maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti, jos saat vuodon tyrehdytettyä.

3. Soita päivystävälle putkimiehelle 

Lähimmän päivystävän putkimiehen puhelinnumero kannattaa tarkistaa etukäteen. Kirjoita yhteystiedot vaikka pääsulun viereen, niin löydät puhelinnumeron silloin, kun sitä eniten tarvitset.

Paras tapa välttää vesivahinko on huolehtia putkien kunnosta ennakoivasti. Tutkimusten mukaan omakotitalon putkistosta johtuva vesivahinko tapahtuu keskimäärin 28-vuotiaissa putkissa.

Käyttövesi- ja lämpöverkon kunto kannattaa selvittää 25 vuoden välein.

Viemärin kuntokartoitus on ajankohtainen yli 30 vuotta vanhassa valurautaputkistossa.

Meiltä voit tilata maksuttoman putkistokartoituksen tai viemärikuvauksen.

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen, putkiremontteihin, LVI-asioihin sekö etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon? 

Varaa ilmainen viemärikuvaus tästä!

Taloturvan artikkelit