Hur Juhani Tamminen väljer entreprenör: “Tillförlitlighet är det viktigaste”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Hur Juhani Tamminen väljer entreprenör: “Tillförlitlighet är det viktigaste”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

“Hemmet måste vara i ordning”

När Åbo skärgård började planeras i början av 80-talet var Juhani Tamminen alert. “Jag reserverade en tomt här i Hirvensalo”, minns Tamminen. “På den tiden var den här platsen nästan helt och hållet ängs- och parkmark.” Ett fristående hus i Åbo skärgård gav en professionell hockeyspelare möjlighet att koppla av. “En professionell hockeyspelare tillbringar cirka 9-10 månader utomlands och kommer sedan till Finland på sommaren.”

Hirvensalo Island är perfekt för en passionerad båtägare som Juhani Tamminen. Området är också mycket vackert. Redan på vägen till ön bjuder Hirvensalonbron på ett imponerande, idylliskt landskap. “När jag kör över bron till ön har det en psykologisk effekt. Jag vet att jag är hemma och att jag inte tänker på mitt arbete.”

paku ja talo tami web

För Tamminen är ett hem mycket mer än bara en fastighet. “Min fru och jag har hektiska arbetstider”, säger Tamminen. “Det är därför hemmets betydelse är så oerhört viktig. Det är inte bara en plats dit du kommer för att äta och sova. Det är verkligen ett hem för oss. Det är där vi underhåller oss och laddar batterierna.”

Juhani Tamminen och hans fru har gått med på att renovera huset när det behövs. Detta förhindrar risken för vattenskador och andra problem från att komma i kontakt. “Det har varit en väldigt tydlig princip för oss. Det ska vara trevligt att bo här”, säger Tamminen. “Hemmet måste vara i ordning”.

Omdefiniering av bilden av VVS-renovering

Frågan om avloppsrenovering kom upp när en avloppsundersökning utfördes i ett hus i Tammine av byggnadsskyddsföretaget Taloturva. Vid en avloppsundersökning förs en kamera i kabelns ände in i avloppsröret, så att rörets skick kan inspekteras från insidan. “Vi kunde med egna ögon se hur dåliga avloppsledningarna var”, minns minns Tamminen. “Renoveringen var ett enkelt beslut. Det finns ju inte många saker som kan hända med ett hus som är värre än vattenskador.”

Inte heller behövde de fundera länge och väl på vem som skulle utföra renoveringen. “Vi blev helt överväldigade av den professionalism som killarna från House Security visade” säger Tamminen. “Du kan se i deras ögon att du kan lita på dem. De är bra yrkesmän och bra människor. Det viktigaste när man väljer entreprenör är pålitlighet, och det har de här killarna förtjänat.”

asentaja ja tami yhdistemakuva web2 1
Avloppsrenoveringen utfördes med hjälp av dykmetoden.

Juhani Tamminens bild av rörreparationerna var inte särskilt positiv. “Jag hade naturligtvis hört allt möjligt” säger Tamminen. “Mitt huvudintryck var att en rörmokerireparation är väldigt rörig, tar månader och månader och stör familjelivet helt och hållet.”

Avloppsrenoveringen gick dock smidigt redan från den första stormen. “Jag måste ge beröm till killarna som gjorde renoveringen”, säger Tamminen. “När vi satte oss ner med dem vid bordet innan renoveringen startade förklarade de exakt vad som ingick och det gav oss omedelbart förtroende för vad de gjorde. Vi hade en mycket tydlig bild av vad vi ville ha. Jag har alltid utgått från att när man talar med en yrkesman ska uppdraget vara tydligt: vad som ska göras, hur lång tid det kommer att ta, hur mycket det kommer att kosta och så vidare. Sätt sedan igång och sluta prata – ge proffsen lite sinnesro.”

sissi vignette web
Hunden Sissi vakade över renoveringen från sin utkikspost.

“Servicen har varit mycket elegant och installatörerna har varit mycket professionella. Vi är särskilt tilltalade av den artiga atmosfären. De förstår att huset är vårt och att de arbetar här. Installatörerna sköter sitt jobb utan att störa oss på något sätt. Om vi inte är här skickar de ett sms till oss där de berättar vart de åkte, när de kommer tillbaka, vilka VVS-armaturer som finns tillgängliga och vilka som inte gör det. Informationen flödar på ett elegant sätt.”

I slutändan lyckades Taloturva med ett hattrick: avloppsrenoveringen gick smidigt, snabbt och utan att störa vardagslivet. Tamminen är mycket nöjd med det övergripande resultatet. “Allt som har avtalats har levererats”, säger Tamminen. “Inget att klaga på. Jag kan verkligen rekommendera House Security.”

När du slipper onödiga bekymmer kan du fokusera på din kärnkompetens

Juhani Tamminen är nu utbildningsentreprenör på heltid. Hans coachning används av ledningsgrupper i stora globala företag såväl som i mindre små och medelstora företag. Eurotam Oy, som grundades av Tamminen, har varit verksamt sedan 1979. Under normala omständigheter är det långt över hundra coachningstillfällen per år. “Den här epidemin slog naturligtvis ganska hårt”, säger Tamminen. “Spelningarna var inte så mycket inställda, utan uppskjutna.” Tamminen fokuserar nu på distanscoaching och att skriva en ny bok.

juhani tamminen vignette kirja web2

Skrivandet har länge varit en viktig del av Juhani Tamminens vardag. Han har skrivit mer än tio böcker under sin karriär. Några av böckerna handlar om Tamminens eget liv, och andra handlar om att hantera människor. Ledarskapsmanualer handlar om hur man får människor att engagera sig för ett gemensamt mål och göra sitt bästa. Tamminens verk har varit populära: över 100 000 exemplar har sålts. Allt började med bästsäljaren The Sun King.

“Framgångar föder framgångar och Sun King föddes som ett slags kedjereaktion”, minns minns Tamminen. “När den första boken skulle ges ut sade förlagets verkställande direktör följande till mig: ‘Du kommer att upptäcka, Tami, att i Finland, när du skriver en bok, kommer din prestige att stiga till nya höjder’. Jag måste säga att det är helt sant. Finländarna uppskattar litteratur, och jag tycker att det är en mycket bra sak.”

Juhani Tamminens nya bok kommer att publiceras hösten 2021. Detta är ett viktigare arbete än vanligt. “Den nya boken är en slags sammanfattning av hela min 55-åriga karriär sedan jag började som professionell hockeyspelare hösten 1966”, säger Tamminen. “Boken är också en tidslinje över den finska ishockeyns historia. Det är berättelsen om hur en relativt populär sport växte till att bli ett diskussionsämne för hela nationen. Jag är trots allt en av författarna: jag har spelat, tränat, varit klubbchef och kommentator. I boken berättar jag ur mitt eget perspektiv hur detta fenomen – finsk ishockey – uppstod.”

Nu när avloppet är på plats kan Tamminen koncentrera sig helt på att skriva och, framför allt, på att njuta av sitt eget hem.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.