Näin Juhani Tamminen valitsee urakoitsijan: “Tärkeintä on luotettavuus”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

Näin Juhani Tamminen valitsee urakoitsijan: “Tärkeintä on luotettavuus”

Taloturvan tuottamia artikkeleita asumisesta, putkiremonteista, energiasta, remonteista ja omakotitaloasumisesta.

“Kodin pitää olla kunnossa”

Kun 80-luvun alussa Turun saaristoa ruvettiin kaavoittamaan, Juhani Tamminen oli hereillä. “Varasin itselleni tontin täältä Hirvensalosta”, Tamminen muistelee. “Tämä paikka oli tuolloin lähestulkoon kokonaan niittyä ja puistoa.” Omakotitalo Turun saaristossa antoi ammattijääkiekkoilijalle mahdollisuuden rentoutua. “Kiekkoammattilainen viettää sellaiset 9-10 kuukautta ulkomailla ja sitten kesäksi tullaan Suomeen.”

Hirvensalon saari sopii mainiosti Juhani Tammisen kaltaiselle intohimoiselle veneilijälle. Alue on myös erittäin kaunista. Jo saarelle tultaessa Hirvensalonsillalta avautuu vaikuttava, idyllinen maisema. “Kun ajan sillan yli saareen, sillä on psykologinen vaikutus. Silloin tiedän, että olen kotona ja työasiat jäävät pois mielestä.”

paku ja talo tami web

Tammiselle koti on paljon enemmän kuin pelkkä kiinteistö. “Minä ja vaimoni tehdään hektistä työtä”, Tamminen toteaa. “Sen takia kodin merkitys on poikkeuksellisen tärkeä. Se ei ole vain paikka, jonne tullaan syömään ja nukkumaan. Tämä on meille todellakin koti. Täällä me viihdymme ja tankkaamme energiat.”

Juhani Tamminen on sopinut vaimonsa kanssa, että talo remontoidaan aina silloin, kun on tarve. Näin vesivahinkoriski ja muut huolenaiheet eivät pääse hakemaan kontaktia. “Tämä on ollut meille hyvin selkeä periaate. Täällä pitää olla kiva asua”, Tamminen kertoo. “Kodin pitää olla kunnossa”.

Mielikuva putkiremontista uuteen uskoon

Viemäriremontti nousi tapetille, kun Tammisten taloon tehtiin viemärikuvaus Taloturvan toimesta. Viemärikuvauksessa viemäriputkeen ujutetaan kaapelin päässä oleva kamera, minkä ansiosta putkiston kuntoa päästään tarkastelemaan sisältäpäin. “Pääsimme omin silmin näkemään, miten huonossa kunnossa viemäriputkisto oli,” Tamminen muistelee. “Remontti oli helppo päätös. Kyllähän se on selvää, ettei ole montaa vesivahinkoa pahempaa asiaa, mitä talolle voi sattua.”

Myöskään remontin toteuttajaa ei tarvinnut pitkään pähkäillä. “Meitä hurmasi Taloturvan poikien ammattimaisuus,” Tamminen kertoo. “Kyllä näistä kavereista näkee jo silmistä, että heihin voi luottaa. He ovat hyviä ammattilaisia ja hyviä ihmisiä. Urakoitsijaa valitessa tärkeintä on luotettavuus, ja nämä pojat ovat sen ansainneet.”

asentaja ja tami yhdistemakuva web2 1
Viemäriremontti tehtiin sukitus-menetelmällä.

Juhani Tammisen mielikuva putkiremonteista ei ollut kovin positiivinen. “Olin tietysti kuullut kaikennäköistä,” Tamminen kertoo. “Päällimmäinen mielikuva oli se, että putkiremontti on todella sotkuinen, kestää kuukausikaupalla ja laittaa perhe-elämän täysin sekaisin.”

Viemäriremontti oli kuitenkin sujuva jo ensivihellyksestä lähtien. “Täytyy antaa tunnustusta remonttia tekeville kavereille”, Tamminen toteaa. “Kun istuimme heidän kanssaan pöydän ääressä ennen remontin aloittamista, he kertoivat tarkasti mistä on kysymys ja siitä tuli heti luottamus heidän tekemiseen. Meillä oli hyvin selvät sävelet siitä, mitä me halutaan. Olen aina lähtenyt siitä, että kun ammattilaisen kanssa keskustellaan, niin toimeksiannon on oltava selkeä: mitä tässä tehdään, kauan tässä kestää, mitä se maksaa ja niin edelleen. Sen jälkeen hommiin ja pulinat pois – annetaan ammattilaisille työrauha.”

sissi vignette web
Sissi-koira vahti remonttia tähystysasemaltaan.

“Toiminta on ollut tosi tyylikästä ja asentajat ovat olleet hyvin asiallisia. Meitä erityisesti tässä kiehtoo kohteliaisuuden ilmapiiri. He ymmärtävät, että talo on meidän ja että he ovat täällä töissä. Asentajat touhuavat täällä niin, ettei he häiritse meitä millään tavalla. Jos emme ole täällä paikalla, niin he laittavat tekstiviestin, jossa he kertovat minne lähtivät, koska tulevat takaisin, mitkä vesikalusteet on käytettävissä ja mitkä ei. Informaatio kulkee tyylikkäästi.”

Lopulta Taloturva teki hattutempun: viemäriremontti sujui siististi, nopeasti, eikä se sekoittanut arkea. Tamminen on erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen. “Kaikki mitä on sovittu, on pitänyt”, Tamminen toteaa. “Ei mitään valittamista. Voin vilpittömästi suositella Taloturvaa.”

Turhien huolien poissaolo auttaa keskittymään ydinosaamiseen

Juhani Tamminen on nykyään päätoimisesti koulutusyrittäjä. Hänen valmennuksia hyödyntävät niin globaalien suuryritysten johtoryhmät kuin pienemmät pk-yritykset. Tammisen perustama yritys Eurotam Oy on toiminut vuodesta 1979 asti. Normaaliolosuhteissa valmennuskeikkoja on vuodessa reilusti yli sata. “Tietysti tämä epidemia löi aika lujaa”, Tamminen toteaa. “Keikkoja ei niinkään peruutettu, mutta niitä siirrettiin.” Nyt Tamminen keskittyy etävalmennuksiin sekä uuden kirjan kirjoittamiseen.

juhani tamminen vignette kirja web2

Kirjoittaminen onkin ollut pitkään tärkeä osa Juhani Tammisen arkea. Hän on kirjoittanut uransa aikana yli kymmenen kirjaa. Osa kirjoista kertoo Tammisen omasta elämästä, ja osa ihmisten johtamisesta. Johtamisoppaissa perehdytään siihen, kuinka ihmiset saadaan sitoutumaan yhteisen tavoitteen eteen ja puristamaan itsestään kaiken irti. Tammisen teokset ovat olleet suosittuja: niitä on myyty yhteensä yli 100 000 kappaletta. Kaikki alkoi Aurinkokuningas-nimisestä bestselleristä.

“Onnistumiset ruokkii onnistumisia ja Aurinkokuninkaasta syntyi eräänlainen ketjureaktio,” Tamminen muistelee. “Kun ensimmäistä kirjaa oltiin julkaisemassa, kustantajan toimitusjohtaja sanoi minulle näin: ‘tulet Tami huomaamaan, että Suomessa sinun arvostus nousee aivan uusiin sfääreihin, kun kirjoitat kirjan’. Minun on todettava, että se pitää täysin paikkansa. Suomalaiset arvostavat kirjallisuutta, ja se on mielestäni erittäin hieno asia.”

Juhani Tammisen uuden kirjan on tarkoitus saapua markkinoille vuoden 2021 syksyllä. Kyse on tavallistakin tärkeämmästä teoksesta. “Uusi kirja on tietynlainen yhteenveto koko 55-vuotisesta urastani siitä lähtien, kun aloitin kiekkoammattilaisena syksyllä 1966”, Tamminen kuvailee. “Kirja on samalla suomalaisen jääkiekon historian aikajana. Se on tarina siitä, miten melko suosittu urheilumuoto kasvoi koko kansan puheenaiheeksi. Olenhan minä yksi sen tekijöistä: olen pelannut, valmentanut, ollut seuran johtajana ja kommentaattorina. Kirjassa kerron omasta näkökulmastani, miten tämä ilmiö – suomalainen jääkiekko – on syntynyt.”

Nyt kun viemäri on kunnossa, Tamminen pystyy keskittymään täysillä kirjoittamiseen ja ennen kaikkea omakotiasumisesta nauttimiseen.

Taloturvan julkaisemat artikkelit

Taloturva julkaisee hyödyllistä tietoa asumiseen, elämiseen ja etenkin omakotiasumiseen liittyen.

Taloturva on omakotitalojen putkiremonttien ykkösosaaja Suomessa ja meiltä saat putkiremontin omakotitaloosi 3 päivässä, eikä asunnosta tarvitse muuttaa pois.

Teemme myös ilmaisia viemärikuvauksia omakotitaloihin, koska haluamme estää vesivahingot Suomessa. Tiedätkö sinä talosi putkiston kunnon?

Tilaa ilmainen vinkkilehti

Vinkkilehdestä löydät tietoa putkiremonteista, omakotitaloasumisesta sekä kustannuksista niihin liittyen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Jätä tarjouspyyntö 25 sekunnissa

Onko omakotitalosi vailla putkiremonttia tai huoltoa? Pyydä meiltä tarjous, et takuulla pety ehdotukseemme!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.