Omfattande undersökning: “Byggnader måste underhållas

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Omfattande undersökning: “Byggnader måste underhållas

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Byggnader måste underhållas, understryker Roti-rapporten. Enligt rapporten finns det fortfarande problem med det åldrande byggnadsbeståndet, som inte underhålls på lämpligt sätt. Reparationsskulden växer från år till år och orsakar enorma förluster för den nationella ekonomin, särskilt när det gäller vattenskador, som orsakar omfattande skador.

Varje år ersätts skador till ett värde av flera miljoner euro, och i slutändan återspeglas kostnaden i priset på hemförsäkringen. Antalet vattenskador har ökat från år till år, konstaterar Finansbranschens Centralförbund i en rapport.

Förfallet av byggnader är inte bara begränsat till fristående hus, utan omfattar alla typer av fastigheter, från privata hus i frontlinjen till offentliga kommunala byggnader.

“Professionalismen hos renoverare varierar mycket”

Det finns också farhågor om renoverarnas professionalism och fastighetsägarnas resurser för att upprätthålla byggtjänster. Professionalismen varierar mycket mellan olika renoverare. HVIturva vill bidra till att lösa dessa problem: vi fokuserar på hög kvalitet, vilket återspeglas i vårt val av material och kontinuerlig personalutbildning.

För det andra förbättrar vi ständigt vår verksamhet. Varje dag frågar vi oss hur vi kan göra jobbet bättre. Vi har en gedigen erfarenhet av innovation. År 2014 var vi först i Finland – och kanske först i världen – med att börja renovera enfamiljshus. Avloppsrenovering genom nedsänkning är det mest kostnadseffektiva sättet att byta ut avloppet i ditt hus. Vi hoppas att billigare och enklare lösningar ska öka människors intresse för att ta hand om tekniken i sina hem.

ROTI 2017 baserades på panelarbete av nästan 160 finska experter och finansiering från flera organisationer, ministerier och byråer. Finlands privata bostadsägareförbund, Finlands fastighetsförbund och flera ministerier har varit involverade.

Läs mer om ROTI 2017-undersökningen

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.