LVIturva erbjöd en utställning – nu leder Anton försäljningsteamet i Åboregionen

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

LVIturva erbjöd en utställning – nu leder Anton försäljningsteamet i Åboregionen

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

22-årige Anton Koski började på LVIturva sommaren 2016 efter att ha återvänt från armén. Sex månader senare utsågs han till försäljningschef för sydvästra Finland. En människoorienterad arbetsgivare har lyckats skapa en atmosfär där alla har möjlighet att utmärka sig.

Måndag morgon på HVACturva, ett företag som specialiserat sig på VVS-reparationer, börjar med frukost som din arbetsgivare bjuder på. Vid frukosten går Anton Koski, 22, och hans säljteam igenom veckans mål.

Målen utgör stommen i veckans program. Inte helt oväntat är teammedlemmarna framgångsrika idrottare på lokal nivå. En sund tävlingsanda bidrar också till att uppnå goda resultat i säljarjobbet.

Precis som inom idrotten handlar allt om laganda.

– Här har jag lärt mig hur stor inverkan teamet och atmosfären har på arbetet. I vårt team förenas medarbetarna av sin idrottsliga bakgrund inom lagsporter som baseboll och fotboll”, säger Anton, försäljningschef i Åbo.

Mellan de fartfyllda teamen och sitt hektiska arbete njuter Anton av golfbanorna.

– Golf är en bra motvikt till surret i din telefon. Goda vänner och naturen ger balans i en hektisk vardag.

Även idrott utövas tillsammans med arbetslaget. En hockeymatch i veckan eller andra lagspel håller lagandan vid liv och håller ögonen på bollen.

anton 2.1021x0 is

Arbetet inleddes med ett fartfyllt säljträningspass

Anton började på HVIturva förra sommaren efter sin militärtjänstgöring. HR-chefen blev övertygad om Antons kompetens och attityd efter att ha ätit lunch med honom.

Tidigare erfarenhet av försäljning inom både bygg- och elektronikindustrin hade lärt mig att möta kunder och identifiera deras individuella behov.

De första två veckorna på HVAC Security var som de första två veckorna av min värnplikt i armén. Ett stort antal nya medarbetare började samtidigt, det var mycket aktivitet och folk lärde känna varandra snabbt.

Däremot saknades den hierarkiska ledningsstil som man kände igen från armén. Den traditionella konfrontationen mellan chefer och anställda var inte synlig.

– Man kände sig välkommen när allt var på plats, ända ner till visitkorten. Arbetsgivaren hade ordnat boende på hotell och vi hade gott om fritid på kvällarna. Det bästa var när man fick börja på samma linje som alla andra”, minns Anton den snabba starten.

Under de två veckorna introducerades säljtraineerna till det unga företagets värderingar och praxis. De fick se hur det är att arbeta på en renoveringsarbetsplats och lära sig mer om försäljning av mer erfarna arbetare.

Den nära interaktionen med samma grupp av människor skapade goda bekantskaper och gav kamratstöd i svåra situationer.

På HVAC Security börjar nya medarbetare nästan varje månad. Den nya gruppen kallas lekfullt för ankomstgruppen.

I arbetsgemenskapen förfinades lärdomarna från armén

När sommaren närmade sig sitt slut var det dags för Anton att visa vad han gick för. Tidigare erfarenhet av försäljning, sjöfartsskola och två veckors introduktion hos en ny arbetsgivare gav en stark grund för rollen som teamledare.

Armén hade lärt mig ansvar och ledarskap. Vissa principer bör dock finnas kvar innanför kaserngrindarna.

På ett nytt jobb blir ingen tillsagd vad man ska göra, men kollegorna blir motiverade. Det är då medarbetarna är redo att göra mer än vad som krävs.

Anton blev imponerad av den genuina människovänligheten hos HVAC Security från dag ett. Trots sin unga ålder tycker han att han har lärt sig mycket om ledarskap.

– Exemplets makt är starkare än befallningens. När du känner att en medarbetare är hungrig efter mer ansvar är det värt att ge honom eller henne det. Det motiverar alla att ge sitt bästa.

Anton är tacksam för sin arbetsgemenskap, där en öppen kultur genomsyrar allt han gör och skapar grogrund för utveckling både som individ och som team.

– Vi behöver inte påminna medarbetarna om att ge feedback till varandra. Öppenhet är en del av vår arbetsplats natur.

Dagdrömmar mitt på dagen

I ett sunt företag är medarbetarnas välbefinnande viktigare än resultattavlor och veckomål.

En säljares jobb handlar om att interagera med människor och vara närvarande. Humöret påverkar hur du handlar.

– Små bekymmer utanför arbetet glöms bort i brådskan med att få saker gjorda, men större bekymmer kan vara svåra att dölja. Tillsammans med företagets andliga coach har vi tagit fram ett rum som heter Charger, dit medarbetarna kan gå för att ladda batterierna om luften går ur dem”, säger Anton.

Rummet är varmt inrett. Möbler i glada färger och mjuka former skapar en behaglig miljö där man kan koppla av från privatlivets stress och påfrestningar eller från en affär som gått i stöpet.

Den är avsedd för både bra och dåliga dagar. Reglerna är enkla. När dörren är stängd laddar någon sina batterier och får inte störas.

anton3.1021x0 is

Dela glädjen över att ha lyckats

När LVIturva tidigare i år för andra gången utsågs till en av de bästa arbetsplatserna i Finland delades priset inte bara ut av företagets högsta ledning, utan också av en grupp på nästan 30 medarbetare från alla avdelningar.

Och när resultat uppnås belönas arbetstagarna. Säljtävlingar är en del av motivationen för medarbetarna. Förutom lokala tävlingar varje vecka anordnas större tävlingar där alla medarbetare från hela Finland deltar.

– Jag har aldrig hört talas om en så rättvis arbetsgivare, inte ens från en vän till en vän, som bryr sig om sina anställda och investerar i belöningar i den här omfattningen. I morgon åker jag och min arbetsgrupp till Dubai för att njuta av solen.

En semesterresa är en belöning från din arbetsgivare för ett år med en bra start.

Är du intresserad av rollen som försäljningschef? Eftersom vår verksamhet expanderar letar vi ständigt efter nya teamledare. Läs mer här och ansök.

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.