Snabb och enkel avloppsrenovering som var över på fyra dagar

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Snabb och enkel avloppsrenovering som var över på fyra dagar

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Timo Nurmis egnahemshus i Villmanstrand byggdes 1968. Hösten 2016 renoverade Taloturva de ursprungliga gjutjärnsavloppen i huset med hjälp av nedsänkningsmetoden. Jämfört med traditionell avloppsrenovering var nedsänkning ett enklare och bekvämare alternativ för Timo.

Före reparationen hade det förekommit några blockeringar i avloppsrören, vilket fick Timo att leta efter en entreprenör som kunde reparera avloppet. Timo såg en annons i tidningen för Taloturva, som berättade om en demonstration av ett enfamiljshus i ett närliggande område. Han åkte till platsen för att se resultatet och blev övertygad om både Taloturvas expertis och det slutliga resultatet av det utförda arbetet.

– En representant kom för att besöka oss och göra en kostnadsfri undersökning. Han filmade rören och kameran gick inte igenom överallt. Det kom fortfarande vatten genom rören, men behovet var helt klart akut”, säger Timo Nurmi.

“Hela renoveringen tog ungefär fyra dagar”

Man kom överens om att reparationen av avloppet skulle påbörjas veckan därpå. Arbetet inleddes med att göra de nödvändiga skyddsåtgärderna, följt av en mer detaljerad kartläggning av vad som skulle göras. Efter kartläggningen rengjordes avloppen och fotograferades på nytt. Vid undersökningen hittades ett dussintal hål i rörsystemet. Efter filmningen påbörjades dykningen.

– Hela renoveringen tog ungefär fyra dagar. Allt gick enligt planerna, sammanfattar Timo.

Under renoveringen bodde Timo med sin fru i hennes andra lägenhet, men han kom alltid för att se hur arbetet fortskred. Timo säger dock att han hade kunnat bo kvar i sitt hus under hela renoveringen om han hade velat.

– En torrtoalett togs in och jag skulle ha kunnat bo här. Vattnet borde inte ha sänkts”, säger Timo.

“Säkerhetstjänsten för byggnaden var professionell”

Timo har varit nöjd med resultatet av renoveringen. Avloppen fungerar nu bättre och smidigare. Han behövde inte heller börja städa efter att renoveringen var klar, och renoverarna städade upp sina egna röror bra, enligt Timo.

– Om jag hade gjort det på traditionellt sätt skulle det ha tagit över en månad, med all röra och städning och boende någon annanstans, så det var enklare. Jag slapp det ständiga stökandet och stickandet, och jag behövde inte ens öppna golven. Det skulle ha varit för mycket arbete och för mycket krångel att använda den traditionella metoden.

– Jag tror inte att det kommer att bli några fler blockeringar. Säkerhetstjänsten för byggnaden var professionell. Representanten presenterade sitt ärende väl och en överenskommelse nåddes om priset. Nu behöver vi inte oroa oss för att något ska gå fel eller att planerna inte ska genomföras som de ska”, säger Timo.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Prenumerera på ett gratis gymkortkonstverk här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.