Ilkka Mikkonen: “Vid en eventuell vattenskada är ersättningen mer säker”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Ilkka Mikkonen: “Vid en eventuell vattenskada är ersättningen mer säker”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Mikkos bestämde sig för att låta bygga sitt fristående hus i slutet av 1970-talet i deras ursprungliga hus. Incitamentet för att påbörja renoveringen var de minskade försäkringsanspråken i händelse av vattenskador på grund av det gamla rörsystemet. Invånarna hade goda erfarenheter av den renovering av värmenätet som utfördes av Taloturva.

Uppvärmningen av Mikkoste-huset har förbättrats flera gånger under årens lopp. Förutom den ursprungliga oljeuppvärmningen finns det luftvärmepumpar, solfångare och nu senast en luft/vatten-värmepump som installerades för några år sedan. Själva värmenätet med rör och radiatorer var dock original.

Renoveringen av tappvarmvattnet gjordes tidigare, men värmerören var original. Den främsta anledningen till att renoveringen påbörjades var att rören redan var 38 år gamla. Om något går fel täcker försäkringen det bättre när värmenätet är nytt”, säger Ilkka Mikkonen.

Allt gick enligt plan

Under renoveringen av Mikkoste-huset byttes värmerören ut och de gamla radiatorerna ersattes med nya. Det tidigare värmenätet var till stor del byggt och inkapslat på ytan av strukturerna, så inga ändringar av rördragningen behövde göras.

– Renoveringen tog åtta dagar och gick enligt plan. Arbetarna var professionella – det var en bra upplevelse”, säger Ilkka.

Renoveringen påverkade inte bostäderna

Enligt Mikkonen orsakade det åtta dagar långa arbetet inga problem för de boende. Några få genomföringar visade sig vara förseglade, men dessa kontrollerades med byggnadens säkerhetsföretag under den uppföljande inspektionen och nödvändiga åtgärder överenskoms.

– Det fanns inga problem med bostäder. Saneringen genomfördes enligt överenskommelse. Efter renoveringen upptäcktes några lösa genomföringar vid efterbesiktningen, och man kom överens om att täta dem”, säger Ilkka.

– På det hela taget gick genomförandet bra. I vårt fall är fördelen med renoveringen tillförlitligheten hos det nya värmenätet.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ ett gratis träningskortBeställ här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.