Heikki Suutarinen: “Vi förnyade värmenätet för att minimera riskerna”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Heikki Suutarinen: “Vi förnyade värmenätet för att minimera riskerna”

Artiklar om bostäder, VVS-reparationer, energi, renovering och enfamiljshus, producerade av Hausoturva.

Anja och Heikki Suutarinen har bott i sitt frontlinjehus i Tammerfors, byggt 1957, i 28 år. Under årens lopp har det gjorts flera renoveringar, varav VVS- och renovering av värmenät har utförts av Hausoturva. Med två renoveringar i bagaget är paret redo att rekommendera företaget till andra.

– Vår relation med Hausoturva började när vi bytte ut vattenledningarna i det här huset för ett par år sedan. Vi hade inte hört talas om företaget tidigare, men en förtroendefull relation etablerades när en representant för företaget besökte oss för att presentera sina tjänster, säger Heikki Suutarinen.

– Naturligtvis hade priset en inverkan. Vi bad om offerter från ett par andra företag, men priset var rätt för Taloturva. Med ett stort företag och professionella människor bakom dig är det lätt att börja arbeta tillsammans.

“Det beslutades att förnya värmenätet innan det är nödvändigt”

Renoveringen av varmvattensystemet i samarbete med Taloturva stärkte ytterligare Suutarinens förtroendefulla relation med företaget. När de tänkte på husets gamla värmerör som gick under konstruktionen och den potentiella risken för läckage bestämde de sig för att anlita företaget för nästa renovering för att minimera riskerna.

– Efter att ha haft goda erfarenheter av renoveringen av tappvarmvatten beslutade man att anförtro renoveringen av värmenätet till Taloturva. Det gamla rörsystemet byggdes på 1950-talet, så vi antog att ett byte var nära förestående. För att minimera riskerna bestämde vi oss för att renovera innan vi var tvungna”, säger Heikki.

– Vi kommer också att behöva sälja huset vid någon tidpunkt. Det är alltid lättare att sälja när man har gjort stora renoveringar.

“Renoveringen utfördes enligt överenskommelse”

Suutaris beställde renoveringen som en nyckelfärdig tjänst, som inte bara omfattade design och installation, utan även återvinning av gamla radiatorer och slutstädning av lägenheten i slutet av renoveringen.

– Det var inga problem, allt gjordes enligt avtalet och våra önskemål. De nya rören är mycket smala kompositrör som löper på ytan av strukturen och går in i de olika våningarna i vårt trevåningshus genom golvet, förklarar Heikki.

– I kontraktet ingick att de gamla radiatorerna skulle tas bort av fastighetens säkerhetsföretag. Efter renoveringen kom flera killar för att göra slutstädningen. Det fanns inga besvikelser, allt gick som vi hade planerat”, säger Heikki.

“Proffs får jobbet gjort!”

Suutaris är nöjda med den renovering som de har genomfört. Du kan lita på ett professionellt installerat värmenät, och det finns ingen anledning att oroa sig för dolda skador.

– En annan värdefull sak för oss är att de som arbetar för Taloturva är yrkesverksamma – det är det som får allt att fungera! Renoveringen de gör ger säkerhet, och det finns inte längre någon rädsla för att ett rör ska läcka i konstruktionen och orsaka skada.

– Jag vågar rekommendera House Security! Nu har vi två stora renoveringar bakom oss och båda har gått bra, avslutar Heikki.

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning

  • Vår expert går igenom ditt hems rörsystem med dig och berättar var du kan hitta de farliga punkterna i ditt rörsystem.
  • Få viktig information om riskerna med vattenskador i ett privat hus
  • Om du vill kan du få en omedelbar offert på en VVS-reparation som passar ditt hem
  • Ett undersökningsbesök tar bara en timme av din tid

Beställ en kostnadsfri konditionsbedömning här

Artiklar publicerade av Hausoturva

Taloturva publicerar användbar information om bostäder, boende och särskilt om enfamiljshus.

Taloturva är den främsta leverantören av VVS-reparationer för småhus i Finland, och vi kan reparera ditt hus på 3 dagar, utan att du behöver flytta ut.

Vi utför också kostnadsfria dräneringsundersökningar i privata hus, eftersom vi vill förhindra vattenskador i Finland. Vet du i vilket skick rören i ditt hus är?

Prenumerera på vår kostnadsfria tips-tidning

I tipsbladet hittar du information om VVS-reparationer, enfamiljshus och relaterade kostnader.

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Lämna en offertförfrågan på 25 sekunder

Är din villa i behov av reparation eller underhåll av rörsystemet? Be oss om en offert, du kommer inte att bli besviken!

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.